Nejste přihlášen/a.
Jak změřit přesně předstih u jawa 21. Dá se koupit nějaký přípravek něco jako toto: kovonastroje.cz/...
Problém je ale v tom že u pionýru je svíčka pod úhlem 30° tzn. že není kolmo k válci a to znamená že tímto přípravkem se to změřit asi nedá. Tak jak to přesně změřit?
Stačí zadat kde se tím moto zabývají search.seznam.cz/...= vybrat si co vyhoví.
Že bych do něčeho strkal prachy, na co je šuplera?
Jak přesně?
Stačí ocelová tyčka o průměru asi 4mm a na ní vypilované drážky ve vzdálenost 1,7mm, kterou ve válci podržíme rovnoběžně s dráhou pístu a bystré oko. Desetina milimetru nehraje zásadní roli...
I navrhovaným přípravkem se dá změřit vzdálenost, stačí pomocí goniometricých funkcí přepočítat potřebnou vzdálenost...
Toto jsem vdy dělal jen pomocí ocel.tyčky či roubováku a vdy to fungovalo!U si nepamauji přesně ale tuím milimetr před HÚ a na cigaretový papír!
Prosím o info, jak na cigaretový papír. Tuto technologji u předstihu na pionýru neznám. Díky za odpověď, na kterou se těím.
já na to měl udělanej ze starý svýčky takovej forichtung svýčku sem vymlátil tu keramiku a dovnutř sem si naletoval kousek trubičky myslím s 6kou dírou a stačilo to natočit do hlavy místo svýčky a k měření mi stačila posuvka jestli to v garái jetě najdu udělám foto
Tak nakonec jsem pomocí goniometr. funkcí spočítal e pokud se měřící tyčinka (stačí závit stoupání 1mm) posune o 2mm, píst se posune o 1,7mm.
Ano, to bude asi nejpřesnějí způsob nastavení. Jinak podle mých zkueností je dobré dodret pokyny výrobce a nastavit opravdu na předepsané hodnoty (odtrh i předstih, stejně jako "odtrh" svíčky). Nepřesnosti se moc nepoznají na výkonu (co si budem povídat, tyto stroje jedou stále skoro stejně), ale docela znatelně na spotřebě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.