Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám takovej dotaz , mám astru f 1.6i 8V combi a prasknul mi blok motoru sehnal jsem si celé auto ale je to Opel astra f gsi 1.8 jenže auto je celé ekologicky zlikvidované koupil jsem to jen kvůli toho motoru. Ale chci se zeptat jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti jako to bude třeba s elektrikou řídící jednotkou apod. a ještě jestli to vůbec půjde přihlásit na STK když je to celé zlikvidované děkuji za odpověd.
ofiko nelze udělat nic,neofiko není problém-jen je zapotřebi pozměnit typ motoru přímo na něm samotném(místo třeba C18XE C18 NZ co máte v TP),elektroinstalace bude trochu jiná,bude nejspíš zapotřebí komplet výměna svazků mot.elektriky...Nedávno jesem jednoho Astrouše 16V "likvidoval" a naštěstí jsou všude zásuvky,takže nebude potřeba to tahat až pod palubku...,ale nevím jak je na tom 8ventil...? Nebo prohodit bloky-podle situace,ty jsou stopro stejné jak u 8V tak u 16V(vývoj samotného motoru stojí automobilky takové rance,že se používá jeden blok,třeba objemu 1.8,i 20 let...)
Děkuji za odpověd a jak jste psal že stačí pozměnit typ motoru tak to nevadí že to není 1.6 ale že je to z toho GSi?
Dle odkazu z Wikipedie vadí GSi je buďto 1,8i16v nebo 2.0i a 2.0i 16v takže to vadit bude .Měnit motor lze jen za stejný typ jiný typ motoru a nezlegalizuješ a větší už vůbec ne!
To je takový problém sehnat shodný typ motoru?
odkaz : cs.wikipedia.org/...
doplněno 07.01.13 19:22:jen doplnění-max pozměnění identifikátorů ale i to není to pravé ořechové!
přerazit se to dá ale pokud ten motor neni na pohled stejny tak to asi moc nepomuže.. to jak kdyby do 120ky dal motor 1.8turbo
ale no tak chlapi-dá se dělat spousta věcí-pár aut už jsem zcela bez problémů motory přehazoval(a to právě třeba 1.8 za totéž,ale 16V atd.a dodnes jezdí s platnýma TK...Málokdo totiž v rámci jedné automobilky pozná od pohledu typ motoru(pro ilustraci-Peugeot 206 1.4 8V a bylo jich osm typú motoru-přitom stále 1.4ka osmiventil)-to by musel být jedině zapálený fanda nebo opravdu znalec...S typem(změnou) motoru,samozřejmě neofiko, problém nebude-jde spíš o elektroinstalaci-než se do toho pustíš,pořádně obojí omrkni-aby tě v půlce akce něco nezaskočilo...
doplněno 07.01.13 22:17:ještě pro doplnění-zkuste si schválně vygooglit Opeláckou 1.8 a 2.0 obojí 16V-pokud nebudete vědět co je z čeho,čistě foto zadeklovanýho motoru,tak 99% lidí je v tu chvíli 27.v pořadí...a ví prd,a stejně je na tom i 99% techniků typu K na STK...Vím o čem mluvím,už jsem "implantoval" takové motorizace do "srandovních" motorizací v dokladech,že to ani nejde ventilovat...,a co je na tom nejlepší,že i emise bez problému i třeba u 500 ccm rozdílu objemu...
no problém to není ale když už jsem vyhodil peníze tak si to jen tak zjištuju můžu ho i využít jinak. A dnes jsem se ptal známého který má bráchu co dělá STK tak mi řekl že to nevadí že se motor bere jen jako náhraní díl , a jako vím o favoritech kteří mají motor z felicie a pod. a tak neím čemu věřit jestli tam ten motor mám dát nebo ne. ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.