Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dětská sedačka na předním sedadle auta

Od: susen* odpovědí: 5 změna:

Zdravim.Mam mensi dotaz..Mam 3leteho syna a v lednu cekame dalsi prirustek.vzhledem k tomu,ze kluk neni jeste ve veku,kdy by mohl s mrnetem jezdit vzadu sam (kdyby se male zaclo dusit nebo se neco delo,on neumi pomoct) a tudiz musi s nimi vzadu jezdit manzelka..jde mi ale o to,ze kdyz s nimi nekdy pojedu sam,jsem nuceny mimco ve vajicku dat dopredu a syna nechat vzadu...jedna se mi o to,jestli muzu male micmo vozit vpredu u spolujezdce ve vajicku...o detske sedacce vim,ze mohu,mam airbagy,ktere nejdou vyradit z provozu a sedacka tudiz muze jet po smeru jizdy,ale nikde jsem nenasel,jak,kdyz mam airbag,muzu vozit vajicko,kdyz s airbagem nesmi jet sedacka proti smeru jizdy...dekuji vsem za odpoved...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

spolujezdec musí jít deaktivovat-pokud ne mechanicky "obsluhou" má auto čidla zatížení sedačky,předpínačů pásů atd.-o jaké jde auto...?

Někdy pomůže jenom servis a počítač.

Jinak proti směru se může pouze s deaktivovaným airbagem.

doplněno 05.01.13 17:19:

Ale já jsem mimčo vozil pouze vzadu a byla tam sama. I když jela manželka se mnou, tak seděla vpředu a malá byla vzadu sama. Když se narodil junior, tak dceři bylo 3,5 roku a jezdili oba vzadu. Vpředu mě to přijde horší než vzadu, prcek kvikne nakloníte se na něj a hned jste v protisměru. Když je vzadu, tak prostě musíte zastavit na bezpečném místě a jít za ním. Ale je to samozřejmě jen můj názor...

hodnocení

0x

Jestli se nepletu tak sedačka-vajíčko pro nejmenší se montuje vždy proti směru jízdy,ale pkd se pletu,tak mne opravte a nekamenujte!

Tato problematiky se mne netýkala,tak jsem ji moc nevěnoval pozornost,neboť jsem děti vozil (tenkrát ještě bez pásů -F125p) až v následujícím a stačil jen podsedák!

doplněno 05.01.13 22:17:

Při použití "vajíčka" tj proti směru muzsí být VŽDY vypnutý vak! Jinak jen vzadu,nebo je nechat normálně na sedačce nepřipoutané což by bylo stejné jako před nedeaktivovaný vak!

susen*
hodnocení

prave proto,ze se vajicko da usadit jen proti smeru jizdy,tak me zajima,jestli ho muzu vozit vpredu...pokud bych jel sam,rozhodne bych dite vzadu nenechal...zacne se dusit nebo neco,ridic si toho nevsimne a je prusvih na svete...s malym vzdy vzadu jezdila manzelka a dodnes jezdi,kdyz treba ji rohlik,aby se nezakuckal nebo jej nevdechnul...jinak se jedna o Lancia Kappa sw 2.0

pokud nejde vypnout airbag nesmí tam být ve vajíčku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]