Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace vozidla

Od: kess odpovědí: 6 změna:

Dobrý den .Stala se nám ted s přítelkyní nepříjemná věc. Před 5 dny jsem prodávali ojetý automobil.Vytiskli jsme kupní smlouvu,doložili všechny doklady, vše proběhlo bez problému.Paní si od nás automobil koupila a odvezla. Nyní nás kontaktovala že auto má vady a chtěla by navrácení peněz. My jsme žádné vady neshledali když jsme automobil prodávali. Bylo i na stanici technické kontroly a vše bez problémů. Paní má problémy s odstřikovačema, s topením - nefunguje jí regulace u něj a prý jí vozidlo vypovědělo na silnici. Při kupování podepisovala že je se stavem vozidla seznámena a my že jsme ji nezatajili žádnou závadu. Při čemž si opravdu nejsme vědomi nějaké závady. Ona na nás vytáhla že může do 14 dnů vozidlo vrátit a my jsme povinni na to přistoupit. Prosím o radu jak v této situaci postupovat a zda i my jsme v právu a můžeme se něčím ohradit. Předem moc děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Žádná 14ti denní lhůta neexistuje. Reklamovat si může co chce. Musí prokázat, že jste o závadách věděli, že nevznikly až po koupi, nebo podobně. I v tomto případě není problém - paní zdělte, že s vrácením souhlasíte. Bohužel však již nemáte peníze, které vám za něj dala, takže jakmile přistaví vozidlo v původním stavu k vám, dohodnete se na splátkovém kalendáři. Jste schopni splácen až 200,-Kč měsíčně. Buď si jist, že paní si to moooc rychle rozmyslí.

laybor*
hodnocení

0x

Do 14 dnů vrátit nemůže - to je blbost ,

Od smlouvy lze odstoupit podle občanského zákoníku jen v případě , že jde o tak závažnou vadu která učinní z vozu - vůz neupotřebitelným.

V případě ojetiny odpovídá prodejce za vady ,které měl vůz v době prodeje,v žádném případě nelze reklamovat opotřebení části vozu,které vyplývá z jejich funkce.

Pokud paní prokáže ,že měl vůz vady již v době prodeje , má nárok na slevu z ceny, ovšem vy zase můžete argumentovat, že jste jí prodali vůz za zůstatkovou cenu ,tím pádem v zůstatkovém stavu.

buss
hodnocení

0x

Najděte si na intu Obč. zákoník a začtěte se do něj a totéž doporučte paní. Oba tam máte návody jak se u vad postupuje.

hodnocení

0x

Další vykuk nebo zkouší-auta splnilo co potřebovala a nyní chce vrátit a bude si mnout ruce jak měla levného taxíka -pkd ji na to přistoupíte! Nebo se rozhodla koupit auto za každou cenu a doma jí přítel,známý,manžel atd vyhuboval co to koupila ,tak se snaží uvrtat to na vás že jste ji podvedli!

doplněno 04.03.13 14:58:

Pošlete ji i s právníkem do háje protože i ten její slavný právník lže.Není 14 denní záruka ale půl roční,ale ona Vám musí dokázat že jste ji něco zatajili!Nebo jak se tu píše na několika místech-ať vrátí auto ve stavu v jakém převzala se staejnýmn stavem paliva a s tím,že peníze nemáte ale že jste ochotni i vzhledem k Vaší fin.situaci splácet po 50kč měsíčně a uvidíte,že přestane strašit!

Auto odhlašte na ni zrušte PR,kupní si uschovejte ,TP ji pošlete doporučeně a s ostatním viz výše...

Takových lidí je,já takto prodal auto a po 14 dnech taky chtěli vracet,že údajně skočili rozvody-poslal jsem je do háje,že pokud to neumí,neměl do rozvodů vrtat a hotovo.Velice si rozmyslel-musel by dát novou hlavu a rozvody a ještě dovézt cca80km na podvalu!Nakonec jsem ještě díky CKP zjistil že neuzavřeli PR! naštěstí jsem měl a mám kupní!

kess
hodnocení

Ta 14 ti denní lhůta je tedy nesmysl? Ohání se že prý večer přijede s papírem od právníka kde je napsáno že na to má právo, na vrácení peněz že šlo o skryté vady přitom při prodeji vše šlo a vše si mohla vyzkoušet! Dále jsem četl že skyrté vady jsou napřiklad když řekneme že neni bourané a přitom bylo , nebo přetáčení najetých km atd, Jak nám muže případně dokázat že jsme ji to zatajili,, když nezatajili, protože žádne vady nebyly?

ladaadal*

Nedokáže, prostě to jen zkouší. Jak je tady popisováno - je fůra podvodníků, kteří to takhle zkouší uhrát na slevu a podobně. Papírem od právníka si může mávat jak chce, ať si přečte OZ, ten je výš než právník. Sepiště jí vrácení zboží a splátkový kalendář, dalších 20 let může přemýšlet o tom, proč jí posíláte dvě stovky měsíčně a ona stále nemá čím jezdit. Hlavně nevracet peníze, neslevovat a nevyměknout. Pro ní to může být tvrdý byznys (nebo otázka života a smrti v případě toho přítele*smich*).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]