Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace auta

Od: jitka1* odpovědí: 5 změna:
Auto nemám u sebe.Je ale psané na mé jméno. Auto vlastní přítel, který neni schopen si ho přepsat na sebe.nemá na to peníze.auto nemá TECHNICKOU.Pojistku jsem musela já platit.Auto Neni už ani v dobrém stavu.Chci proto auto odhlásit z evidence,když si ho přítel nepřepíše.Ale jak to vše udělat?Mám jen u sebe velký technicky průkaz.Auto je daleko 100km.Přítel bude dělat mi naschvál, že auto mi nevydá neboť o něj má zájem.Ale nemá finance na přepis. Teď dokonce už začínají mi chodit nepříjemné předvolání ohledně auta. I když jsem řekla,že auto teď provozuje ten a ten řidič, stejně po nenalezení toho pána,dostavám předvolání o vysvětlení přestupku já.Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gocars*
hodnocení

0x

Pokud sním není řeč, a auto je psané na Vás, pohrozte mu, že auto nahlásíte jako kradené a na něj podáte trestní oznámení pro krádež. Snad sním poté, bude řeč...

buss
hodnocení

0x

A co vám brání provést na OdbDSA změnu na toho přítele. Proč je hrazena pojistka? Když auto vlastní, tak určitě máte i kupní smlouvu. Nebo je jen půjčené. Auto nemá technickou a chodí předvolání... Nebo si napřed ujasněte, jaký je stav a pak pište. Tak ještě můžete k soudu.

gocars - bezva rada, to bych s ní zamával.

laybor*

Napište si prodejní smlouvu na nepřítele,

Odhlaste auto na nepřítele ,

Zrušte povinné ručení na základě prodejní smlouvy ,přeplatek Vám bude vrácen,

Najděte si nového přítele.

doplněno 18.01.13 10:53:

Buss - Gocars si tady kromě této odpovědi vždy dělá reklamu na svůj autobazar (dnes na to zapoměl), vždy podívejte se na www ...?

buss

Ale máá, a co ten obrázek, tak si dám také logo!

nu*
hodnocení

0x

1.) socani by neměli doastávat auta, ani darem

2.) tak to dopadá když je auto pořád "psané" na někoho jiného

3.) příště dodržet příslušné ustanovení záíkona

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]