Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik litrů je rezerva v octavce

Od: las odpovědí: 8 změna:

Mám dotaz, kolik litrů mi zbejvá v nádrži, když se mi rozsvítí rezerva? Mám octavku 1.6 r.v. 97

Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V autoškole jsme kdysi učili,( a nyní si nevzpomínám na přesné číslo,) že rezerva má zabezpečit dojetí vozidla 30 km ( nebo 50 km?). Jistě někdo správný údaj doplní. miro

adamadamec

*hej*Na stavím ti klidně na 15 litrů v řídící jednotce...Jinak standardem je dojezd 50km. tj. průměrem 3-8l/dle motorizace. Aktivace se neprovádí na litry, ale na km. Čip má informaci o objemu nádrže a pak o průměrné spotřebě, vyhodnotí dojezd, kdy je nastaveno 50km min a určí sepnutí kontrolky. Jinak u starších tipů si vem kanystr *smich*

frantisekpetru*
hodnocení

0x

8 litrů (alespoň tedy na mé 1,8)

nickolas
hodnocení

0x

Jojo 8 litrů. Mam taky 1.6/74,97

las
hodnocení

Mám 1.6 55kw.. takže cca těch 7L. OK děkuji

gumidek*
hodnocení

0x

Jen připomenu. že je v nádrži čerpalo a to se chladí palivem. Když se vyjíždí rezerva, tak se přestává dokonale chladit a ničí se, až přestane úplně čerpat. Drahá záležitost...

doplněno 04.01.13 20:37:

Fakt. Je u dna jako kalové čerpadlo u studen.

doplněno 04.01.13 20:39:

Tak si tankuj do půlky nádrže a až se rozsvítí rezerva, tak nejezdi nebo jeď k pumpě pro doplnění. Efekt je stejný, pokud tě teda nebude pokoušet fakt, že najedeš mnohem více a zase budeš za rezervou an suchu...

las
hodnocení

Fakt? Tak to jsem nevěděl.. Docela mě to děsí protože na rezervu (jako student) jezdím docela často.

No, ono to asi nebude až tak háklivé, už mockrát jsem měl na palubním PC jednociferné číslo dojezdu - právě proto, že musíme tankovat u Shell a ty nejsou u každého patníku. A nezaznamenal jsem nikdy žádný problém a to ani u kolegů, kteří jsou na tom stejně, co vím. Dokonce i ,,legendární´´ Rencky, které u nás ve firmě sloužily umřely vždy na něco jiného a dražšího, než je palivové čerpadlo.

Přijde mi to jako stejná ,,urban legend´´ když se s vážnou tváří tvrdilo, jak bionafta žere hadice a škodí, kudy teče. Najezdil jsem na ni kvanta kilometrů, jak služebně, tak soukromně - pravda, u mě šlo o Golfa z roku 85 , tudíž klasický, poctivý ,,zetordiesel´´ bez commonrailu a podobných kurvítek.

Ale k dotazu - u mě se rozsvítí rezerva vždy u dojezdu okolo 100-120 km, tedy cca 7l benzínu. Jde o Octavii 1.6 75kW, r.v.12

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]