Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární autonabíječka?

Od: verva odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Co říkáte na toto? aukro.cz/...

1) Jak to ve skutečnosti funguje - je to reálné?

2) Za jak dlouho tímto stylem nabiju řekněme 70 AH baterii, která bude zcela vybitá?

3) Kdy bude autobaterie plně nabita a přesto toto bude za čelním sklem zapojeno - nemůu baterii spíe ukodit?

4) Co znamená ten udávaný výkon ve W? Je tam 1,5 W a 5 W. Je mezi tím velký rozdíl v praxi? Měl bych koupit tu nejsilnějí?

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

1 - ano funguje to, ale přesnějí název by byl solární konzervační nabíječka

2 - 70Ah zcela vybitou baterii to nenabije nikdy

3 - neublíí, proud dodávaný solárním panelem je velmi malý

4 - rozdíl tam je - asi jako mezi 1.5 a 5W. V praxi to je opravdu vyuitelné jen jako udrovací nabíjení . tzn vyrovnává to samovybíjení baterie.

nu*
hodnocení

2x

pokud koupit, tak tu nejsilnějí, jako konzervátor to docela dobře funguje, jsou k ní gumoví přéísavky, připlácne se to na zadní sklo a kabel zapojí do zásuvky zapalovače.., ale jde o zapojení, zapalovač musí fungovat bez zapnutého zapalování

Tak normální auta mají zapalovač stále pod napětím, jen frantíci ne. U Peugeota jsem ji musel přepojit chtěje nabíjet baterii přes zapalovač.

Ted u to moc normální není. Astra J, Golf 6 ... bez klíčku zásuvke ee

hodnocení

2x

je to klasická udrovačka,pokud aurto stojí a nejede tak se pomalu baterie vybíjí(autorádio,hodiny počítač nepatrně papají baterku)tohle zajituje e jí drí na stejné urovni a nepatrně jí dobíjí,známý si to koupil a je spokojen,kdy jede jednou za 3 týdny na nákup tak ta baterka věčně stojí

doplněno 13.01.13 21:39:

nemá ten levný typ ale něco okolo 2 tis a má to jetě vlastní regulaci

buss
hodnocení

0x

Řadil bych to do kategorie hraček. Takovou kapacitu je třeba dobíjet ampérami, ne mA.

hodnocení

0x

Nevím jestli to víte, ale toto není nabíječka na baterii v autě. Je to prostě solární panel pouitelný na přístroje které jsou na 12V.

Hmm, jasně. A tu koncovku do autozapalovače to má pro srandu králíkům... *smich*

hodnocení

0x

To je spí taková udrovačka a ne nabíječka v pravém slova smyslu...

hodnocení

0x

Také jsem si ji koupil v internetovém obchodě EVA Mělník. Z počátku modrá letka blikala na světle pomalu a na přímém slunci rychle. Rychlost blikání se stále zmenovala, a přestala úplně. Akumulátor v autě se mi nepodařilo udret nabitý ( SuzukiSwift) Reklamoval jsem ji a dostal jsem nový kus. Asi bude lepí odpojit (-) pól akumulátoru, aby se vyloučilo jeho vybíjení něčím v autě. Ale to vyzkouím a opět na jaře, a bude svítit sluníčko! :))

buss

A co tak změřit, jaké napětí ta nabíječka dává a jaký proud vlastně teče a nevěřit papíru?

stirecek*
hodnocení

0x
To jsou vyhozené penize, ale moná mobil by se tím dal nabít. Do auta rozhodne ne, to málo se ztratí v kabelech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]