Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mam Seat Ibiza 1997 1.4i 44kw a dnes jsem si všiml že mi prosakuje u toho plechu sání olej ale jen v tomto místě a jen trochu,kolik bude stát oprava?Je to těsnění pod hlavou nebo co?předem díky za rady
i50.tinypic.com/... prosakuje to v zakroužkovaném místě
To je předehřev nasávaného vzduchu :D. Pod tím plechem vepředu jsou výfukové svody a kolem nich proudí okolní vzduch, který se zhromažďuje pod plechem a tou hadicí si ho bere filtrbox a pak do sání motor.
Tento motor používá i Felicia 1.6 MPi nebo VW Polo
doplněno 17.01.13 11:03:Nemáš lepší fotku?
těch možností je povícero-od shora těsnění víka ventilů přes simerinky až po těsnění vany-olej je mrška vzlínavá,takže může být i místo úniku pod místem objevu...Ale nevypadá to na nic dramatického-postupně už pružná těsnění ztrácí svou pružnost,čerpadlo oleje tlakuje pořád stejně a dříve či později se objeví "prosáklinky"...Ale co bych viděl v tuhle chvíli jako závažnější problém je koroze-nevím jak jsou na tom nosníky,ale soudě podle torpéda(příčka mezi kabinou a motorem) to asi nebude nic moc co? Chtělo by to na jaře si udělat brigádičku,odstrojit co půjde a "zasanovat",a v tu chvíli "odstrojování" poznáš i místo průsaku oleje(pokud je to zatím takhle jak to je a olej neubývá)...
já bych do toho nerýpal... pokud tam trochu prolíná olej tak bych to neřešil.. je to staré auto.. pokud by byl zechcany cely motor tak to je jiná..
Jen doplním, že závada na STK "těsnost motoru a převodovky" se přesunula ze závad A do závad B
doplněno 17.01.13 17:44:Diesel: Ale záleží jak moc teče!...Tak samo, ale s oblemcanou převodovkou a motorem od černé vazelíny ze starého oleje a prachu se ještě dalo procházet se závadou "A". Teď už se projít dá jen s čistým motorem. Mám to přímo od technika STK.
Tak nafoceno myslím že to nebude tak horký,teď ješte ty fotky nahrát sem,jen mimo dotaz jak nahrát fotky sem?abych to nemusel dávat na jiný server?díky
Tak nevím jak sem hodit fota tak posílam odkazy.
Vypadá to jakoby to prosakovalo od svodů,ale co by ve svodech dělal olej?
na předposlední fotce už jsem to otřel a na třetí je olej i na krytu rozvoďáku ale to asi bude od toho utírání
Asi to bude tesneni pod hlavou, nicmene pokud to nema jinou zavadu a olej se neztraci nejak brutalne (to by to bylo zabordeleny daleko vic), tak bych se na nejaky opravy vykaslal. Na alternator to nelita, na svodech vyfuku se to taky nepali, tak to alespon nebude reznout.
Pred STK akorat poradne umejt motor a bude to jak novy. Akorat doporucuji pravidelne pozorovani mista, jestli se to nezhorsuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.