Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,v7měsíci r.2012 mě vyfotil radar,překročil jsem o15Km v obci.No a přišlo to 9.1.2013 doporučeně manželce která je majitelem auta.Řídil jsem.ale já.Může odmítnout mě uvést,že se jedná o osobu blízkou?Nebo se na to vztahuje už ten nový zákon?Díky
Nevím odkuď to je, ale v Praze to dělám tak že když příjde první pokuta tak to neřeším, až pokavaď by to přislo po druhé, zatím mě nikdy nic nepřišlo a oni tu osobu masi sehnat do roka, pak to propada.
Jenže to už není pravda. Za přestupek je automaticky odpovědný majitel (provozovatel) auta. Takže může taky místo 2. upomínky přijít exekutor. Jen taky nevím, jestli to platí už od 1.1., nebo až někdy pozdějc.
manželka prohlásí že řídil chocholoušek, orgán si pozve chocholouška ten prohlásí že si sice od manželky auto půjčuje, protože je to jeho milenka, ale v ten den jejím autem nejel...orgán si pozve manželku, ta prohlásí..pardon, já to popletla, v ten den jsem auto půjčila kačeru donaldovi...orgán si pozve kačera donalda, ten potvrdí že si od /cizí / manželky občas toto auto půjčí, ale v ten den tímto autem nejel...orgán si pozce manželku...atd...po roce se případ dostane do prekluze
žádná osoba vzdálená ani blízká, jen jedna popleta
Pokuď úřad půjde tvrdě dle zákona (nenechá se vodit za nos), tak prekluze nenestane a provozovatel vozidla dostane sankci.
@ernie Přečti si přesně zákon.
Během víkendu zde zpracuji částeční právní rozbor.
Ale úřad se nemůže vyjádřit "vodíte nás za nos, tady máte pokutu". S tím Chocholouškem a Donaldem každý chápe nadsázku samozřejmě, ale v podstatě je to tak.
Právě pokud bude ouřad postupovat podle zákona, což musí.
Vy to totiž obracíte celé na hlavu. To vaše "tvrdě podle zákona", tak, jak to zřejmě myslíte, by bylo protizákonné.
: s dovolením, počkám si na ten rozbor. Budou k dispozici nějaké tagy, abych to nemusel sledovat? Děkuji.
Co se týče studia zákona; viz můj odkaz v příspěvku výše (nejsem autorem). Doporučuji zmíněný článek a články související prostudovat, než půjdeš s kůží na trh.
Díky všem,pomohlo mě orientovat se v této problematice také jsem hledal jinde.Manželka pošle správ.org.oznámení ,že využije právo nevypovídat.Jenom na vysvětlenou,je mě pětašede a nepamatuji pokutu za rych jízdu,ale předjížděl jsem ve vesnici ,takového dědulu v klobouku co jel po celé šířce silnice a (brzda).Možná to vetšina znáte. Jirka
Jj Vás za rychlou jízdu chtěj pokutovat ale za (bezdůvodně!) pomalou i kdy je to také přestupek jsem jetě neviděl a neslyel ,e by pokutovali!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.