Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení na motocykl

Od: mirda* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám dotaz ohledně pov.ručení.

V roce 2003 jsem zdědil po dědovi motocykl Jawa 250,r.v.1955,jelikož motocykl nikdy nebyl pojízdný tak na silnici jsem sním nikdy nejel.Povinné ručení jsem platil,ale již delší dobu mi nepřišla složenka tak jsem to neřešil.Nyní jsem při úklidu narazil na doklady od motorky a zjistil jsem že poslední pov.ručení bylo placeno roku 2009,vím žejeto moje kulička.Moje otázka zní:jak vyřešit tento stav?Když dám spz do depozita a napíšu čestné prohlášení otom že motocykl nevyužívám na pozemní komunikaci,budeto stačit?

Děkuji za odpověd Mirek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne nebude to takto stačit. Máte ještě tu motorku? Co s ní hodláte dělat dále?

doplněno 16.01.13 19:33:

když nic, tak jí prodejte. Buď jako nebo opravdu..

mirda*
hodnocení

Díky za rychlé odpovědi.

Motorku ještě mám,nemám v plánu sní dělat nic,tedy pokud nebudu muset ohledně toho pov.ručení.

nu*
hodnocení

0x

počkal bych na novelu zákona o povinném ručení, pokud projde, měla by mít možnost ČKP obeslat dlužníka do 2 měsíců od momentu kdy trvá protiprávní stav a současně doložit svoje tvrzení výpisem z registru vozidel...

Pokud novela vstoupí v platnost, uzavřete pojistku a budete se modlit, aby to ČKP do dvou měsíců nestihla...tedy pokud bude novwela napsaá tak, jak si myslím...

Za 2 měsíce nestihnou nic, minsierstvo dopravy nestíhá vydávat pro ČKP data, do budoucna bude sloučeno s jiným ministertvem a nebude stíhat už vůbec nic

mirda*
hodnocení

A kdy vstoupí novela zákona v platnost?Já bych i nyní uzavřel novou smlouvu,ale jemi jasný že tak nasebe upozorním a kanelář mně bude uhánět.Vaše varianta má něco dosebe,ale řešení takto semi zdá být riskantní a nezaručí že časem se nikdo neozve.Pak byto mohlo být ještě složitější.

nu*

dnes Vás může ČKP obeslat do 3 let, zákon je v parlamentu, možná od 1.1.2014

buss
hodnocení

0x

delší dobu mi nepřišla složenka
No ale složenky už dávno tomu nechodí, je to povinnost vlastníka. Jak se postupuje je uvedeno v tom z. č. 168/1999 vč. 56/2001.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]