Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, téměř tři týdny jsem autem nevyjel. v tomto týdnu hodně mrzlo. Dnes jsem přišel k autu a chtěl zkontrolovat chladící kapalinu. ale hodně klesla. Asi o tokovou výši, jako je rozdíl mezi min-max (pro představu).
Nevíte, kde může být problém? V Oleji nejspíše není. Před třemi týdny sjem žádný únik nezeznamenal (bylo teplo).
Je to Š Felicia 1.6. 98
Hladina v expanzce se lehce mění s teplotou, ale tak velký rozdíl to neudělá, pokud jste tedy předtím kontroloval hladinu při úplně studeným motoru, ne třeba hodinu po jízdě. Taky bych to dolil a sledoval, nejdůleitějí je jestli neni chladící kapalina v oleji. Jinak v té expanzce je té kapaliny větinou hodně málo, take to co se na ryskách zdá jako velký rozdíl můe být minimum. Maximálně bych zkusil, jestli nejsou hadice natlakovaný, u Hondy mi tekla vodní pumpa a taky to lo v začátccích blbě poznat, a to pak chcalo tak e za 60km zmizela celá expanzka, ale to u jsem měl loui pod autem...
jde hlavně o to,co tam bylo za "kapalinu"? Pokud tam 100% byla nemrznoucí-lze dolít,experimentovat někde s únikem-pokud si nejste jistý tou "nemrznoucí"-rozhodně nestartovat dokud nebude nad 0,protoe motor můe udělat pápá(rozvody,nejen...)-fakt bacha na to,u jsem pár zamrzlých motorů po nastartování viděl(bylo to na sehnání jiného)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.