Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 2 - jednohmota VS. dvojhmota

Od: michalll* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

když mám na Octavii 2 dvojhmotnostní setrvačník a ten začíná zlobit, mohu ho vyměnit za "prý" lepší jednohmotu? Především je levnější...

Dále mě zajímá rozdíl mezi 1 a 2 hmotou? Proč se tedy montuje 2 hmota atd, děkuji moc za každou radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x
Lepší je špatně formulované slovo, protoze na komfort jízdy, tlumení kmitu je lepší dvouhmota. Zároveň nenamáhá tolik motor, spojku a převodové ustrojí. Levnější je pak jednoduchý setrvačník, ale dává o sobe vědět, vibrace se přenáší do celého vozu a ten zbytek dostává hodne zabrat.
laybor*

Hlavní přínos je omezení vibrací motoru a přenosu kroutáku při změně převodu, který je znatelně plynulejší než u klasiky.

Dvouhmota se dává u PD kvůli vyšším vstřik. tlakům a vyšším nerovnoměrným chodům na volnoběh.

Výměny za jednohmotu se normálně dělají , cca 20 000kč

doplněno 10.01.13 13:06:

cca 20 000 ,jak kde někde za 10 000, někde za?

michalll*
hodnocení

20tis? I s prací předpokládám. A ještě hodně drahou :-D

nu*
hodnocení

0x

měl jsem starého Passata PD/74 kW, novějšího Passata PD/77 kw, mám Octavii PD 77 kW , první passat měl 370 tisíc když šel do světa, měl původní přední nápravu i setrvačník, druhý měl 190 tisíc když jsem byl nabourán, Octavia má 170 tisíc, všechna auta jsou z Hamburgu a z Brém, po Hansovi, servisované, nikdy nic nevibrovalo, nic nehučelo, vše bylo původní...

tak kde kupujete ty 2 roky stará auta, které hučí, vibrují, cukají a mají na tachometru 70 tisíc...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]