Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla - jsem bez všech dokladů

Od: karotkaml odpovědí: 7 změna:

Dobrý den!
v roce 2007 jsem prodával svůj vůz, s tím ,že kupujícímu jsem odevzdal všechny doklady, že si vše zařídí. Auto bylo koupeno na předělávku závodního auta do vrchu! Dnes 19.1. 2009 jsem byl na magistrátě a bylo mi řečeno, že auto je stále psané na mé jméno, ale bohužel dotyčný havaroval a zemřel! Vím, že moje chyby byla , že jsem do 10 dnů měl vozidlo odhlásit! jenže bohužel teď nemám nic, ani papíry ani značky a nevím jak dál! Prosím poraďte! Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iii
hodnocení

0x

Když jste auto prodával,tak by Vám měla zůstat smlouva o prodeji. Na jejímž základě jste určitě odhlašoval auto z pov. ručení. Když na magistrátu tuto smlouvu akážete, tak by Vám měli auto odhlásit. My jsme to tak měli.

máte kupní smlouvu?

radu určitě najdete v rubrice auto moto

karotka*
hodnocení

takže na základě kupní smlouvy by měli to auto odhlásit? našel jsem i ukončení povinného ručení, jestli to nějak pomůže?

karotka*
hodnocení

ano kupní smlouvu mám! stačí předložit pouze ji?

milá karotko, ono je to trošku složité. Vy už nejste majitelem vozidla. Nemáte techničák. Vše by mělo být na novém vlastníku, páč se zavázal ke všem úkonům.

Právně jste na tom OK a nic nemusíte dělat. Pokud se ale chcete přidělat starosti a ztrátu několk bankovek, tak dojděte na evidenci, nechte si udělat techničák (100Kč), a podle kupní smlouvy z roku 2007 si nechte udělat záznam. Ale oni zjistí, že muž je mrtev. Co bude dál?

Takže je to na Vás.

karotka*
hodnocení

takže když to shrnu (protože v tom lítám jak nudle v bandě) tak to mám nechat být, tak jak to je! to že mám kupní smlouvu znamená, že už to není můj problém, a že mi nehrozí žádná sankce či pokuta?

naprosto přesně jste to pochopila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]