Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajaté auto a nehoda

Od: nuke odpovědí: 6 změna:

Přeji dobrý den, jak postupovat, kdy mám se známým pronajaté auto, já mu auto pronajímám, a auto bylo nabourané cizí osobou,tudí námi nezaviněnou, nehoda se momentálně řeí u smluvní pojitovny cizí osoby. Jde mi o to, e tím jak je auto odstavené kvůli budoucí "opravě"(momentálně necháváme ohodnotit kodu likvidátorem), tak nemůe můj známý pracovat, protoe auto vyuívá k tomu, aby se mohl dostat do zaměstnání a v dalekém německu, na různých mýstech státu. Hlavně mě zajímá, jak si nárokovat ulý zisk po pojiovně, stačí tedy potvrzení od zaměstnavatele na průměrnou mzdu a počet dní, za který je ulý zisk způsoben.? A zda-li je to vůbec moné?

Předem vem děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

já myslím e na toto právo máte.. záleí co na to pojiovna, jestli to bude ochotna hradit... pokud ne tak jedině se obrátit na vidíka nehody.. ale nejsem právnik take jestli by jste byl uspěný netuím...

doplněno 14.01.13 16:35:

*viníka

au1

si myslím, e vymáhat náhradu kody by bylo jednoduí, kdyby si známý pronajal dalí auto, třeba z půjčovny, ne se opraví tohleto auto. A částku zaplacenou za půjčení dalího auta pak vymáhat. Ale... taky nejsem právník :)

jarda3*

Presne tak a nejlip resit mozny postup predem s pojistovnou - kde jake auto a za kolik pujcit atd...

buss
hodnocení

0x

el bych na pojiovnu a tam se dohodl, co mi ve proplatí, co nárokovat.

hodnocení

0x

A nemaskujete pronájmem náhodou polopřevod?

nuke
hodnocení

...to určitě nemaskujeme, auto jsem sám připravoval na vstupní technickou prohlídku, po dovozu ze zahraničí, a následně přihlašoval a vyřizoval, celková cena cca do 7000 Kč, takže tady určitě hraje roli spravedlnost a ušlé ztráty za nezaviněnou nehodu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]