Nejste přihlášen/a.
dobrý den,v rámci zaměstnání škoda auto mohu využít auto na rok a poté ho odevzdat. nechci se tady bavit o tom, jeslti je výhodnější koupit si ojetinu a mít svoje nebo využít tuto akci na rok, protože už jsem se rozhodl. jen nevím, jaké auto se spíše vyplatí na mé jěždění. každý den najedu do práce tam a zpět 40km. někdy tuto trasu jezdím i 2x denně. pokud bych měl zhodnotit celkové svoji jízdu v poměru dálnice vs.okresky, tak je to 65:35 (%). rozhoduji se mezi rapidem 1,2 TSI a Yeti 2.0TDI DC DPF 81kw. podle toho, co jsem četl na internetu, se kombinovaná spotřeba u motoru TSI a TDI až tolik neliší. momentálně jezdim Fabii 1,2 TSI a dlouhodob.prům.spotř. mam 6,2 l, takže to moc nehoním. na opotřebení motoru apod věci taky nehledím, protože mám auto pouze na rok půjčené. spíše mi jde o to, abych ušetřil peníze za PHM. Vím, že by se to dalo spočítat, ale podle recenzí, co jsem četl na netu, se prům.spotřeba u Yetiho liší. někdo řiká pod 6 l, někdo píše okolo 8l. můžete mi napsat váš nazor popř se podělit se zkušenostmi? diky moc předem
vem mirne jetou octávii 1.9 tdi z roku 2010 dáš za ni o hodne málo než za novýho rapida při nejmenším stejně, ale já mam po 3 tisic prumernou spotřebu 5,1 a to jezdim do 150 když sem skusil 1.2 tsi v octávii tak sem byl na 8,2 při stejenm stylu jizdy a dynamiky
a to jezdim lechce min než ty a vypaltí s emi taky nafta
a ber spíš octu než rapida, rapid má vyztuženej náraznik polystyrenem :D :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.