Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felda a koroze

Od: mathers322* odpovědí: 7 změna:

po půl roce jěždění, když teď začla zima tak moje felda začla hnít rychlostí světla, chci počkat do jara a dát to do pořádku, hnijou mi dvoje dveře + páté...a dva zadní blatníky

stačí když na jaře rezavou část přejedu brusným papírem, pak stříknu sprejem:

auto-doplnky.com/...

a pak bezbarvým lesklým lakem? a když už budu stříkat třeba dveře tak musím stříknout jen kousek který jsem brousil nebo rovnou přebrousit celé dveře a celé je stříknout?

Plus jěště musím stříknout kapotu + přední nárazník (plastový)

Hodil by se návod nebo někdo kdo tomu rozumí :)

doplněno 29.12.12 14:24:

a jaký plnič nebo tmel použit při odstranění zadní lišty pátých dveří? :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

na feldě už toho moc nezachráníte, jak to přebrousíte a střiknete tak ta koroze zase za chvíli vyleze. Už to je asi auto v letech*smich* a ta antikorozní ochrana u felicie nebyla ještě na takové vyši. Radím prodat, nebo do toho moc už neinvestovat moc to nemá smysl a časem koupit jiné novější a už nebudete řešit problémy se rzí.

mathers322*
hodnocení

tak mám novou technickou tak aby to do těch 2 let neshnilo úplně :D

tak záleží v jakém to je stádiu... pokud to jen barví tak bych to vybrousil na kov a pak zapatlat dobře nějakou barvou.. to chvili vydrží.. ale pokud už je na prach tak s tim moc dělat nejde.. a kitovani je asi škoda peněz..

mathers322*
hodnocení

je to jen lehce do oranžova, nic vážného

honzs*

Na jaře si nechte nebo udělejte sám vystříkání dutin.

jarda3*
hodnocení

1x

Dva roky to vydrzi a nerozpadne se, pokud jde o estetiku, tak vybrousit a vykytovat, prestriknout a zas na 1-2 zimy to vydrzi a da se opakovat. Pokud neco upadne, osvedcilo se mi narvat do diry kus plechu a zakytovat, na Mondeu uz mam takhle zadek prahu 2 roky a jeste to neupadlo, jen se tam nesmi dat hever ;)

petan86*
hodnocení

0x

Sám jsem to několikrát řešil at už na svem autě nebo autech znamych.

Postup mám nasledující: Vybrousit rez šmirgl papírem, ideální je i dratěný nastavec na vrtačku pokud je auto korozi zasaženo více. Následně aplikovat odrezovač - (není to až tak duležíté ale auto vydrží bez koroze o něco děle) po očištění od koroze nanest zakladovou barvu 2 vrstvy, doporučuji zakladovku hamerite nebo alkyton, dále dle potřeby nanést tmel (zakitovat) - zbrousit, nanest stříkaci tmel - zbrousit smirkovým papírem vodním zrnitost cca 400 do hladka a nastříkat sprejem nebo pistoli s barvou. takováto oprava vydrží průměrně 2 roky i dele,ale záleží na mnoha okolnostech.

Pokud je auto natolik shnilé že by jste se při broušení koroze probrousili zkrz pak jedině nechat vyvařit nebo zadělat laminátem.

pozn. -Oprava stylem že se něco zbrousí a stříkne sprejem vydrží par týdnu, možná měsíců

- sprej je velmi slabá antikorozní ochrana doporučuji vždy holy kov ošetřit základovou barvou.

Majitel si musí sám spočítat jaké opravy jsou ještě rentabilni vzhledem k tomu jak dloho vůz hodlá ještě používat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]