Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupený, dál nepřihlášený, nepojištěný pionýr

Od: pionyrka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím Vás dovedl by mi někdo poradit co dělat s nepojízdným a hlavně nepřihlášeným a nepojízdným pionýrem?

Před třemi lety mi manžel k výročí koupil "super dárek" - pionýra jednadvacítku z roku 1975. Avšak pincek byl v době koupě nepojízdný (v kupní smlouvě je klauzule o tom, že jsme seznámeni se stavem vozidla, ale není přímo řečeno že je nepojízdný), manžel mi jej chtěl opravit, to se však nikdy nestalo a pionýr stojí v šopce u kamaráda.

Ale kde jsme udělali zásadní kopanec kopanec je, že je pionýr odhlášen na mne, ale nikdy jsem jej nepřihlásila do evidence a nezaplatili pojistku. SPZ tam je, dokonce i technická, ale stroj od koupě nejezdí a já teď nevím, co dělat hlavně vzhledem k ČKP.. Čestné prohlášení, že jsme koupili stroj nepojízdný (třeba bych sehnala i čestné prohlášení i prodávajícího), bylo-li by to k něčemu. Myslím, že takových vraků stojí různě po republice stovky, ale chtěla bych to nějak vyřešit a zbavit se starosti.

A co pak dál vzhledem k inspektorátu - dát jej do depozita, nechat ekologicky zlikvidovat nebo prodat na ND?

Děkuji moc za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

prodat dál jak je a prodejní smlouvu schovat, pak to bude koupený, dál nepřihlášený, nepojištěný a dál prodaný pionýr

čestná prohlášení nesepisovat, nedělat ze sebe trapný hadr po kterém šlape soukromý subjekt ČKP

přečíst si konečně první pragraf zákona č.168, pak 15 a 24 paragraf zákona

přečíst si paragraf 6 zákona č.56/2001Sb.

nu, už dlouho jsem Vás nepochváli, tak to musím udělat teď.

Paní tazatelko, už víte co bude pro vás nejvhodnejší?

hodnocení

0x

Pri prihlaseni vam dojde od CKP dopisek /takovy krasny/ ... hodite cestne prohlaseni je pionyr je stary , hnusny , nepojizdny a tim padem nemusi byt podle § xxxx pojisten , stoji totiz v sope vedle slepic ... a to vam musi uznat. Co pak s pionyrem udelate je jen na vas , zda nd , zlikvidovat ...

buss
hodnocení

0x

Odhlášen - nepřihlášen. No chyba, že ano, Ale některé ODSA to nesankcionují. Takových vozidel jezdí ... Mělo to jít do depozita, návod co s tím dává sám zák. č. 168/1999. Prodej sám o sobě nevyřeší přece neuhrazenou pojistku.
Prodejte a čekejte co ČKP.

asd*
hodnocení

0x

Prodat, depozit nebo zlikvidovat - to je jedno.

Doba od koupě do dneška - musíte prokázat, že vozidlo nebylo provozováno dle zákona a tedy jste neměla povinnost platit pojistné. Jestli stačí čestné prohlášení, svědectví sousedů, fotka fichtla ve stodole - to nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]