Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodhlášené vozidlo

Od: michael01* odpovědí: 18 změna:

dobrý den, v roce 2002 jsem koupil nákladní vozidlo,které je až do ted v registru, někdy v roce 2004 až 2005 jsem vozidlo rozřezal. mám dotaz: na jakém základě ho mám ted odhlásit? stačí čestné prohlášení že vozidlo zaniklo? nebo je nějaká jiná možnost? děkuji michael

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

proč jste ho neodhlásil když jste ho zlikvydoval,zbytečné problémy,vezmu značky dojdu na dopravku a je to,odhlásím pojištění.pokud vozidlo nebylo v depozitu

doplněno 16.01.13 20:34:

zajít na registr a poradit se,a odhlásit,papíry snad nebo něco od toho máte,hlavu vám asi neutrhnou

michael01*
hodnocení

potřebuji vědět co udělat,co jsem neudělal mi moc nepomůže

hodnocení

0x

no ted budou potahovacky od CKP ...

hodnocení

0x

oslovíte emailem Váč registr vozidel s dotazem, jak je to s administrativním vyřazením vozidla, které již fakticky neexistuje od roku 2003. Oni Vám přesně sdělí, jaký dokument jim musíte vyplnit.

Proč to budete dělat, když jste to doteď neudělal?

doplněno 16.01.13 20:44:

ok, sice nevím co chcete zbytečně řešit, ale takto to lze udělat. Páč je to před rokem 2005, kde byla jiná platnost předpisů.

michael01*
hodnocení

protože jsem to zjistil bohužel ted a chci to nějak vyřešit

nu*
hodnocení

0x

už aby byl ten nový zákon, který taxativně stanoví postup při vyřazení z registru, nidko si nebude vymýšlet žádná prohlášení, nepovedou se žádná další řízení, otravující a zatěžující X-dalších lidí, auto se vyřadí přesně podle zákona, kdo nepředloží to co ukládá zákon, tomu nebude vyhověno...

Také se může stát že odpovědný člověk jako vy i přesto auto rozřeže , pak bude společně s autem zapsán v registru na věčné věky...

Jsem zvědavý co pak ti lidé budou dělat...na koho budou nadávat, kam budou chodit...

Mimochodem, státní moc lze upatňovat jen v souladu se zákoenem a v mezích zákona...Víte co to znamená? Že pokud zákonodárce zákonem stanoví postup při vyřazení, a pokud stanoví co máte předložit, v případě že to nepředložíte a v příapdě že nedodržíte zákonný postup, úkon nebude proveden. Tečka.

doplněno 16.01.13 21:08:

zánik budete muset doložit povrzením policie nebo pojišťovny, ekolikvidaci budete muset doložit povrzením, nepojištěnmé vozidlo na návrh - po oznámení ČKP bude možná dloihodobě vyřadiz z regiustrui z moci úřední...

žádná čestná prohlášení, žádná správní řízení mimo literu zákona...To bude něco pro křiklouny...

V německu si to lidé hlídají, jako ostříži, aby měli auto odhlášené, když ho dají do bazaru nebo když nechtějí palti pojsitku, u nás se nic neděje

michael01*
hodnocení

tak pokud jsem vozidlo zlikvidoval do 30.4.2004, (nebo ho třeba prodal do ciziny) čím to doložit? stačí čestné prohlášení nebo kupní smlouva o prodeji?

nu*

ale já nebudu vyřazovat vaše auto, tady v čechách se neustále občané dělí na kategorie, jednu poctivou a druhou nepoctivou, a ta nepoctivá je pokaždé ve výhodě,

1.) kategorie - dodřžuje zákony, auto řádně předá k ekolikvidaci a hned vše nahlásí na úřadu, přinese značky, doklady, potvrzení

2.) kategorie - léta nic neřeší, to jste Vy...nic nemusí, na rozdíl od 1. kategorie si myslí že stačí napsat jakýkoliv cár papíru, tedy čestné prohlášení...nebo na úřadu narazí, pak tam zbytečně zdržují ty poctivé

nevím kdy v ČR skončí tento stav, bylo by dopbré aby to bylo už zítra ráno, aby měli všichni stejné podmínky

michael01*
hodnocení

jasně to chápu ,ale bohužel náš stát je už takový, s tím nic nenaděláme

buss

No a čím je vinen "stát", když občan nepostupuje dle zákona?

nu*

stát je vinen tím, že není schopen nastavit jednoduchá a jasná pravidla

každý by měl možnost podívat se do zákona a do vyhlášky, aby vědel, co musí udělat

to co udělat nemusí udělat může, na rozdíl od úředníků, kteří zastupují stát a musí a můžou udělat jen to co jim ukládá zákon a jen způsobem popsaným zákonem

pokud stát přijímá zákony, ze kterých nepochopíte co musíte udlat, protože to tam není uvedeno, je něco špatně

V Německu to funguje, na Slovensku to funguje, ve Francii to funguje, v ČR to nefunguje

Situace v EU spěje ke stavu, kdy nikdo definitivně nevyřadí auto bez toho aby předložil potvrzení o převzetí autovraku, případně potvrzení pojišťovny nebo policie o tom že auto bylo při nehodě rozflákalo tak, že jej nelze jako auto předat k ekolikvidaci, střepy z místa nehody odvezli hasiči, vyzeklé kapaliny posylali vapexem a je po autě

Všude na světě registrační místa registrují vozidla, jen v české republice z nich poslanci dělají státní orgán, který vede lidi za ručičku, kontroluje pojistky a vede všelijaká řízení...

Nevím kolik je ještě v ČR rozřezaných aut, která jsou v registru vedena jako provozovaná, ale ošetřit by to měl STÁT zákonem...

na SLovensku se to vyřešilo výměnou registračních značek...Pokud má být v registru pořádek, je nutnéá tam pořádek sjednat.

Pořádek lze sjednat jen efektivním a účinným opatřením, Vylepování jakýchsi evidenčních samolepek které probíhalo někdy v roce 2002 bylo nakonec z nepochopitelných důvodů v polovine zastaveno. Každý se měl dostavit na úřad s protokolerm z STK a zančkama, kam mui byla vylaelena evidenční samolekpak a v systému byl oauto iznačeno jako zkotnrolované, fyzicky existující-provozované.

někdo to po roce zsatvil opět to odstali ti poctiví co si tma vystáli frontu, ale stát to bedotáhl do konce...

Jarda a další pisatelé sem píší, jak to funguje v Nizozemsku, jak se značky posílají domů poštou, ve Francii zvláštní přepravní službou, v Anglii se řeší většina úkonů elektronicky...

Jen v české republice se mají ještě celá léta vést jakási správní řízení kvůli kravinám? Kdo je povede? Kdo zaplatí ty lidi? My všichni z našich daní?

Registrační místo by mělo fungovat jako registrační místo, rychle, přesně a kvalitně...dnes je z toho orgán který kontoluje za soukromé firmy pojištění, orgán kam si chodí lidé stěžovat že je obesílá ČKP a chce po nich jakési pokuty, orgán kam chodí lidé řešit své občanskorávní vztahy ( bylo jednou jedno auto, někomu jsem ho dala, už nevím kdy a nevím komu, co mám dělat) absurdní...

Zjednodusši úkony, přestat tahat lidi na úřady kvůli kravinám, úřadům vytvořit podmoínky proé práci - funkční legislativu a software.

Porušování zákonů řešit jinak a jinde, efektivnějším způsobem než ten dnešní.

jarda3*

Tak s tim se da souhlasit, ale vime v jakem state zijeme. Jinak vyrazeni nejakym nestandardnim postupem IMHO musi byt mozne, jinak zas bude zakon v rozporu se zakladnimi prirodnimi zakony o zachovani hmoty (no spis veci ale co uz je dokonale ;) ) a zas se bude muset obchazet fiktivnimi kradezemi nebo transformaci bankovek na papir s razitkem...

erikch*

přesně tak-bohužel česká legislativa není(krom jiného) jednoznačná,neošetřuje reálné situace,k tomu lze dikci zákona vykládat x způsoby.(jak se třeba pan soudce vyspí)..To,že je třeba k trv.vyřazení zapotřebí jakýsi papír o ekolikvidaci(opatření jej je otázkou pár set kaček)nezajistí to co celý proces měl-aby někdo nelil vyjetý olej z motoru a převodovky do kanálu-jen to v konečném součtu vytvořilo další korupční prostředí,resp.možnosti korupce...Dokud se budou do politiky cpát lékaři(čímž se jich nechci dotknout,ale jen to ilustruje "profesní odbornost"),tak jak pak může vypadat právní stav-legislativa...?!? Stejně jako málokdo může být jaderným fyzikem,tak obdobně málokdo může navrhovat zákony-né tak ovšem v čechách...Proč lidé volí do PS třeba právě ty lékaře-je vysokoškolský titul zárukou odbornosti na cokoliv...?!? Asi ne,že..Mně taky to že se hrabu v autech nezavdává "způsobilost" se hrabat třeba v PC(jaj,to by to dopadlo),akorát,že já si to uvědomuju a do žádné IT firmy,či PC servisu se necpu...

nu*

zákony navrhnují lobbistické skupiny, velké pojišťovny, velké farmaceutické firmy, sdružení výrobců a dovozců aut atd...zákony se píší především tak, aby z jejich apilkace měli doytčné subjekty zaručeny co nejvyšší příjmy...Zda to vyhovuje občanům, o to se nezajímají...i za cenu, že se přidají další úkony státu, přitom s e na druhé straně neustále kecá o tom jak snížit byrokracii...

erikch*

ano-a právě proto,že na občany stát zvysoka kálí,tak my občané(sebe do této skupiny počítám) budeme na stát kálet taktéž...Od státu nic nechci(někde se doprošovat o cokoli...) a stejně tak at stát nechce nic ode mne-jedu sám na sebe a jediný co ode mne stát vidí za příjem,je spotřebka z cigaret...A strašáci typu od 19.1. "zaniká osoba blízká"-nezaniká(je to Ústava a LPS),jen se to snaží stát obejít a ulehčit si inkasování peněz(o nějakou bezpečnosti provozu vůbec nejde)-a just ne-z blízké osoby se stane osoba vzdálená,dostojím novele-poskytnu správním orgánům informace a ahoj,at si stát shání Nguyena jak chce...A takhle to jde se spoustou dalších věcí,vždy je cesta...Míra nasr...anosti u čechů s celým státním aparátem už dosahuje dost vysokých mezí(i zde do této skupiny počítám sebe)-a jak se do lesa volá,tak se bude ozývat(státe zdražuješ mýtné,fajn vybereš mín atd.atd.-jen to státu pořád nedochází)

nu, opět Vás chválím a osobně lituji, ž z politického hlediska bylo upuštěno od stříbrných známek. Mohlo to dojít k omlazení registru a usnadnění vedení vozidel..

hm, pozdě, snad se dostane k moci někdo kdo tomuto problému rozumí...a nenechá se zviklat. Ale ruju na srdce, kde z nás se nenechá za prachy zviklat?

nu*

díval jsem se na stránky poslanecké sněmovny, na projednání jednoho čtení jednoho zákona je tam plánováno cca 45 minut se vším všudy...když tam vystoupí 2 poslanci opozice každý s 10-minutovou kritkou vlády, jak to mohou stíhat řádně projednat...

banikfmx

stejně ty zákony nemužou mít úctu mou, když je píšou lidi co kradou a lžou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]