Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Co říkáte na toto? aukro.cz/...
1) Jak to ve skutečnosti funguje - je to reálné?
2) Za jak dlouho tímto stylem nabiju řekněme 70 AH baterii, která bude zcela vybitá?
3) Kdy bude autobaterie plně nabita a přesto toto bude za čelním sklem zapojeno - nemůu baterii spíe ukodit?
4) Co znamená ten udávaný výkon ve W? Je tam 1,5 W a 5 W. Je mezi tím velký rozdíl v praxi? Měl bych koupit tu nejsilnějí?
Děkuji.
1 - ano funguje to, ale přesnějí název by byl solární konzervační nabíječka
2 - 70Ah zcela vybitou baterii to nenabije nikdy
3 - neublíí, proud dodávaný solárním panelem je velmi malý
4 - rozdíl tam je - asi jako mezi 1.5 a 5W. V praxi to je opravdu vyuitelné jen jako udrovací nabíjení . tzn vyrovnává to samovybíjení baterie.
pokud koupit, tak tu nejsilnějí, jako konzervátor to docela dobře funguje, jsou k ní gumoví přéísavky, připlácne se to na zadní sklo a kabel zapojí do zásuvky zapalovače.., ale jde o zapojení, zapalovač musí fungovat bez zapnutého zapalování
Tak normální auta mají zapalovač stále pod napětím, jen frantíci ne. U Peugeota jsem ji musel přepojit chtěje nabíjet baterii přes zapalovač.
je to klasická udrovačka,pokud aurto stojí a nejede tak se pomalu baterie vybíjí(autorádio,hodiny počítač nepatrně papají baterku)tohle zajituje e jí drí na stejné urovni a nepatrně jí dobíjí,známý si to koupil a je spokojen,kdy jede jednou za 3 týdny na nákup tak ta baterka věčně stojí
doplněno 13.01.13 21:39:nemá ten levný typ ale něco okolo 2 tis a má to jetě vlastní regulaci
Také jsem si ji koupil v internetovém obchodě EVA Mělník. Z počátku modrá letka blikala na světle pomalu a na přímém slunci rychle. Rychlost blikání se stále zmenovala, a přestala úplně. Akumulátor v autě se mi nepodařilo udret nabitý ( SuzukiSwift) Reklamoval jsem ji a dostal jsem nový kus. Asi bude lepí odpojit (-) pól akumulátoru, aby se vyloučilo jeho vybíjení něčím v autě. Ale to vyzkouím a opět na jaře, a bude svítit sluníčko! )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.