Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BMW E36 Coupe 2 litr VANOS

Od: bmwe36 odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

nadpis možná moc neřekne, jen bych se tu chtěl zeptat někoho kdo má zkušennosti s baworáky , je to rok 94 jde mě hlavně o to jakou asi bude mít dvoulitr se 110 kw spotřebu po městě.

Mám ted Alfu 156 1.9 v dieselu , bude to velkej rozdíl nebo ne? A když už jsem u toho neví někdo kde bych měl hledat závady? Hlavně motoru, třeba z venku to vypadá pěkně udržovaně, měl to nějakej chlápek a má rodinu tak hledá něco většího, tak že by přistoupil na výměnu , ale nevím jestli do toho mám jít BMW jsem chtěl vždycky, jenže do alfy jsem nacpal přes 20 tisíc taková generalka. Takže ted nemá chybu. A bojím se abych nekoupil něco s čím ani nedojedu do garáže.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

osobně za sebe-s Bafíkem zažiješ dosud nepoznané-tam kde bylo BMW v 90.letech byly jen Japončíci-zbytek Evropy(včetně německé konkurence) kopíroval a kopíroval...Sám mám E 36 TDS,čili taky šestku-a to je zároven plus stejně jako největší slabina-řadová 6 je hodně choulostivá na prohřátí(tím nemyslím teplotu vody na budíku-dá se na tripu nakodovat,kod 16)-takže budeš-li na to stále myslet a fakt ho necháš zahřát,než mu naložíš,nebudeš mít problém...Sám asi cítíš,že E36 je klasikou klasik(nejen u BMW) a pokud bude kupátko o.k.-jdi do něj-nevím odkud jsi,ale nechej si ho před koupí rozhodně (nezávisle na prodejci) zkontrolovat od fundované osoby,mechanika...,samo o sobě to nějaké profláklé záležitosti nemá(jako třeba rozvody u TSI)-jde o péči předchozího majitele,po městě budou trošku trpět kosti(části podvozku) vpředu-ale dají se sehnat za pár set-není to jako u A6 Allroadu,kde musíš měnit všechno,protože nemáš šanci poznat která z těch deseti je k.o. a bude tě to stát,krom Starline,20 000,-,to jsou přesně ty snahy něco vcelku propracovaného napodobit,akorát to koncern VW nezvládl-kdo kdy měl A6 Allroada ví přesně o čem mluvím...Spotřeba bude hodně na tobě-dá se s tím jezdit město okolo 8 litrů...Alfa je taky svá(v dobrém slova smyslu) a 1.9JTD opravdu povedený motor,ale není to ono(což je věc názoru,pravda),ale objektivně Baworsko je prostě jiná liga aut-nedávno tu byl na dílně 6ka CSi (E24) a byl to nějaký 82 rok-když si vezmu co už tehdy BMW vyrábělo-krom spousty věcí i třeba origo olověná závažíčka v klikách dveří-abys,když za kliku vezmeš,věděl,že něco otvíráš(ne hromádku plastů,imitací chromu atd. jako dnes) atd.atd...Hele je to na tobě-prostě pokud bude Báwo za slušný kačky a hlavně ve slušným stavu,jdi do něj-výhodou je,že ceny zachovalých E36 už neztrácejí cenu,ale naopak,pokud auto nebudeš kaličit,vždy ho už s časem prodáš se ziskem... A moto na závěr::zatáčka se dá projet špatně,dobře a s BMW-a je na tom kus pravdy...;)

já co vídávám po městech ty staré bawory tak snad každý druhý je prohnilý jak stará fileta... nevim jestli tak hnijou všechny ty staré bmw nebo jak to s nima je...

prochy35*

s BMW z 90 projet dobře zatáčku? I ty brepto

takjan*

Dvoulitr po městě (vyloženě) cca 11l.. A prochy: určitě líp, než s dnešní škodovkou

erikch*

@prochy pokud trošku zvládáš a nebojíš se projet zatáčku dveřma napřed,je to neskutečný zážitek-samozřejmě nesmíš mít v autě "motorek na stěrače"(jako dnešní downsizeningovky 1.2),ale to právě třeba E 36 s šestiválcem splnuje...A jen tak mimochodem,proč třeba stále nestíhá Audi RS4 na M3-a to je to čtyřkolka oproti klasice zadokolce...,jednoduše proto,že pokud to zvládáš pilotovat nemá ani čtyřkolka šanci...

Jo ale všechna ta rezavá báwa jsou minimálně o pět let starší a min o 300 000km více najeto než ty filety!

bmwe36
hodnocení

Na zahřívání motoru jsem zvyklej , dělám to tak furt za studena tomu nikdy nešlapu ,až to je tak na 70°C tak jo , to by mě problem nědelalo.

Jinak je to duvod proč chci BMW je to klasika a furt je to mazel.

Takže se budu muset do zejtra rozhodnout.. :)

jirkamatapat*
hodnocení

0x

S E36 je spotřeba 8 litrů ve městě jen zbožné přání. S E-28 (žralokem,taky dvoulitr) jsem byl na 10-ti litrech ať jsem dělal co jsem dělal.

takjan*

On totiž dvoulitr je na spotřebu nejhorší motor. Je to už šestiválec, ale jen dvoulitr, ale má spotřebu šestiválce. Tj. třeba 2,5 má spotřebu jen maličko větší...

bmwe36
hodnocení

Tak jsem se koukal na pár videii na youtube , akcelerace apod. A koukám že tam má i ukazatel aktualní spotřeby paliva :) To moje alfa z roku 2000 nemá a dost mě to vadilo ...

Takže o výkendu se na tu mojí možná budoucí 36 stku jedu podívat , a uvidím třeba už s ní odjedu.

Protože tohle bylo moje první auto a bylo dovezený ze zahraničí přes bazar , potřeboval bych vědet jak probíhá přepis auta když si ty auta budem měnit?

kubikmalik*
hodnocení

0x

Zdarec tak predem bych rek ze volba dobra ale sehnat vazne dobrej kus-problem,e36 trpi na nasich silnicich jako blazen takze napravy,druha rada je ohledne koroze pac to auto v te dobe nemelo moc dobrou antikorozni ochranu,autu s odmotanym tachometrem se nejspis nevyhnes ale na to se u bmw moc nehlledi pac ty 6valy bylo li o ne dobre pecovano jsou nesmrtelny o tom si muzou nektere dnesni znacky nechat jen zdat ,teda v benzinu,nafta je taky dobra ale jsou trocha nachylnejsi,prece jen tds je starsi motor,nerikam,ze spatnej ale treba e90 nafta uz je neco jinyho,e 36 je ale rekl bych jeden z poslednich kvalitne delanych aut celkove vzato,pominu li tu korozi a to celej spodek blatniky hlavne podbehy listy viko kufru atd takze na to bacha pac zezrany auto nedas dohromady nicim.svezeni je fajn ale mesto s 2litrem to auto je na nej tezky takze papa 10 a vic,lepsi volba je 2.5ka nebo 2.8 spotrba temer stejna ale jizda je o necem jinym.ja mel tri e 34jednu naftu ta se srala sla pryc pak 2benziny s tema naprosta spokojenost jestli ti nevadi vetsi spotreba pac mit pekny bavo co vecne stoji taky neni to pravy,ted mam e36 prenadhernej kus hledal jsem vic nez pul roku nakonec jsem mho dovez z nemecka pac tam se zase staraj trochu jinak o auta tam na to proste maj neni to jak tady spravit vse co nejlevnejc a hovno potom misto bmw pak mas made in poland.zatacky se se 110kw taky moc bokem jezdit nedaj ale to je kazdyho nazor ale jet umi,hlavne na to pozor zadek je svina zima dest to se chova uplne jinak.ja se vyblbnul na tech pred e36 co mam ted takze tuto si hyckam je to v tdsu takze slusna spotrba atd no tot asi tak vseat se dari koupi zdar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]