Nejste přihlášen/a.
Proč nikdo nedoporučuje tenhle motor, přitom aut s timhle motorem vidim jezdit kvanta. Jsou ve Škoda, Audi, WV, všude je vidím. Jsou případně různé výkonové varianty toho motoru? Dočetl jsem se, že modely od 2009 už problém nemají.Je tomu opravdu tak?
přesně jak píše stirecek-lidi proboha už ,přestante podléhat mediální reklamní masáži koncernu VW-zkuste si jen tak z hecu pohledat nezávislé prodejní statistiky třeba na severoamerickém,asijském,australském kontinentu-stojí to za to a snad už to otevře čechům oči...Das auto už není co bývalo počátkem 90.let-dnes už koncern "bojuje" pouze cenou-kvalita,výdrž apod. třeba Golfu II.řady jsou minulostí...
to co napsal štíreček se vztahuje především na motory PD / 100 kW, podle značení typu motoru suverénně vedl typ BKP, je to 16-ventilový dvoulitr, v roce 2004 jsem měl starého volkswagena s motorem PD 74 kW z roku 2001 a sledoval jsem průběžně diskuse na VW klubu, na motor BKP tam nadávali všichni...tedy zpočátku ne, každý se chlubil jak to pěkně jede atd...kdo si pořídil ojetinu s cca 150-200 tis, km na tachometru ten mohl očekávat jediné, a to že do diskusí bude psát že to kouří, ŽERE VODU, a především že se mu za jízdy náhle rozsvítila kontrolka mazání, on si myslel že s tím dojede domů a motor se KOUSNUL...pak se tam řešila virrtuální oprava, která v roce 2006 stála MAJLANT...
Ta nejdůležitější kostrukční vada s pohonem vyvažovacích hřídelí a olejového čerpadla jedním společným vytahaným řetězem byla později odstraněna tím že se řetěz nahradil ozubenými koly atd...
Já se výše uvedeným starým pédéčkem 74 kW najel 360 tis,. km se spotřebou cca 5.9 litru bez jediné závady, a pokud mohu doporučuti nějaký motor pédé, tak jedině 1.9 TDi / 77 kW, to je vzor spolehlivosti, dokladem je jeho oblíbenost i u taxikářů a moje osobní zkušenost.
nejmenší zlo je asi BKD... ty hlavy praskaly do roho roku 2006.. nevim co to měli za zmetky nebo kdo to vyráběl... jinak krom praskani hlavy tam je hlavně problém ten že na te hřidelce pohonu olejoveho čerpadla je šestihran ktery se očeše a pohon je v tahu.. a někteří inteligentní lidé, sic svítí kontrolka ale přesto se s tim snaží dojet a bak se v servise diví že je motor po smrti...
jinak ta 74kw a 77kw jsou skoro shodné ne? jo a musim ti tak trochu vzít iluze o 77kw... některé serie kolem roku 08 BXE mají už vadu z výroby- mají přetažené šrouby na ojnicích. ty šrouby časem rupnou a ojnice je KO..
staré pédéčko 74 kW startovalo v mrazech na první otočení klíčku, najel jsme s tím 360 tisíc bez jediné závady a žádné problémy se svtřikovači nebo váhou vzducu se nekonali, kupoval jsme to v Hamburku od Hanse, s jasným původem a servisní historií...
Octavia s PD-čkem 77 kW má dle mého subjektivního pocitu vyšší výkon než tech 77 kW, tedy byla živější než ten starý passat, a spotřeba dle mého názoru o pár deci nižší...to bylo tako auto od Hanse, tentokrát z Brém, opět s jasným původem a ajsnou servisní historií, najel jsem s tím asi 200 tis km bez jediné závady...
Nechi tady obhajovat koncepčně zastaralá pédéčka, vzhledem k tomu že s těmitzov motory nemám žýádnou špatnou zkušenostr, dovoluji si sem napsat svůj názor...
Trochu jinou kapitolou jsou auta s pédéčkovým motorem s nejasným původem, s tachometrem stočeným o 350 tis. km, kdy člověk neví kdo do toho kdy co nalil, jak a kde s tím jezdil...atd..lidé co si kupovali podobná problematická auta pak psali do různých diskusí jak jsou sdružené vstřikovače poruchové, kolik stojí opravy, jak vše na takovém autě autě odchází atd...směšné...
Koho zajímají staré pédéčkové motory, nebo slavný koncernový motor 2,5 TDi, ten se může přihlásit na VW klub a přečíst si tam podrobné zkušenosti lidí, kteří tato auta skutečně mají, kteří ten motor meli rozebrán do šroubku a ví o čem píší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.