Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemam velký techničák - co s tím?

Od: ifanka odpovědí: 29 změna:

dobrý den mám takový problém... koupila jsme auto. loni v březnu, že po doplacní částky dostanu velký techničák.. bohužel již to bude rok a nemma techničák, a v dubnu mi končí technická, prosím poraďte mi co s tím? auto jsem koupila od chlapa... ale na techničáku a na registru je zapsaná jakási paní, co už ani nežije v čr, a pán se již nehlásí, nekomunikuje...to je situace že bych brečela... co policie a nějaké trestní oznámení? děkuju moc IVA

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Jak jsem psal jinde, zas policie? *zed* Přečtěte si občanský zákoník a pokud mu nebudete rozumět, požádejte někoho o vysvětlení.

doplněno 11.01.13 17:35:

Zkuste se zeptat u Vás na magistrátu.

ifanka
hodnocení

no jo zase policie...*uspech*

ifanka
hodnocení

co tam píšou? je to podvod...:( *sok*

hodnocení

0x

a co mate presne ve smlouve?

ifanka
hodnocení

Ve smouvě mám jen od koho si auto kupuju, že souhlasím se stavem vozidla, s částkou.. o techničáku ani zmínka..já blbá blondýna..*zed*, myslíte že je nějaká šance ho získat? no duplikát určo ne když neni na pána ze smlouvy*cert*

nu*
hodnocení

0x

a pán už dostal ten doplatek?

Jste bez šance,a možná Vás čeká dlouhý boj s ČKP, pokud zrušíte pojistku...a to se vyplatí

doplněno 11.01.13 17:37:

a předpokládám že v malém techniřáku je zapsán Chocholoušek nebo Kačer Donald

Šel bych oprudit nějakou úřednici nebo úředníka, dokud je čas.

Podle nového zákona budete potřebovat k registraci písemný souhlas dřívějšího majitele s úředně oveřeným podpisem, nebo jeho osobní přitomnost na přepážce...takže máte ještě rok...-pak už nikoho neočuráte

ifanka
hodnocení

dostal doplatek hned za měsíc a to 2000 auto stálo 8000, tohle je v pohodě, dokonce mi psal že ho má ale že ho stratil takže kecal, pak že mi ho posílal ale vrátil se mu a ted ho nemůže najít, a už si mě odhlásil z přátel na FB a zrušil si číslo mobilu, takže na něj mam jen kupní smlouvu s jeho adresou... no já vim že potřebuju plnou moc pani z malého techničáku, ale ta žije v anglii i sem jí to psala na FB ael nereaguje...

nu*

ale auto za 8000 na jeden rok, to je dobrá cena...odpověděla jte si, potřebujete plnou moc...podrobnosti o plné moci jsou uvedeny v paragrafu 33 zákona č.500/*2004 (správní řád), ve Vašem případě to bude plná moc k provedení konkrétního úkonu . k vystavení duplikátu TP za ztracený...podpis nemusí být úředně ověřen, polatzek je 100,- Kč a žádá se tam, kde má registrovaný provozovatel trvalé bydliště...tak už zbývá jen zjistit její přesná adresa

ifanka
hodnocení

jenže paní co ji mám na techničáku je v anglii...návrat neplánuje na moje prosby přes FB nereaguje...a teď babo raď´:(

buss
hodnocení

0x

Nu což, ORV je, hradit pojistné, bude-li nutno, písemnosti půjdou na původního vlastníka... pak problémeček jak zlikvidovat. Ale co nejde, že.

doplněno 11.01.13 19:39:

Konejte, že to není v KS nevadí, co tak nějaký svědek? A pak se vrhnout do občanskoprávního řízení (postrašit i prodejce).

doplněno 12.01.13 00:35:

ORV? To co máte někde u řidičského průkazu, podívejte se na něj, to je ten váš "malý techničák", tento pojem neexistuje.
Když máte svědka, tak se s tím dá operovat. Možnosti by byly.

doplněno 12.01.13 22:47:

Kam až jste ochotna zajít, k soudu?

doplněno 12.01.13 23:19:

ty že se mam obrátit na policii v okrsku jeho a tam ho udat
Nechala jste se odrbat, podání mohu učinit kdekoliv. Ale těžko budou řešit, že nedal TP. Na to musíte jinak. Tak jak jste naznačila, že majitelka možná ani neví, že auto prodal. Co tak se zkusit poptat na (zkratka...) OdbDSA dle místa bydliště majitelky, zda byla provedena změna v registru na něj? A když skutečně auto koupil, co to má společného s majitelkou? Ona už není vlastník. Napřed bych mu napsal, že pokud TP nezašle, budou následovat další kroky. Opakuji, možnosti řešení jsou, jen co jste schopna, ochotna pro to udělat..

ifanka
hodnocení

svědek je muj táta byl u toho když sem to kupovala, když jsme vezli domu toho magora takež mi vše dosvědčí... no je to boj, ale jak z toho ven?

ifanka
hodnocení

co to je za skratky?

ifanka
hodnocení

no kontaktovala jsem tady naše policajty, a ty že se mam obrátit na policii v okrsku jeho a tam ho udat ... taky řešení no... ale nevim zda pro mě..:)

hodnocení

0x

máte alespoň malý techničák?

ifanka
hodnocení

Ano ten mam, a kupní smlouvu od třetí osoby..mám nějakou šanci udělat v dubnu technickou?

ifanka, a bude mít čas, vezměte si před sebe malý techničák a ozvěte se on line. Domnívám se, e to nějak vyřeíme..

doplněno 14.01.13 20:17:

zkuste dát nick do vyhledávače

nebo:skype milancukrar

ifanka
hodnocení

fakt? tak to je skvělí kdyby jste mi pomohl...super, moc děkuju a kdy tu býváte?

nu*

a co udáte, on koupil auto, prodal ho dál, a ztratil techničák...To je co,,,vlastizrada? Vražda? Podvod? Trestný čin? Směju se..po udání na policii vám policie zajistí velký TP? Ten se ze zákona předkládá při technické prohlídce, bez toho nemáte šanci

ifanka
hodnocení

no vy jste fakt vtipnej.. já se teda nesměju , on totiž ten techničák nemá, prodal mi auto bez VT a to je podvod pokud vim, zrovna včera to bylo telce že i autobazar takto podvedl zákaznáka... takže sem myslela ež tohle jeá diskuze ale jak vidim tak jen posměšky, takže fakt seriozní díky..:(

stirecek*
hodnocení

0x
To je blby nápad koupit auto bez papírů...
ifanka
hodnocení

jj to je už to vim taky... no ho holka no..:(

hodnocení

0x

škoda je že s vámi nechce komunikovat puvodni majitelka... stačilo by kdyby vám poslala plnou moc..

ifanka
hodnocení

no právě, ta je v anglii a myslim si že ani neví o tom, že to auto někdo prodal..:(

pokuste se ji nějak kontaktovat... zaslání obálky z anglie snad nebude nějak finančně náročné.. podpisy nemusí byt ověřené a vám by to ušetřilo mnoho problému... jeden pitomý podpis...

ifanka
hodnocení

no já kontaktoval její dceru která tam je s ní, a ani se neozvala, taky si mylsím že poslání dopisu s plnou mocí by bylo skvělé řešení.. ale nejde to zrealizovat..bohužel..jsem už v prdeli, jelikož v dubnu to končí a auto je v super stavu..:(

ladaadal*

No, chtěli ti tou informací ohledně ověření diskrétně naznačit, že když si napíšeš plnou moc a podepíšeš ji sama, nikdy se nikdo nic nedozví.

ifanka
hodnocení

fakt jo? no jo já jsem na to srab..:(((((((( ale to yb šlo jo? a co když se mi budou ptát co a jak? kde jsme to vzala a tak? nápad ale dobrej... a to ybch pak s tou plnou mocí šla na registr aby mi dali duplikát?

vdy lze najít řeení..

doplněno 15.01.13 19:12:

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

ifanka
hodnocení

Mžete mi prosím napsat na váš email? já se tady nemůžu dopátrat zda jste on line a o vaší radu stojím, děkuju IVA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]