Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od nafty na kožených botách

Od: monca* odpovědí: 4 změna:

Prosím pěkně o radu, jak dostanu pryč skvrny od nafty na kožených kozačkách. Při tankování nafty do auta mi nafta vyskříkla a polila boty, udělaly se fleky.

Děkuji za radu

Monika Marečková

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Jde o mastné skvrny, které z kůže - velmi pravděpodobně, odstranit nepůjdou... Můžeš to zkusit např. technickým benzinem, ale pozor, ten může kromě mastnoty rozpouštět i barvu a tak by vlastně nadělal skvrny další...

Jako nejjednodušší vidím použití nějakého ošetřujícího prostředku na kůži (lépe na bázi oleje, než vosku), který si sice skvrny neodstraní, ale botu(y) barevně sjednotí - ztmavnou celé... Navíc nebudou ve vlhku trpět a budou nohu lépe chránit...

;)

jarda3*
hodnocení

0x

Jj, asi jedina moznost naolejovat je cele, asi ne teda naftou, to by docela nevonelo ;)

pecenkav*

Ja bych je spis potrel tou naftou cele, aby dostaly stejny odstin po celem povrchu a pak teprve bych resil ten smrad, urcite na ty boty bude nejaky krem, ktery by tu naftu prevonel. Z ty kuze tu neftu nicim bez poskozeni nedostane, je tam nasakla pekne do hloubky, v podstate ty kozacky impregnuje proti vode.

sebastian
hodnocení

0x

Dobry den jsem technik od fochu. Na moje nove LUXUSNI kozene boty mi cakla pri redeni aditivu na benzince NAFTA.

Rady jako soda a nechat vsaknout do škrobu a mydlo z jelenem z toho udleli akorat velkej tmavej vylestenej flek!

Tet vam rpozradim postup co sem vy myslel. Pouzijte cisatic na brzdy na auta (byl to den braven kdyztak) a po nastrikani povrch ihned vysavat hodne silnym vysavacem dokud cistic nezmizi.Lehce pomalu hubici pohybovat do strany.opakovat aplikaci cistice a vysavani 3-4x a po skvrne neni ani znamky! Pri vysavani sem z druhy strany dal igelit aby podtlak byl co nejsilnejsi.

Povedlo s emi vycistit skvrny(jen ta rozmatlana od ty blby sody zustala malinko tmavsi) bohuzel nemam fotky mel jsem to vyfotit ale bohuzel vazen fotky nemam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]