Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jestli, když si uzavřu pojistku na blbost, tak jestli se to platí hned při uzavření nebo třeba příští měsíc složenkou/z účtu? Např. u České pojištovny.
Děkuji
ve smlouvě to je jasně napsané. pokud se nezaplatí do termínu, smlouva zaniká. u mě to bylo 30 dní ( poj.generali)
Na zaplacení sice máte třicet dní, ale pojišťovna nemusí a taky nebude plnit z případné pojistné události, pokud nebude první pojistné zaplacené.
doplněno 05.01.13 14:53:sebod. Nebudu se dohadovat o velice nesprávné odpovědi. Vaše správná odpověď však může někoho, kdo uvěří, stát hodně peněz.Např,z pojistných podmínek kooperativy: Důsledek neplacení prvního pojistného. Nastane-li škodná událost v době, kdy je pojistník v prodlení s placením pojistného za první pojistné období, není pojistitel z titulu vzniku této škodné události povinen poskytnout pojistné plnění.
pckop.Velice nespráná odpověď . Na plnění NEMÁ vliv zaplacení pojistného. Pojištěný má smluvní vztah s pojišťovnou - pojistná smlouva. Dokud ta je platná, tak musí pojišťovna platit bez ohledu nato, zde je pojistné uhrazeno či nikolv.
doplněno 05.01.13 10:14:thomas - obě Vaše možnosti jsou správné. Můžete zaplatit hned, nebo později složenkou či vložením peněz na ůčet.
Uzavření pojistky na blbost, je blbost sama o sobě a s ČP dvojnásobná. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že dočkat se plnění z této pojistky u ČP je hotová kalvárie a výše plnění je směšná.
někde Vás bez této pojistky nezaměstnají a já bych ani bez ní, tu práci kterou dělám, nedělal. pojistku mi sjednal sám zaměstnavatel, dokonce jí za mě zaplatil a já eventuelně podepíšu doklady, pokud dojde k pojistné události. zbytek řeší reklamační oddělení spolu z pojišťovnou, nakonec od toho tam jsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.