Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí auta v zimě vs sůl

Od: stilokar odpovědí: 5 změna:

Zdravím, potřeboval bych radu. Po čtvrteční a páteční kalamitě (alespoň v JČ kraji) mám auto opravdu nechutně špinavé a zasolené, zejména podběhy, nárazníky atd...jenže moje auto není už žádný mladík a lehce mu reznou 2 blatníky (podvozek a dutiny jsem si nechal před zimou ošetřit), tak se bojím, aby to, jak je právě na blatníkách nános zmrzlého sněhu se solí, ještě více nerozšířilo rez. Po zimě chci znovu nechat prostříkat podvozek a dutiny a tu rez (která není velká, řekl bych i nepatrná) tak oškrabat a nalakovat znovu. Ale, nebylo by pro auto lepší, kdyby i přesto, že je zima (cca -5 stupňů) jsem zajel na WAPku a ostříkal ho alespoň od toho největšího marastu? Zejména ty blatníky...popřípadě jak doporučujete postupovat, abych si nějakým způsobem neuškodil více, než nepomohl? Co je pro autě v tomhle počasí nejpříjemnější? Garáž bohužel nemám a jezdit musím denně

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

v zime by me nikdy nenapadlo , ti to zatece vsude a zmrzne , ono stejne se zas projedes po silnicich a budes to mit opet zasolene ...

doplněno 20.01.13 12:59:

a pokad ti to uz pomalu rezne , tak to uz nezastavis ani tomu nepomuzes , je to napadene

Jj to by se muselo po každé jízdě!

mowla*
hodnocení

0x

Neumývat...

Auto je potřeba od soli důkladně opláchnout na jaře, po solící sezóně - nyní, když ihned po vyjetí z myčky se na auto dostává sůl s břečkou znovu, je to naprosto zbytečné, navíc karoserii moc nesvědčí teplotní rozdíly (voda v myčce cca 30°-40°, venku -5°) - a ten "největší" marast je stejně navrstven na marastu... Navíc hrozí zatečení vody (wapka je tlaková, tedy pronikne i tam, kam odstřikující voda ne) leckam a z toho plynoucí další potíže (zámky, elektrika, interiér - mlžení oken zevnitř)...

Umýt okna a světla, případně plochy, o které se nastupující ušpiní - zbytek nechat na jaro...

;)

stilokar
hodnocení

Díky všem za rady, po zimě udělám větší údržbu :) Díky

theone
hodnocení

0x

Také asi doporučím neumývat. Jednak to množství soli by právě začalo pěkně reagovat a nejvíce rozežírat a jednak by auto mohlo pěkně zamrznout. :)

Musím říct, že tolik soli nepamatuji za poslední léta a to tady u nás není žádná kalamita, silnice bílá od soli. Bělejší auto jsem snad ještě neměl. Skla ihned rozmudlaná od soli, do toho zamrzlé ostřikovače, paráda... *smich*

Holt jak si asi lidé stále stěžují na naše silničáře, tak nám lidem vychází vstříct a solí a solí... a nám to zničí auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]