Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis jawy 21

Od: jawa* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bvych se zeptat na pár věcí ohledně přepisu Jawy 21. Chtěl bych si koupit doklady na Jawu 20 a dát si je na Jawu 21. Doklady mají platnou STK a TK. V typu by asi problém nebyl ale horší je, že v techničáku je napsána modrá barva a můj pionýr je červený. Štítek bych přehodil na svojeho pionýra. Někde jsem se dočetl, že kontrola čísla motoru se už neprovádí. Ovšem prodávající dokladů je ode mne vzdálen něco přes 200km a nemám možnost si k němu doklady vyzvednout. On mi řekl že, je na mne odhlásí. Ale pokud je odhlásí tak hned ten den by se mnělo zaplatit povinné ručení. Jak to ale udělat když k němu nemůžu přijet? Jak se to dělá SPZ když jse z jiného kraje. Mohl by udělat výmaz motoru v techničáku? Změnit barvu? Hlavně mi nechce dát plnou moc. Kupní smlouvu by mně dal ale nevím jak ji podepsat když tam nebudu. Zkrátka já bych si to představoval takto: přijdou mně doklady poštou přehodím štítek na svého pionýra zajedu na STK a pak na dopravák přihlásím je a hotovo. Děkuji za odpověďi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kdy na mě na magistrátu vychrlili e napřed musím vyměnit původní malý techničák za moderní. Vyměnit espézetku za velkou plachtu a pak teprve musím na evidenčku a stk tak jsem el do kolen. Taky jsem sí myslel e jen přijdu k okýnku a dostanu nový číslo při přehláení z kraje do kraje. Úřad je úřad a to mi pincek patří od doby co sjel z pásu ;)

Totak-ale to ve lze a dá se udělat při jednom!-taky jsem si takro přihlaoval písta .První STK s malou původní spz a poté na úřad přehlasit ze svého pův bydlitě do nového a současně i novou RZ i TP a automaticky ORV!Ve lo při jednom! Taky jsem ho měl jako funglovku v 79 z mototechny!

doplněno 13.01.13 15:19:

Ale je to jen v lidech.někde si dovolí víc někde míň!

nu*
hodnocení

0x

jawa 20 i jawa 21 má vyraeno číslo rámu na levé straně u dráku motoru, to se bude muset takoé vyřait

kdo tvrdí e číslo motoru je u jawy 20 registrováno, kdy jste neviděl doklady a ty jsu 200 km daleko? V novém evropském provedení TP se číslo motrou neuvádí, proto se na STK ani nekontroluje

pokud chcete silou mocí kupovat doklady, před odhláením na Vás můe stáívající majiotel bahlásit změnu barvy a poádat o výámaz čísls motoru, pak zajedete na STK...kdy to uděláte obráceně, budete mít v protokolu z evidenční kontroly dvě závady, jiné číslo motoru a jinou barvu...

k2

No, pionyra s vyrazenym cislem na ramu jsem jeste nevidel, cimz netvrdim, ze takovy neexistuje. Vzdy bylo pouze na stitku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]