Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skútr nestartuje elektricky přes řidítka

Od: hoummy* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám čínský skútr Ventus Skyline. Nestartuje mi ručně, přes řidítka. Při startování se to jakoby protáčí a nechce to hodit jiskru. Nžně to nahodím v pohodě. Nevíte, co by to mohlo být? Co si mám koupit, aby zase startoval ručně? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

jakoby přes řidítka myslíš elektrický startert? Kup si jiný ventus, jsou to čínské plečky a nic nevydrží...

výtka
Upozornění od sys strejc 16. 11. 2012 10:20:47
Vaš rada je velmi nevhodná!
hoummy*
hodnocení

Ano, elektrický startér.

punker*
hodnocení

0x

Nejspíš slabá baterie,zkus ji nabít,věřím že to tím bude ;)

hoummy*

Baterkou to není, nabíjel jsem ji na 100% :(, asi bude startér v háji?

punker*

jestli točí tak by měl být vpohodě,ta baterka je jak stará? zkoušel si jinou? třeba už odchází do věčných lovišť to pak startér sice točí,ale motor nenaskočí

doplněno 15.11.12 16:35:

protáčí starter motor nebo se točí naprázdno?

hoummy*

Baterka je nová od ledna 2012. Startér se točí ,takový prázdný zvuk, neháže to asi jiskru.

praivo*

"Prázdný zvuk" je slyšet, když startér nezabírá, a co jsem zkoušel, dělá to, když nemá dost proudu (dělá to tohle nebo se zablokuje s netočí; nic podrobnějšího nevím, skútr není můj, nemůžu se v tom moc vrtat). Připoj startovacími kabely baterii z auta a pokus se nastartovat, může být potřeba to zkusit víckrát.

doplněno 15.11.12 17:46:

Protáčení je pravděpodobně způsobeno tím, že kvůli nedostatku energie se nevysune pastorek. Ten je totiž ovládán elektromagnetem, který také potřebuje proud, a asi ne zrovna malý.

punker*

jojo přesně tak ;)

hoummy*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]