Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítli mi reaktivaci smlouvy co s tím?

Od: maseizi* odpovědí: 9 změna:

Chci poprosit o radu. Udělala jsem si pojištění na auto u ČSOB přes OVB. Natáhla mě tam kamarádka. Ale chybělo mi ve smlouvě číslo popisné, kvůli čemuž mi chtěli smlouvu zrušit. Jenže v tu dobu už jsem u OVB nebyla a nevěděla jsem to. Když mi přišel dopis (zrušili mi to protože mi chybělo č. popisné a neměli tudíž mou celou adresu, ale dopis který my sposlali mi došel) ve kterém mě o tom ČSOB informovala, tak jsem šla na pobočku. Tam se mnou paní sepsala "změnu" (mám kopii) a ujistila mě, že je to v pořádku. Tak jsem to dál neřešila. Teď přišlo období kdy jsem zhruba tušila, že mám platit, ale nepřišla mi složenka, tak jsem se tam šla zeptat a oni mi řekli, že moje smlouva byla ukončena z důvodu, že tam chybělo ono číslo popisné. I přes to, že jsem podala důkaz, že jsem tam kvůli tomu byla a že jsem to tam řešila, tak mi moje žádost o reaktivaci smlouvy byla zamítnuta. (prý ta změna přišla pozdě). Kdyby mi ta paní neřekla, že je vše v pořádku tak si tu smlouvu udělám znovu od data kdy mi ta stará koncčila. Ale teď jsem 4 měsíce nepojištěná. Bude mě za to nejspíše stíhat Česká kancelář pojistitelů. Ale tu můj problém zajímat nebude. A proto se obracím na Vás, jestli byste jsi mi neporadil zda se s tím dá něco dělat a popř. co. Moc ti děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

ano, dá se dělat, přesně na té pojišťovně, ne tady..pojistkuudělejte jinde a pak se budete s ČSOB soudit...

V každíém případě, každá pojišťovna má management, lidé na přepážce jsiu pěšáci...řešte to s vedoucí pobočky, a když neuspějete, řeště tio s managementem v praze...

A sama se sebou, každý má nějak číslo popisné, a takové argumenty o chybějícím číslě popisném mi připadá jako výmuva dětí z mateřské školy

maseizi*
hodnocení

Děkuji. To jste mi moc neporadil. Soudu jsem se právě chtěla vyhnout. Samozřejmě, že jsem tu žádost o reaktivaci smlouvy řešila s vedením pobočky. ČSOB má centrálu v Pardubicích, které jsou pro mne celkem daleko a telefonicky se s nimi nedá spojit. Přepojí vás akorád na zákaznický servis kde Vám řeknou, že oni nejsou kompetentní s tím cokoliv dělat. A nezlobte se, ale tu vaši výmluvu dětí z mateřské školy nechápu

artik*
hodnocení

0x

jestliže vám bylo dopisem doručeno , že smlouva byla zrušená ,tak jste si měla udělat novou . Máte důkaz , že paní na pobočce vám udělala novou smlouvu?

doplněno 05.02.13 15:46:

můžete ofotit ten dopis a tu opravenou smlouvu?

maseizi*
hodnocení

Dopisem mi bylo doručeno, že mi pojistná smlouva BUDE zrušena, proto jsem to šla řešit na tu pobočku. Paní semnou nesepsala novou smlouvu, ale Dohodu o změně pojistné smouvy neživotního pojištění. Kde byl původní chybný text a nový opravený text. A řekla mi, že tím je to vyřízeno a že je to v pořádku..

maseizi*
hodnocení

Kdyby mi řekla no je to na hraně, nevím jestli to stihneme poslat v čas, bylo by lepší založit novou tak si založím novou a ne že mi řekne že je to v pořádku

artik*

dopisem vám bylo doručeno , že smlouva bude zrušena ke dni ... .Sepsala s váma dohodu o změně pojistné slouvy ( asi POV ) ,ale k jakému dni? Když vám bylo posláno , že rušej smlouvu třeba k 30.11 2012 a vy jste tam šla 20.11 2012 tak je jasné , že se udělala změna ,ale smlouva se prostě 30.11 zrušila

maseizi*
hodnocení

Bohužel dopis již v ruce nemám. Stěhovala jsem se a už se mi nepodařilo ho najít. Volala jsem tedy znovu na infolinku, kde mi zdělili, že smlouva byla zrušena 2 dny před podáním dohody o změně.. Ale to musí být hloupost. Šla jsem tam zeptat se na řešení co s tím mám dělat. A kdyby byla zrušena tak mi ta paní přeci nemůže udělat tu dohodu o změně.. No né? Takže to muselo být na hraně. A proč mě ta paní tedy neinformovala, že i když to sepíšeme, že to stejně zanikne. Proč mi rovnou nenabídla novou smlouvu.

artik*

co chcete řešit , když nemáte v ruce žádnej datum a ani dopis?

doplněno 05.02.13 16:13:

žádost o reaktivaci máte? Nebo tím považujete tu změnu co jste dělala na pobočce?

hodnocení

0x

ono je nejlepší jít něco vyřizovat, člověk tomu pořádně nerozumí a spoléhá se na to, co mu tvrdí úředník... no ale někomu se to muže vymstit..takže nejlepší asi nejdříve detajlně všechno nastudovat, nejlip se poradit ještě s deseti lidma... ono každý všechno neví jako někteří zdejší chytráci.. a jak se pak člověk má bránit, když se dostane do průseru...fakt v dnešní době se nedá spolehnout už snad na nikoho..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]