Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda ve felicii (kufr)

Od: mathers322* odpovědí: 5 změna:

dneska když jsem po nějaké době dělal pořádek v autě tak po zvednutí rezervy jsem viděl kaluž vody :D

kde se tam vzala? zespod? neuhnije mi to?

rezervu jsem nepoužil takže z ní to není. Jinak jsem ani nic mokrého nevezl

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Radši ještě zkontroluj plech kolem tlumičů, zda to nění prorezavělé:)

hodnocení

0x

Asi tam teče zadníma dveřma (netěsní) nebo anténou (zpuchřelé těsnění mezi anténou a kastlí. Anebo zkondenzovaná vlkost.

gumidek*
hodnocení

0x

Když zabouchneš kufr a skusíš zaviklat, jako by jsi chtěl otevřít, je tam vůle? Pokud ano, tak voda teče přes těsnění a dveře nedoléhají. Stačí posunout zámek na kastli (to oko). Drží ho dva imbusy a je v plovoucích matkách. Sundej si ten plast okolo na spodní hraně.

doplněno 16.01.13 06:52:

Kufr by měl jít přibouchnout větší silou. Pokud ho jen položíš a ťukne zámek, tak je to špatně. Guma musí být smáčknutá i když tam není vůle. Kolem světel to neteče. Ani u Favorita se to nikdy nestávalo. To by tam byla vidět stopa nebo rez a že jsem jich na vrakáči viděl (všechny OK a rez spíš na jiných místech, u světel vždy OK jak z automobilky new).

doplněno 16.01.13 06:52:

Taky může téci oknem. Je to stejné jako u čelních skel.

mathers322*

vůle tam není, já bych se přiklonil k vlhkosti, utřel jsem to a dal bych tam noviny co?

ar*
hodnocení

0x

Nejčastější příčina zatékání do kufru (a to nejen u Felicie) je kolem zadních světel. Časem těsnění zpuchří a pak tam zatéká. Vsadím boty, že toto je taky ten případ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]