Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení na jiné jméno než majitel auta

Od: martin23* odpovědí: 11 změna:

Zdravim.

Dostal som auto. Povinne ruceni majitela vyprsalo. Uzavrel som si PR na svoje meno a SPZ toho auta.

Auto este nie je prepisane. Tzn meno v technicaku sa nezhoduje s menom na povinnom ruceni. Mozem s tym jazdit bez rizika?

Zijem v CR.

Vdaka za odpovede.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pojistníkem je fyzická nebo právnická osoba, která uzavírá s pojistitelem pojistnou smlouvu. Pojistník nemusí být osobou pojištěnou ( Pojištěný)

Pojištěným se rozumí osoba, na jejíž majetek, život nebo zdraví nebo na jejíž odpovědnost za škody se pojištění vztahuje. Pojištěný nemusí být osobou totožnou s pojistníkem.

Ještě je problém?

sasdax*
hodnocení

0x

Pokud máte řádně sepsanou kupní smlouvu na vozidlo, tak by v tom neměl být problém. Ve smlouvě jste uveden jako vlastník vozidla s tím, že jej teprve budete přepisovat. Každopádně doporučuji co nejdříve vozidlo přepsat.

jabraka*
hodnocení

0x

Úplně v pořádku to není.Pokud uzavíráte povinné ručení,žádá pojišťovna technický průkaz vozu.Je divné,že s vámi uzavřeli P.R.,když je v techničáku jiné jméno.Původní majitel měl povinnost než vám předal techničák,vozidlo odhlásit.Problémy s tím určitě budou.

JABRAKA

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Moje přítelkyně vlastní vozidlo a PR je sepsáno na moje jméno. Žádný problém.

jabraka*

Problémy se objeví až ve chvíli,kdy půjde o to,uhradit poškozenému jeho škodu,která může být i ve stotisících.Kdo ji bude hradit?

Pojistník,pojistitel? nebo faktický vlastník vozidla,který vlastně není pojištěn?Pojišťovna se pak z platby lehce vyzuje.

JABRAKA

pravdomluvny*

Škodu uhradí poškozenému pojišťovna z povinného ručení sjednaného na vozidlo.

Ahoj Jaroušku, je třeba se seznámit s pojmy: pojistník, pojistitel, pojištěný. Jsou o tři osoby!

jabraka*

Milane,jen jsem zadal otázku,na niž si musí už někdo sám odpovědět,protože i když žijeme v právním státě,stojí to vždy spoustu peněz,když si někdo chce právo vymoci.

JB

Vůbec jsem nepochopil, ře první věta je otázka. Ale to nic, hlavně že si rozumíme. Hezký den.

rumcajs*

Samozřejmě že nemusí být PR sepsáno jen na vlastníka vozidla ,dokonce ještě i provozovatel v TP může být jiný než vlastník,víte kde je jediný problém že případné bonusy pov.ručení se vztahují pouze na osobu se kterou je pojistná smlouva uzavřena ta si se může přenést do dalšího pojištění.

sasdax*

Nenapíše-li se do pojistky dodatek, že bonusy se mají přiznat provozovateli vozidla. Všechno jde, když se chce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]