Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta v poloprevodu

Od: kesir* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

koupil jsem auto od cloveka co ho mel v poloprevodu - bylo na nej odhlaseno v TP. Mam pisemnou kupni smlouvu a cestne prohlaseni ze je majitelem a muze s nim nakladat atd. Ten clovek ho koupil na splatky od jine fyzicke osoby, ale splatky ji neplati, proto se to tato osoba rozhodla resit pravne a napsala mi ze mi muze byt auto soudne zabaveno. Auto mam zaevidovano na sebe v TP, pojisteno, uz sem investoval nemalou sumu do oprav. Chtel bych vedet jestli je vubec nejak mozne aby bylo moje vlastnictvi zpochybnovano, popr. co muzu ocekavat.

Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud by - např., byla na majetek prodávajícího (od něhož jsi auto koupil) uvalena exekuce, může být prodej jako účelový ´zrušen´ a tím bys o auto přišel - a zařadil se do fronty věřitelů...

nu*
hodnocení

0x

je možné že jste auto do svého vlastnictví vůbec nezískal, pokud jste auto koupil od někoho komu nikdy nepatřilo...Pak o auto přijdete. Klasický podvod,

kesir*
hodnocení

No ja mel za to, ze pokud je vozidlo na nej odhlaseno v TP (na zaklade smlouvy mezi nim a predchozi majitelkou) tak je majitelem. Mel na sebe i povinne ruceni.

Zápis v techničáku nedokazuje kdo je majitelem. To řeší občanský zákoník.

Na určení vlastnictví by bylo nutné vidět smlouvy. To že někdo nezaplatí celou částku neznamená že se zruší vlastnictví..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]