Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dieselová felicie - roztlačení

Od: mathers322* odpovědí: 21 změna:

Mám vybitou baterii a nestartnu, mám kousek od domu kopec asi 150m z kopce, kdy dostanu auto na kopec a pustím se s ním dolů, jaká je ance e auto na dvojku chytne? a spojku poutět pomalu? přidat plyn?

Na rovině tu těkou svini neroztlačím

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opět: Podobný dotaz se opakuje.

Při startování přes tzv. kabely zásadně záleží na průřezu použitých kabelů. Vždyť při startování, zejména v zimě, potřebuje spouštěč krátkodobě mnoho proudu (Ampér). K tomu aby dostal potřebný příkon ( až několik set A) musí mít kabel dostatečný průřez.Je to obdobné jako když potřebujete velké okamžité množství vody a použili by jste jen tenkou trubku.

Startovací kabely s menším až malým průřezem, nemohou posloužit pro přímé nastartování druhého vozidla z důvodů, že přes ně nemůže (vzhledem k jejich malému průřezu) krátkodobě projít potřebný proud ( A ). Tyto kabely mohou posloužit k částečnému krátkodobému oživení stávajícího akumulátoru z akumulátoru druhého vozidla. To mnohdy umožní nastartování z takto oživeného akumulátoru. Roztažení, roztlačení a nebo využití kopce je bez jakéhokoliv rizika, pokud se to umí. miro

hodnocení

0x

Pokud to aspoň nahaví a normálně startuje bez problému, tak nevidím problém v rozjetí z kopce. Ale na spojku s citem

martinhajek*
hodnocení

0x
Jediný správný postup je od někoho si dobít akumulátor, roztlačování nedoporučuji.

albatros498022*
hodnocení

0x

Poádej někoho a přez startovací kabely nastartuj a pak nabij baterii, roztahovat bych se nepokouel a z kopce to samý.

endyfrog*
hodnocení

0x

Felicie diezel raději nastartovat přes kabely ale kdy je velká nouze a není jiné východisko pustit s kopce na trojku a chytne samozřejmně trochu nahavit pokud ti to haví jinak to také nevidím

mathers322*
hodnocení

tak neměl jsem šanci to dotlačit ani k tomu kopci :D nakonec šel kolem soused že startnem přes kabely, má feldu 1,3...ani ťuk.. říkal jsem mu že má asi slabé kabely...tak jsem lano zaháčil za rameno a jeli jsme, z kopce na dvojku to škytalo ale nešlo to, pak jsem to zkusil na 3ku a to už chytlo krásně :) teď jsem 20km od domu a doufám že se mi to nevybije :D

dericcaster*

Ono pokud je vycucaná baterka, tak je dobré po připojení startovacích kabelů, pár minut počkat, než se dobíjený akumulátor trochu zregeneruje. Zvláště pak pokud jsou to takové ty tenké kabely, někde od ťamanů, či z marketu.

s těma tenkyma nenastartujete ani benzín natož diesla..

Mám ty tenké od Vietnamců a v pohodě jsme nastartovali Octavii 1,9 TDi, na tlouštce kabelů totiž tolik nezáleží, je možno je proudově na krátkou dobu přetížit, ale MUSÍ SE TO UMĚT :))

aah.. to nevim.. ja měl doma tenke a jednou jsme na to zkoušeli nastartovat benzinak a z těch kablu se jen zakouřilo a starter se ani nepohl... pak jsem ty kable vykuchal a misto toho jsem tam dal z tatrovky nebo z čeho to bylo kabely od baterky... to byla hned jiná :D

mathers322*
hodnocení

to byly nějaké tenoučké kabely, beztak z tesca do obsahu 1,4 :)

martinhajek*
To je víceméně úplně jedno co to bylo za kabely, měli jste po spojení akumulátorů pár minut počkat a teprve potom startovat.
mathers322*

taky jsem chtěl počkat, ale pán spěchal :D

hodnocení

0x

roztlačit diesla se sice nedoporučuje ale pokud se to umí tak není problém jen ne na 2ku! já je tahám bna laně každou chvíli dáš 4ku pomalu pustíš spojku a v pohodě na tu dvojku je to pro motor velká řacha a měl bych obavu aby neskočili rozvody

mathers322*
hodnocení

takže na troječku

tak záleží na rychlosti, já když jsem auto (Škodu 105) pouštěl z kopce (mírného) tak jsem pouštěl spojku už tak u rychlosti 10-15 km/h, takže mi dvojka přišla jako akorát a nikdy to moc necuklo. Když jsem se nechával roztáhnout (Favorit) tak tam na čtyřku, protože rychlost byla už vyšší, asi 30 km/h

mathers322*
hodnocení

možná taky záleží na tom že je to nafťák

u nafty maš větší komprese tudíž i odpor.. sice jsem to nezkoušel ale řekl bych že když tak náš jedničku tak bys s tim mohl normalně zastavit :D.. a když to pustíš rychle tak ten motor dostane kopačku jak cyp a fakt to neni dobre.. radši vyšší stupen

hodnocení

0x

Pokud nemáš zkušenosti, tak při roztahování _ (z kopce , roztlačování ) zařaď vždy ten nejvyšší rychlostní stupeň, aby se motor protočil co nejlehčeji a poté podle otáček (podle potřeby) přeřaď na nižší rychlostní stupeň. Jakmile ucítíš, že motor má snahu naskočit zmáčkni spojku a plynem reguluj otáčky tak jako při normálním startu. Mnohdy motor naskočí již při prvotním jeho protočení. To zjistíš i tak, že vymáčkneš spojku. Pokud motor nenaskočil opět pustíš spojku a pokus opakuješ. miro

lukasc7
hodnocení

0x

roztlačování neni problem, pokud se tam v rychlosti jako prase nedá moc malej kvalt. s trochou citu žádný riziko nehrozí.

lukasc7
hodnocení

0x

Kabely od ťamanů sou uplně k hovnu. při vybitý baterce nenatočej ani větší motorku. Na tloušťce záleží uplně nejvíc. Přetížit to zrovna moc nejde. slabym kabelem prostě neprotečou potřebný ampéry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]