Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

55W vs 100W - záměna žárovek

Od: aaas odpovědí: 15 změna:

Zdravim, Chci se zeptat jestli mě bude svítit 100W žárovka H7 když tam ted mám 55W a jestli pujde poznat rozdíl .. Mám tam ted OSRAM 55W a příjde mě že to svítí málo ..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Zkoušel jsem podobnou záměnu u H4, svítivost byla znatelně lepší, ovšem životnost ještě znatelněji kratší. Přitom elektrika na voze byla v pořádku. Snad se ještě ozvou další se svými zkušenostmi, já jsem ale nakonec skončil u bixenonů...

mowla*
hodnocení

0x

..."svítí málo"... bude způsobeno nejspíš špinavým či zašlým povrchem skla či zrcadla, 100 W nemá homologaci...

doplněno 04.01.13 21:18:

Jo - ale svítit to bude, jen se bude světlo - velmi pravděpodobně, i přehřívat...

hodnocení

0x

Pominu skutečnost, že neprojdete STK. Svítit to bude samozřejmě víc, ale roztečou se Vám konektory žárovek a možná i paraboly.

erikch*

magdon,ale no tak...,aby se roztékaly konektory atd.,tak by tam pán musel dát trojnásobně výkonnou žárovku...Je ale pravda,že tepelné záření je o něco vyšší,ovšem jsou-li světlomety a elektroinstalace o.k. není 100W výkonu problém-jde ale taky u jakého auta-oni totiž "úspory" automobilek jdou postupně tak daleko,že to začalo jakože nahrazením skla plastem(co si budeme povídat-je to o ničem,sklo je nenahraditelné) a končí to třeba tím,že Audi už dává místo vodičů měděných hliníkové(opět všichni víme jak vypadá elektroinstalace ve starších bytech v hliníku,měď je prostě měď)-takže starší kárka to bez problému unese,novější by mohl být problém s odvody tepla(chlazení)...Jestli ale hůře vidiíte(po kontrole u oč.lékaře-to nemyslím ve zlém,ale kvůli sobě),zkuste pouvažovat o přídavných silných LED diodách-je to doposud nejúčinnější známý zdroj světla,dělají se komplet něco jakože "mlhovky",ale čistě LED,má to homologaci,jen si ted nevzpomenu,kde jsem je viděl...

aaas
hodnocení

Tím zaneseným světlem by to mohlo být taky ... Ale moc tomu nedávám protože na pravé straně mám nové a svítí dá se říct stejně , nevím kde muže být problem , mám velkej problem jezdit večer pač když někdo proti mě jede vubec nic nevidim, když je špatné počasí musím si rozsvítit dálkové a mám sklon uplně dolu ..

hm*

Když je špatné počasí (mokro), je v noci vidět vždycky mizerně, protože se světlo od vody odráží pryč a ne zpátky. Když budete mít silná světla, budete oslňovat protijedoucí a ti do vás naperou dálkovými.

Otázka: určitě máte dobrý zrak? Jsou lidi, kteří za šera špatně vidí. Pak je lepší upravit čas jízdy, než nějaké kejkle se žárovkami.

aaas
hodnocení

No zrak mám dobrej a naježděno mám taky dost :) Mám ješte druhé auto a to je uplně o nečem jinym ... Tento problem dělá moje alfa ,kteroou mám cca 4 měsíce ,nějak jsem s ní v noci nejezdil tak jsem to nepoznal jezdil jsem s ní po městě , už když jedu v noci a počasí je v normalni neprší , bez mlhy ,tak to svítí slabě a když nastavím sklon nahoru tak už to je uplněj konec,vím že když auto jede v protisměru že je horší viditelnost ,ale to tohle je prostě jak kdybych je tam neměl ... Je možný že by mohl být problem v té elektrice? že tam jde malo proudu nebo tak?

punker*

mám fiat brava a taky svítí špatně,ale to je taková vlastnost fiatů =D a alfa není od fiatu moc vzdálená,tak asi tam bude problém...jinak bych radi žárovky osram night break a nebo osram cool blue...ty druhý má kamoš na renckovi a svítí to pěkně,taky si je hodlám pořídit :)

aaas
hodnocení

No právě že ty COOL blue mám , ješte jsem si říkal že budu mít i modrou barvu a nic :D Já jsem puvodně myslel že ty žárovky co tam byly tak že jsou už prostě zašlý tak jsem si na benzince koupil tyto a žádná změna :) Tak jsem na netu našel 100W tak pokud to nebude dělat problem tak bych chtěl prvně vyzkoušet tuhle možnost, a kdyby to nepomohlo tak asi ty světla s denním svícením..

punker*

100W bych neriskoval,není to na to stavěný a může vyhořet elektroinstalace nebo se roztečou paraboli

doplněno 04.01.13 22:53:

taky u těch cool blue píšou myslím + 30% světla a u night break +90% tak ještě nevím,který zkusím =D

Denní světla Vám moc nepomůžou. Zaprvé mají světlo rozptýlené, takže vozovku moc neosvětlují, zadruhé nesmí svítit zároveň s jinými světly. Takže za tmy jsou k ničemu (proto se jim říká denní).

erikch*

"postavit" světlomety na auto není jen tak,existují na to přímo laboratoře-jedna taková (Hella) je i u nás v čechách-tahle disciplína je trošku opomíjena(tady ještě Brusel neřádí-což je ale oproti EGR ventilům,DPF apod.nesmysly,praktické)-nehledal jsem,ale zkuste zadat ne denní,ale čistě LED osvětlení-je to obdoba přídavných světel,potažmo mlhovek-postaveno čistě ze silných LED a má to i homologaci jako přídavná potkávací světla...

doplněno 05.01.13 13:38:

ten název třeba nee,ale existují a asi si dám tu práci a vygooglím je-nejsou to denní klasika,ale jednoduše přídavná,čistě z LED diod se světelným výkonem moderních plně LEDkových orig.předních světlometů...

uheji6

Homologovaná přídavná potkávací světle neexistují, protože odporují EHK/OSN č. 48. Vozidla musí mít potkavací světla v počtu 2ks. U jednostopých do 1,3m šířky je 1ks. Přídavná potkávací světla nejsou povolena.

k2

Problem je, ze jedine svetlo, ktereho muzete mit na vozidle vice nez 1par, je svetlo dalkove (tech muzou byt konkretne max. 2pary). Takovato pridavna svetla samozrejme pak musite i jako dalkova zapojit a pouzivat.

sahara
hodnocení

0x

používám H7 100w žárovky už tři roky a žádnej problém ani na technický ale mám vobyčejný žlutý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]