Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Master došla nafta

Od: pavelec odpovědí: 6 změna:

Dobry den, mam nepřijemny problem, mam renaulta mastra 2.5DCi, 84kw, r.v 2002 a dnes rano jsem přišel k autu nastartoval jsem a než jsem oškrabal okna, tak motor se vypnul :/ Je pravda, že jsem včera jezdil na rezervu a spolehal jsem, že rano natankuju :((( Tak jsem odpoledne natankoval do kanystru 15l nafty nalel do nadrže a zkoušel startovat, zbytečně :( Dival jsem se pod kapotu a vede k filtru pruhledna hadička s naftou. Nafta je na urovni asi 10cm pod filtrem, když zapnu kliček, tak čerpadlo začne čerpat a nafta se zvedne o par mm max 1cm, tak jsem to zkoušel asi 20x otočenim kličkem a nafta se dostala asi 2cm od konce hadičky, kousek chyběl aby to šlo do filtru, ale bohužel dal to nešlo :(( Nevim vubec co mam dělat, prosim o nějaky postup. Moc děkuji.

PS: balonek (pumpička, tam neni)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

DCI bude mit nepochybne elektricke cerpadlo v nadrzi, ktere to tlaci do vysokotlakeho. U techto motoru neni problem s odvzdusnovanim, nafta tam probehne automaticky, takze bud odeslo cerpadlo v nadrzi nebo je tam stale malo nafty.

pavelec
hodnocení

Ale čerpadlo normalně slyšim, jak bzuči a nafta bubla v nadrži. Když se podivam na tu hadici, tak vidim že nafta se tlači nahoru, ale pak cvak a vrati se zpět dolu. Jak kdyby čerpadlo čerpalo cca 20sec. a pak nic, ale stale slyšim nějaky motorek...

pavelec
hodnocení

Ještě mě napadlo jestli to nemuže byt baterkou? Protože jsem ji měl, tak 50-60% nabitou a ma 75ah. Nevim kolik ah, tam ma byt do tohodle auta, tak mě napadlo že proto čerpadlo moc netaha. Momentalně ji mam na nabiječce přes noc, zitra to budu zkoušet ...

jarda3*
hodnocení

0x

Tezko rict, treba uz to ma cerpadlo za sebou a dokud nedosla nafta, tak to stacilo. Melo by dat 3-4 bary, to tam musi nafta proficet jak po masle... Mozna jeste zkusit v zapnutem stavu odvzdusnit filtr. Ale co mam zkusenosti, tak to naftu treba po vymene filtru protlaci uplne bez problemu.

pavelec
hodnocení

Uvažoval jsem, že povolim hadičku u vstřiku a pak zapnu kliček, že to ten vzduch protlači pryč, šla by tota možnost? Je pravda, že nehci myslet na to, že odešlo čerpadlo :(((( auto včera v pohodě jezdilo, tahalo vše v pořadku...

hodnocení

0x

tak zalijte palivovy filtr pokud to je možné.. a pote startujte kratkymi starty... nedržet to půl hodiny bo to nic neřeší protože palivove čerpadlo nevím jak u rencku ale u koncernu sepne po otočeni a v pruběhu startovani je mimo provoz.. tudiž vam do toho motoru netlačí... u railu to bude podle mě trochu komplikovanější.. než se ten vzduch odsaje z railu tak to asi dele trva... ale na vašem mistě bych zalil filtr naftou pokud ještěneni, pote bych startoval kratkymi starty.. stačí i 3-4s... pokud je ta pruhledna hadička až k čerpadlu tak poznáte jestli jste na dobre cestě nebo ne.. pokud budete jen otačet kličkem tak tam tu naftu nedostanete protože pochybuju že to ten vzduch přetlačí... teda nevim jak to je přesně v tom vysokotlaku jestli je přivod a zpatečka pruchozí čistě nebo ne... ale pochybuju... jinak by to to čerpadlo v pohodě protlačilo..

doplněno 09.01.13 22:44:

a nebo odpojte hadičku přivodu do vysokotlaku , dejte ji do petky a otočte kličkem.. měla by z ni valit nafta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]