Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebuji radu,proč mi nejede palivové čerpadlo.Kde mám hledat závadu,když to při otočení klíčku nezapne?Co může být příčina a jak čerpadlo vyzkoušet,jestli je v pořádku.Nejde benzín do toho bazmeku,který nazývám karburátor v 1,bodovém vstřiku BOSCH.Elektrika zapalování je určitě OK.
Otevři kapotu a za motorkem předního stěrače je taková krabička s jedním relé a třema pojistkama. To relé je palivové. Krabička je za nádobkou z aktivním uhlím. Relé vytáhni a spínací kontakty proklemuj. Okamžitě musí naskočit a po dobu klemování čerpat a čerpat.
Není to karburátor, ale vstřikovací jednotka (SPi).
Koukni se i na ty 3 pojistky u toho relátka.
doplněno 05.01.13 19:53:Normálně vytáhni to relátko z toho plastového skleníku. Je tam černá patice s průhlednou kratkou a uvnitř je relé a tři pojistky. Je to v motorovém prostoru, jak jsem psal. Relé má 4 kontakty. 2 cívka a 2 spínací. Ty dva spínací propojíš.
Při vyjmutí čerpadla pozor na uhnutí drátu k plováku na palivoměr.
Šedý drát kolem spínačky? Máš digitální hodiny ve stropním panelu? Šedý se používá právě k nim a rozsvědcuje jejicjh podsvícení. Demontuj stropní světlo a najdeš zelený,červený,hnědý a ve výbavě GLX šedý onen drát. Prozvoň ho zkoušečkou a pokud to bude ono, tak je to pro podsvícení hodin. Při otočení klíčku se rožnou zeleně.
doplněno 05.01.13 19:53:Normálně vytáhni to relátko z toho plastového skleníku. Je tam černá patice s průhlednou kratkou a uvnitř je relé a tři pojistky. Je to v motorovém prostoru, jak jsem psal. Relé má 4 kontakty. 2 cívka a 2 spínací. Ty dva spínací propojíš.
Při vyjmutí čerpadla pozor na uhnutí drátu k plováku na palivoměr.
Šedý drát kolem spínačky? Máš digitální hodiny ve stropním panelu? Šedý se používá právě k nim a rozsvědcuje jejicjh podsvícení. Demontuj stropní světlo a najdeš zelený,červený,hnědý a ve výbavě GLX šedý onen drát. Prozvoň ho zkoušečkou a pokud to bude ono, tak je to pro podsvícení hodin. Při otočení klíčku se rožnou zeleně.
Asi mi nepálí mozek.Kde to mám proklemovat?Pojistky jsem dal nové.S proklemováním si nevím rady.
doplněno 05.01.13 19:24: .Auto nestartuje.Hází jiskru,ale není slyšet čerpadlo paliva.Dostal jsem se až do nádrže k čerpadlu.Jenže nevím,jak je tam připevněné.Po odtáhnutí matice jsem oddělal víko a čerpadlo nejde ven.Chci ho odzkoušet na stole,ale jak ho vytáhnout,netuším.
Druhý problém je,že káblík č .15 šedý mám volně u spínací skříňky a nevím,kam patří.
jestli opravdu "nezabzučí" při otočení klíčku na polohu II(rozsvícení kontrolek)-je problém v čerpadýlku...Sehnat se nechá jiné za nula nula nic-ještě stále je Fáčko a Felda 1.3 nejrozšířenějším vozítkem čechů...A pro jistotu jeho funkce je ideální chvilkově jej zapojit napřímo na baterii...,může být chybička i v konektoru,seklý drátek nad nádrží atd.
Jak ho odskouším samostatně?Dá se i přes nabíječku?A nebo když z baterie,kterou zdířku v čerpadle zapojit?Jsou 4,Myslím,že 2,k plováku a 2,k čerpadlu.
na každým čerpadle jsou vidět přívody k samotnému motorku čerpadla,pak už klasika + a - přímo nějakými kablíky z baterie...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.