Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování k křižovatce T

Od: dailer odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Vim že parkování v křižovatce T se v obci smí,ale mam k tomu ještě asi i hloupou otázku.Musím v této křižovatce stála parkovat otočen ve směru jízdy?jde mi o T křižovatku která je z parkoviště na normalní komunikaci(ale i tato komunikace slouží ještě jako parkoviště)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Řidič smí zastavit a stát jen

a) vpravo ve směru jízdy co nejblíže k okraji pozemní komunikace a na jednosměrné pozemní komunikaci vpravo i vlevo...

doplněno 19.01.13 13:37:

Je nutno se držet obojího. Dnes je sice běžné vidět leckde parkovat auta i v protisměru, policie to nijak zvlášť neřeší. Občas se stane, že někoho pokutují. Prozatím u nás platí, že se smí stát ve směru jízdy, popřípadě kolmo nebo šikmo, ale ne v protisměru.

dailer
hodnocení

to ano.to jsem si taky přečetl.ale je tam ještě i b) v jedné řadě a rovnoběžně s okrajem pozemní komunikace; tak čeho se mam držet.

olaf71*

v těch bodech si nevybíráte,který se vám hodí, je potřeba dodržet oba dva.

jak se Vám vyjíždí z místa protisměrného parkování?

máte ve předu odrazky?

dailer
hodnocení

I toto mi je jasné.i když mam ve předu povinně rozsvícená světla a nevyjíždím do protisměru,ale na zuženou silnici,kde je stejně místo na projetí jednoho auta.

cyril*

Potom nechápu co tady řešíte? Nemáte tam vůbec co stát, když tam nezůstane volný pruh 3m pro každý směr. (t.j. 6m dohromady!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]