Nejste přihlášen/a.
Ahojte, tak jsem si udělal výlet autem do města a první co, na parkovacím místě, kde se vždy stálo je nyní zákaz stání, takže jsem dostal botičku (jel sem ze směru kde jsem tu značku nemohl potkat) a hned po vyřízení ještě potkám hlídku PČR. K věci..
Mladý pan policista předpisů neznalý se do mě opřel, jak dostanu pokutu 50 000,- kvůli polopřevodu..Byl jsem u tak naštvanej z městské policie, tak jsem jen nezájemně odvětil že nedostanu, on kolem toho měl ještě spoustu řečí, pak si hrál na hodnýho jakože mi tu pokutu nedá, ale ať si to dopíšu..Já mu řek, že nebudu platit ekopoplatky a jel sem...
A k otázce..Co můžu stručně říct PČR až mě s tím opět začnou otravovat? Já nemám čas se s nima vybavovat, obzvlášť když sami porušujou zákony. Městaci stali bez zapnutych majaku tam kde mi davali pokutu za stání, čili sami ten zákaz porušovali, dopraváci zas stáli s bílou neoznačenou oktávkou bez majáků na autobusové zastávce..Ale nic sem jim radši neřikal, protože se s nima nebudu hádat..
Díky všem ochotným za rady, odpovědi
S policajty se u silniční kontroly zásadně nebavíme. Za prvé ti neplyne žádná zákonná povinnost a za druhé znáš tu větu z filmu-cokoli řeknete...bla bla bla
Však já se s ním taky nebavil, jen jsem mu řekl že žádnou pokutu platit nebudu a ekopoplatky taky ne když to auto mám na dojezd, načež mi odvetil ,,no já nevím co máte pod kapotou" ..Měl sem mu říct že nevím co má v hlavě :D ale jak řikám, já se s policajtama nehádám a vždy jsem s nima vycházel v klidu, tohle je poprvé co na to nějakej mladej narazil, jinak mi nikdy nic neudělali ten den sem měl smůlu prostě..
Tak mu příště řekni, že pokud tě podezřívá ze spáchání přestupku, jeho povinností je si zajistit důkazy a předat je správním orgánům. A je to.
doplněno 09.01.13 20:43:Já mám feldu taky v polo a ještě mě žádnej cajt kvůli tomu neprudil.
Odkdy? Pokud vím, tak bez zaplých majáků jsou pouhými účastníky silničního provozu, stejně jako sanitka, či hasičcský auto, nemůžou si jezdit na červenou bez majáků nebo stát kde chtějí.. Pokud mají výjezd, něco pokutují, někde stojí kde nemají, mají povinnost zapnout majáky..A to, že na autobusové zastávce stojí v podstatě s civilním autem je v pořádku? Nemyslím...
to myslíte vážně? pokud si dobře vzpominam z autoškoly tak v zakoně bylo že např. překročit maximalni dovolenou rychlost mohou pouze vozidla opatřeny modrymi majaky.. ktere maji byt logicky zapnuté... a to same bude platit i jinych "přestupků".. ale jestli to je jinak tak mě opravte,
Cajti v autě vybaveném majáky musí buď majáky zapnout anebo dodržovat vyhlášku. Cajti v civilním autě mohou porušovat vyhlášku i bez majáků - je to paradoxní, ale je to tak. Vždy máme možnost vůz který předpis poruší nahlásit, a oni si sami zjistí, že to jsou kolegové ve výkonu služby...
doplněno 09.01.13 20:57:Není to úplná novinka, mimoto tyhle gripeny mají sundavací a zastamdací maják vždy v pohotovosti, jen ho šofér okýnkem plácne na střechu na magnet. Tuším, že to bylo vymyšleno kvůli běžným civilním autům, které v případě nutnosti změnily směr "do kanceláře" na směr "k zásahu", aby byl řidič krytý i v případě porušení předpisů, třeba překročení rychlosti. Přesné podmínky neznám, ale vzhledem k tomu že jde o cajty, tak se zdůvodnění vždycky najde...
Proč se dohadujete, hledejte v zákonu o P ČR, o obecní policii, přestupkovém zákonu, o provozu na pozem. komunikacích (co je tam vyjímkách...), značení služebních vozidel. Neoznačené nekoná žádnou prevenci, ale bohužel si vymínili vyjímku. Při měření rychlosti z vozidla též nebliká. Kdyby byli aktivní, podají návrh správnímu orgánu ohledně registrace vozidla (myslím, že oni toto pokutovat nemohou, neirituje mě to). Co říct: Mea culpa. Jinak jejich přestupky vyfoto...
a až přečtete všechny doporučené zákony, tak zjistíte, že jste četl zbytečně. Páč tam nikde nenajdete, co (ne)říci policii...
Stačí když budete mlčet. Na to máte ustavní právo.
Skutečnost že jste vozidlo PROVOZOVAL , v případě že policista provedl o nasazení botičky nějaký úřední záznam a auto případně vyfotil je tímto úředním úkonem prokázána.
V případě správního řízení může správní orgán zákona neznalým křiklounům jako Vy uložit pokutu do 50 tis. Kč podle zákona č.56/2001Sb., paragrafu 83.
Já bych to udělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.