Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit. Před třemi lety jsem koupil přívěsný vozík. Vozík byl na mě odhlášen, ale já jsem ho dále nepřihlásil (problémy s evidenční kontrolou). Vozík mi celou dobu stojí neprovozovaný v garáži a nebyl ani pojištěný, v současnosti nemá ani platnou STK. Nevím, jestli mi v tomto případě hrozí případná sankce od ČKP, rád bych se jí vyhnul... Jaký postup je nejlepší, vrátit značku, odevzdat TP a vyřadit vozík z evidence?
Díky moc za Radu
Mirek Č.
ano, vrátit značku, předložit doklady a vyřadit registrovaného provozovatele spolu s vozíkem...ale dokud se tam provozovatel nezaregistruje, nelze nic odhlašovat...jak chcete vyřadit ze seznamu někoho, kdo tam zatím není?
K registraci zákon předepisuje protokol o evidenční kontrole.
Navážu na radu přede mnou - vzhledem k vámi uvedeným problémům s evidenční prohlídkou vozík na sebe nepřihlásíte (nelze bez tohoto protokolu), abyste ho pak mohl zrušit. Takže zbývá jen zkusit zjistit (dotazem na příslušném úřadě), jestli lze využít uložení značek do depozitu i ve vašem případě a pokud ano, uložit RZ tam a nechat to tam "vyhnít" V současnosti zákon v podstatě neomezuje dobu uložení - jsou tam sice nějaké lhůty, ale při jejich překročení vám nic nehrozí - ani finanční sankce tam není. Do budoucna vymýšlí různé věci - např i to, že pokud RZ nevyzvednete do určité doby, tak vám stát z "moci úřední" sané vozidlo zruší sám (to by pro vás byla na rozdíl od jiných výhoda a řešení).
ČKP se nevyhnete (od 1.1.2009 do data uložení do depozitu), takže bych doporučil jen schovat doklady od uložení a čekat a doufat, že si na vás nevzpomenou (sankce je za den bez pojištění a úroky tam (pokud se teda nepletu) nejsou.
Díky. Tak trochu jsem doufal, že pokud vozidlo nebylo přihlášeno, a pokud nebylo provozováno, tak bych se sankci mohl vyhnout.. Depozitum mě taky napadlo, nebyl sem si jistý, na jak dlouhou dobu to jde realizovat. Nevíte náhodou, zda nění pro sankci od ČKP nějaká lhůta (např. pouze 2 roky zpětně, nebo tak)?
díky moc za odpověď
m.č.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.