Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouř z chladící mřížky (FELICIA)

Od: jirin* odpovědí: 3 změna:

AHoj,

chci se zeptat jestli někdo neví čím to může být? Když jsem přijel na parkoviště, zaparkoval a vystoupil všimnul jsem si jak jde kouř z chladící mřížky. Po chvíli to přestalo. Teplota motoru byla v normálu, chladící kapaliny dostatek. Napadlo mě jestli se tam nějak nedostala voda na autě byl snih

Mám škoda Felicia r.v. 97

Díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To nebude kouř, ale pára. Voda z tajícího sněhu se dostane všude a pokud zatekla až na teplý výměník, prostě se odpařuje. V chladném vzduchu se pára sráží a tak je vidět. Pokud Vám neubývá chladící kapalina, tak bych to ignoroval.

doplněno 15.01.13 15:54:

Kdysi jsem měl Wartburga a když jsem ho v zimě umyl (po jízdě, s teplým motorem), po nastartoání se z výdechu topení pod předním oknem valila pára tak, že skoro nebylo vidět na cestu*smich*. Po pár minutách úkaz zmizel.

gumidek*
hodnocení

2x

Na Felicii je topení v mot. prostoru a nasávaní vzduchu v kapotě. Pokud na kapotě roztaje sníh, tak nateče do topení a z topení odvodňovacím kanálem a klapkou, která je spodním okraji topení veprostřed. Takže voda tudy odteče, aby se nemlžila skla a nateče přímo na 1.díl výfuku, který je hned pod ním asi 20cm. Někde se ta pára musí ztratit a tak si najde cestu třeba chladičem.

hodnocení

2x

Sleduj stav chladicí kapaliny.Pokud bude ubývat-víš kde hledat závadu.Jinak skoro určitě jak píší nade mnou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]