Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1,2 htp 12V - spotřeba

Od: fiatbrava odpovědí: 39 změna:

Chci se zeptat lidi co nalitali s HTP vic km na zkusneosti se spotrebou. Budu rozvazet pizzu a musim svojim autem a se svoji ropou mam spotrebu asi 8 litru ted v zime a sef plati jen 3 kc na km vic nechce slyset. Kdyz to prepocitam na to,ze nafta je ted drazsi vlezu se tak tak abych zaplatil palivo. mohl byhc si vzit otcovu fabii I HTP je to kratka fabie a ma najeto jen 26 tis km. nicmene jezdime s tim jen na chalupu 10 km pres mesto a spotreba po 7,5 nikdy nesla. otazka zni bude zrat ta 1,2jka jeste vic kdyz se bude jezdit 10X denne 3 km tam a z5 sama krzizovatka? kolega ma stejne auto a rikal,ze se vleze do 7 litru a to ma najeto urcite asi 4x tolik,takze dokonaly stav vseho neni jisty. Mam zkusneosti,ze tady po meste sem se s zadnym benzinem nikdy nedostal po 9 litru jen ropa my zrala kolem 7. Tak jestli vubec premlouvat otce at mi ji pucuje s nejasnym vysledkem mozna horsim. Pripadne co rika HTP na E85? nechci mu to znicit takze bych byl raci opatrny. do svojich aut to naleju,ale do ciziho zanovniho se bojim pul na pul.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asone
hodnocení

3x

Ty máš svého šéfa tak rád, že ho budeš dotovat z vlastní kapsy?

Když se podíváš do zákoníku práce, tak tam máš jasně napsané, jaké by měli být náhrady za používání vlastního vozidla.

Pro rok 2013 je základní náhrada 3,6Kč na 1km + náhrada za palivo dle spotřeby uvedené v technickém průkazu x 36,1Kč v případě N95 a nebo v případě nafty x 36,5.

Tvá náhrada by měla být něco okolo 6 korun, jinak ho dotuješ. *frajer*

doplněno 29.12.12 13:09:

Jinak pokuď bych měl vybírat auto do města na rozvoz pizzy, tak bych vzal Felicii 1.3MPI LPG. Spotřebu budeš mít okolo 8l plynu. Nic levnějšího na provoz neexistuje. Když nedobrzdíš a rozletí se ti např. přední světlo, tak se dá koupit nové za 350Kč atd. Starších dílů je všude plno za pár korun.

doplněno 29.12.12 13:20:

@honzs I Felicie se může startovat na plyn, pokuď to "řídící systém" LPG dovolí. Prakticky se montovali do felicií i stejné systémy jako do Favorita. Já mám "nejmodernější" nasávaný systém montovaný před 2 roky a mohu startovat na LPG v tzv. nouzovém režimu. Ale nedělám to, protože spotřebu benzínu za posledních 80tis km má cca 0,06l na 100km což je zanedbatelné. A přece jenom benzínové vstřiky také občas potřebují prostříknout.

Hlavně ale proč radím MPI je díky daleko dokonalejšímu zapalování. Zapalovací lišta má větší napětí, jiskra je silnější a také řízení předstihu je na daleko vyšší úrovni.

honzs*

Ještě lepší je karb. favorit na LPG. Tam se může startovat i na plyn, což náklady ještě sníží. S korozí jsou na tom fáčka a feldy podobně.

doplněno 29.12.12 13:33:

® - Děkuju za odpověď. Ano, když se u některých systémů aktivuje nouzový režim (mám dojem, že se déle drží tlačítko přepínače), lze startovat i na plyn, už jsem to někde na diskuzích četl. Ale je to spíš výjimka, většina přestaveb na plyn neumožňuje ani v nouzi start na LPG.

Už ale moc zabýháme od otázky :) , s HTP si tazatel asi moc nepomůže, při krátkých trasách po městě to bude brát hodně.

praivo*

Já jsem zase viděl systém, kdy dalo přepínačem přepínat buď benzín nebo LPG nebo start na benzín a otáčkami aktivované přepnutí na LPG (pedál odhadem ve 2/3 dráhy). Víc už nepovím, kvůli stáří a vůli v řízení (volant měl "mrtvou zónu" snad přes 5 cm) šla Felda pryč. Nebyla moje (ještě nemám řidičák), ale po absolvování autoškoly také uvažuji o tomhle řešení.

hodnocení

0x

banda zkousela e85 v htp zredeni 50:50 a stoupla spotreba , takze se to neoplatilo a ktomu je e85 dost agresivni , tak do toho bych nesel. Mam htp najeto 65tisic a spotreba 6,9litru. A pokud to bude dost nastartovat 3km tam a zpet , a takhle cely vecer. Porad se rozjizdet atd... tak bych to pod 7litru nevidel ...

doplněno 29.12.12 12:27:

jo a mam ale 6V , tak nwm jestli tam bude razantni rozdil , ale spis myslim ze ne

na tohle to bude na prd studený popojíždky-větš spotřeba.soused má htp a pod 7 se nedostane,pokud ho kapku honí tak je na 8 jako prd,proto ho radši dal dceři*smich*,sám si koupil ted v létě dacii sandero a1,5dci a tvrdí že se do 4,5 vejde,ale když je zima tak to ma nafták těžké.

co takhle nějakou plynovou feldu nebo tak, tam se těmi náklady dá dostat dolu,i při vyšší spotřebě díky studenému autu

fiatbrava
hodnocení

nechapu lidi co mi tvrdi,ze jezdi 5 km do prace treba s 1,6stkou za 7,5:D. HTP umi bat 5,ale pri 90 mio mesto zejo.

no vyzkouset bych mohl aspon 100 km dotankovat,ale vidim to na toho diesela a redit olejem.

fiatbrava
hodnocení

Cao tak ted resim jake auto na dojizdeni do prace testoval sem moji ropu,ale protoze stoji venku v mrazu,tak sme akorat onemocnel,prtoze topi az po 10 km. jezdim 25 km mesto vubec nejedu jen okrsky a cekal sem,ze se dostanu pod 6 litru,ale vubec spotreba je uplne stejna jako v lete po meste s vozikem asi uz Ko motor. vysledek kombinovana spotreb 7,8 l.

fabie HTP co je garazovana v 15 stupnich mi vysla spotreba na stejnych tratich 6,9 coz je taky neunosne. podotykam,ze u obou aut sem nejel rychleji jak 110 a netocil motory vic jak 3 tis otacek. jako kazdodenni dojizdeni by me to zrujnovalo a to tezce. nastesti to muzu prokladat autobusem nicmene resim jaky auto poridit abych se dostal na kombinovanou spotrebu aspon 6 litru.

kdyz dnensi auta slibuji 5 litru kombinovane s mestem a ja jedu vpodstate bez zastaveni pres vesnice,kde ani nezpomaluju projizdim to na 4tverku okolo 65. chtel sem si udelat radost a koupit velky kombik 4X4 v nafte nebo LPg ,ale pokud fabie slibuje spotrebu 5,5 a vysledek je 7 tak kolik bude zrat nejaky tank co slibuje 7,5? na druhou stranu si rikam,ze v tech kopcich by se mozna uzivil silny motor . co to nepozna a nebudu muste vubec podrazovat,ale u te nafty radim jen 4-5 protoze to ma vysoky kroutak,ale stejne zere nad 7. ta fabie je samozrejme slabucka tam musim tocit trvale 2800 sem vypozoroval jen na rovince nechavam 2400-2500

gumidek*

Problém je i ve stylu jízdy. Neznamená, čím menší otáčky motor má, tím je i nižší spotřeba.

Rozhodně jezdit po městě na 5ku při 1200ot. je naprostá hovadina u benzíňáku. To pak motor žere víc, protože nemá sílu.

Každý motor má nějakou výkonostní charakteristiku. Třeba u Favorita je to od 1900 - 3400ot.min. Takže pokud budete držet víceméně otáčky na začátku výkonu, kdy má motor tah a na rychlé sešlápnutí zareaguje přidáním, tak jste ve správných otáčkách, kdy málo žere a dobře jede.

Pokud sešlápnete při nějaké kombinaci rychlosti a zařazeného stupně plyn a auto se ani nepohne (max. změní zvuk), tak si pište, že celou cestu žere jako prase.

Na kole taky nepojedete na těžší převod a na vrcholku kopce nebudete splavený potem.

Když na kole dáte převod 1:1 a budete rychleji šlapat, tak sice rychleji šlapáte, ale máte větší sílu a podáte menší námahu.

Stejné je to z motory, tak lidi trochu uvažujte...

Pamatujte, že se máte držet v optimálních otáčkách a ne podtáčet motor, který mimo to, že bude žrát, bude se i kazit a to dost!

;)

doplněno 10.02.13 19:43:

Tak u HTP je obecně problémů víc. Musí být čistý filtr vzduchu v sání, pak nový olej a kvalitní,atd...

i brzdy, vše má vliv na spotřebu i zatížení vozu.

fiatbrava
hodnocení

nemyslim si,ze 2800 otacek je u 12v podtaceni. ten motor tah ma uz jezdim nejaky ten rok a a vim ktere otacky jsou optimalni.u te nafty to je uplne jedno ten motor ma takovy kroutak,ze nepotrebuju tocit nad 2000 otacek. ale tu naftu nemuzem resit to je nachipovane a cerpadlo aj vstriky maji neoc za sebou,ale ta fabie je zanovni a tam je vse OK,takze simuzu rict kdyz koupim fabii 2 dejme tomu tech 44kw ten 6v a hodim do plynu nepojedu pod 8 litru. jediny plus bude dobra pojistka a ze to rychle dobre topi. jinak s naftakem pojedu plus minus stejne samozrejme s necim novejsim taky nad rok 2005

fiatbrava
hodnocení

olej se meni pravidelne, filtr bude cisty to auto nic nenejaelo. za poslednich 5 let ani ne 5 tis km.

brzdy samozrejme nedrou. jediny co muze zvysovat spotrebu je ohradka,kterou nesmim sundat. sem rad,ze sme zkusil zanovni auto . lepsi to uz nebude,protoze v bazaru koupim fabii co bude mit najeto 15x vic a ani ten plyn me nezachrani spis si rikam jetsli se nenaseru do gati kdyz koupim auto co najelo 100 tis na LPG abych nedal 15 tis za repas. sem cetl,ze dokonce oprava LPg zarizeni muzes tat daleko vic jak celej novej system

hodnocení

0x

idealni by byl plyn.. takové poskakování bude žrát hodně.. ale vyzkoušet to můžeš.. co to máš za naftu že to tolik bere?

hodnocení

0x

3 Kč/km nepokryje ani náklady za palivo u takového motoru. Teď v zimě počítej při takových krátkých trasách a za studena tak 10/100. Což je 3,50 na km... a co amortizace?

fiatbrava
hodnocení

Ja to vim,ale kdyz neni jina prace sem rad za tohle. muzu jezdit prohnilou felinou,ktera nebrzdi,netopi atd nebo svojim,krtere znam a budu trosku v bezpeci,teple atd.u mojeho JTD,ktere je pred rozpadem amortizacin nepocitam, tma chci co nejvic odlitat,protoze tam je vse nove od brzd az po spojku. Kupovat dalsi auto kculi brigade rozhodne nebudu. mam doma jeste jedno co zere 20 a nemuzu ho prodat

hodnocení

0x

Vozili jsme pizzu po Praze fabii 1,4l 55kW rv. 2002a spotřeba byla kolem 9l.

Teď jezdíme Renaultem Thalia 1,2 55kW rv. 2009 za 7l.

Rozhodně ani jedno to auto nešetříme, věřim že by asi šlo spotřebu snížit tak o 1l.

Stejně tak je celkem důležitý jak to auto dobře startuje, u fabiie to chvilku trvalo. Thalie naskočí ihned.

iz*
hodnocení

0x

V technických záležitostech neporadím, ale zaujal mne postoj zaměstnavatele, který je samozřejmě povinen se řídit zákoníkem práce.

Nedoporučuji Vám přistupovat na navrhované 3 Kč za kilometr. Zaměstnavatel nesmí rizika podnikání přenášet na zaměstnance, nesmí po nich požadovat ani spoluúčast na provozních nákladech.

fiatbrava
hodnocení

JE videt,ze vseci asi mate praci. ja sem 2 roky nezamestnany a sem rad za brigadu za 50 na hodinu. nemuzu si vymsle. on si takovych jako ja najde stovky. kdyz me to bude zrat do 7,5 budu ok. jen gumy si trosku ojedu,ale to je fuk to auto stejne pujde brzo do srotu

nu*
hodnocení

0x

pizzu můžeš rozvážet na skůtru, pořiď si ojeté piaggio liberty, to je idální stoj do tvého města, spotřeba je 2 litry

fiatbrava
hodnocení

jasne budu si delat ridicak a kupovat skutr za 15 litru abych pak mrznul a on mi dal 2 kc na km. podnikatele jsou vychani jak svina. kdyz mu reknes,ze mas LPG da ti min

honzs*

Co teda kdybyste si vypůjčil taťkovu HTP a třeba týden s ní jezdil, abyste mohl prokazatelně vyhodnotit její spotřebu a případnou úsporu oproti vašemu vozu?

stirecek*
hodnocení

0x

Souhlasím s a ivzez, protože vás bude stát km nějakých 6kč, to znamená pokud budete dělat 4 hodiny denně a najezdíte cca 50km tak při platu 50kč za hodinu nyvyděláte ani na provoz auta, i když počítám ty tři kačky, které vám slíbil.Jestli šéf tvrdí, že má dalších padesát lidí v pořadníku, at si je veme. Třičtvrtiny z nich na to nepřistoupí, zbytek bud auto nemá nebo nejsou hloupí. jóóo pokud by platil 200kč od hodiny, klidně bych jezdil svým.*uf*

fiatbrava
hodnocení

Kolega student jezdi fabii HTP a jeste dojizdi sam rikal,ze debilni smeny na 4 hodiny se mu nevyplati ani jet,protoze projede 50 ta a z5. kolegine p 307 2,0 HDI zere ji to ve meste pres 8 rikala,ze jezdi svojim jen,protoze ma naftu bez dane.

jinak osttani jezdi firemni felinou. jsou tam 3 jedna nepojizdna druha, nebrzdi a ma rozsypane neco v zadnim kole a treti jezdi,ale ja nechcu mit s cizim autem co neni vporadku nic spolecne. tuknu to a on mi to da jeste zaplatit.

prace tady jina pro me neni nemuzu si vybirat. to vite,ze bych raci delal nekde za 100 na hodinu a mel jeste obed a kdovi jaky benefity co na Zlinsku ani nezname

ladaadal*

To radši budeš dělat zadarmo? Tak ti to totiž vychází. Amortizace auta není dělaná jen tak pro legraci. Nekupuješ jen benzín. Praskaj ti žárovky, sjíždíš obložení, filtry, oleje, gumy...prostě veškerá údržba a servis. Takže pokud prijezdíš 6,-Kč na kilometr (což je minimální mez) a necháš si zaplatit 3, tak si to spočítej. Jdi dělat zdarma pro charitu a bude to lepší, protože ty na tom budeš pořád stejně. Pochopil jsi to? To je, jako bych chodil do práce, bral 10t měsíčně a za 12t šéfovi kupoval materiál a kafe. Tak taková práce se faaaakt vyplatí.

fiatbrava
hodnocení

Jo chapu,ale kdyz mam na aute vsechno nove a a auto jen stoji tka proc ho nevyuzit? to ho mam nechat hnit a za pul roku hodit na vrakac,kde ho rozprodaji za 30 tis? jina prace neni a doma sem sedel pomalu 2 roky. s tim,ze sem najezdil stovky km na pohovory

ty HTP maj drobný problém pokud snim budeš jezdit pohodově a krátký vzdálenosti podpálíš ventily a oprava neni nejlevnější ted nedávno známá auto najeto necelejch 60000km a řešila se tadle závada a co koukám po forech tak se to stává už i při 30000km

a jak píšou ostatní rozvoz pizzi není zrovna výdělečná práce a ještě to dotovat ze svýho no to kurna ani omylem *zed*

ty ventily se podpaluji hlavně kvuli tomu bezvadně vychytanému katu... pokud hodláš to auto dojezdit a pak vyhodit do šrotu tak s tebou souhlasim.. ale pokud na něm budeš pote dělat udržbu popř se ti to posere tak budeš těžce v mínusu...

stirecek*
Snažíme se ti vysvětlit, ze kdyz budeš sedět doma, ušetříš daleko víc. Ono to neni jen o palivu. Az začneš auto dennodenně pouzivat, tak teprve pak přijdeš na to, co vše to obnáší. Jen blba výměna oleje neco stoji, pak gumy, brzdy, startér prostě vše a to se ti v konečném součtu pěkně prodrazi . Druhá věc, lidi nenechte se vykořisťovat , jinak si zaměstnavatelé budou dělat co se jim zachce.

fiatbrava
hodnocení

Kluci tak mate pravdu. ne ze bych to neuznal,ale vseobecne ta pracerozvozisty pizzy je shit jak prase. mezavolajiprvniho ledna kdyznemamsmenu jestli okamzitemuzu dojet a svojim. japoctivy, dochvilnyclovek sem do 10 minut byl v praci,ale protoze sem to delal podruhe bez zkušenostní par veci sem zrdbal a proste den blbec necosem dovezl poznenecosemprevratil,ale mistovyplaty sem caloval pizzu z tuzeru. s jednim sem se domluvil na 40 kc ten byl OK,ale jedna zenskamemisto 480 dala 350 a nechtela se se mnou bavit. jasem sklopil usi,protozeuz to bylo vychladle a hlavneprevracene. a utikal sem pryc. To az zjistila asi bude zitra resit se sefem.

takze ze 300 kcvyplaty sem dostal asi 200 kc plus za naftu. a to sem jezdil fakt tak,ze sem castoporusovalpredpisy coz je riziko jak svina. auto mezacalo zlobit chodilo do nouzaku, nemelovykoncozme taky stvalo. vrcholem koncesmeny bylo,ze me zastavili policajti a delali takovou prohlidku jak sem nikdy nezazil. ptal se me proc mam v autepolstar,proc tam mam tolik tasek,jestli tam bydlim, cim se zivim jestli mam problemy se zakonem proste vse test na drogy. ja sem mu vklidurekl,ze sem nikdy nemel zaznam ani jeden bod,ze muze byt vklidu.,ale on na me,proc smenervozni:D no mezi nama asi proc vscehno sem podelal nic nevydelal a jestemezdrzujefizl z kravinama typu jak je to auto stare a kolik zere.

nemeli na me nic byl sem klidny. zato servirka co prijimaobjednavkymezjebala,ze si na mesvecistezuji. cozteda pravda nenivsech sem se ptal jestli jedu pozde a omlouval se. a 90% mi reklo,ze vpohode,ze to chapou.

Takzesuotraveny auto mezralo tak o litr vic si myslim dost sem to honil. Moznamesamsefzitravyrazi. Matka mi rika,ze se mi nikde nelibi a nic mi nejde:) . jo docela memrda,ze takovou podradnouidiockoupracinezvladam to vypovida asi o moji neschopnosti. Nevim jestli s tim seknout. Treba tolik toho bylo kvulinovemu roku,ale myslim si,ze 12 hodin co mam mit v nedeli bude 10X horsi a abych taky pak nemusel platit spoustu penez ze sveho. sem zbrkly,ale jinak to nejde nemam ca si usporadat adresy a kontrolovat se 2X. A nebyt GPS s cislypopisnymi asi si hodimmaslu to ve tme hledat je silene.

Takzezaver. otcovu fabii na tom nicit nebudu. spotreby by byla mozna aj 10 kdybych tomu slapal. a vojimuz taky jezdit nechci sem na to zvykly ma to vykonmuzu dohonit ztraty lip jak s felinou,ale proste fakt nicit si sve auto zadarmo mate pravdu. kdyzme odejde starter v praci byl bych nasranyvic jak kdyz pojedu na chalupu

Kdyzuz sem se tak sveril s praci a rozebrali sme to nevitenekdo o nejakepraci na Zlinsku? pripadnenecokedkoliv v cechach co nejblizZlinu ,kde by zaucovali lidi bez praxe? mam technickevzdelanistrojni(konstruker),ale klidnepujdu do vyrobydelatprescasyatkonecnezacnuvydelavat. Budu se muset odstehovat a zacitnekdesam od nuly a to ve vsem jak s penezma tak s praxi atd.

stirecek*
No vidíš, vlastní zkusenost je ale nejlepší. Můj soused si objednává pizzu často a vždy přijede někdo jiný :)

neříkej že jako konstrukter se nikde neuchytíš...tomu nevěřím... umíš kreslit na PC ve 3D? o takové lidi je docela zajem...

fiatbrava
hodnocení

let po skole nemam vysokou skolu. nemam praxi to je pro firmy jak sme zjistil uplny odpad.Vylezl sem delal sem konstruktera ý mesicu naucil se prd a pak firma zkrachovala a ja uz delam od te doby jen podradne prace mimo obor co se naskytne. posledni 2 roky temer nic . Chybi mi komunikativni anglictina. proto uz mirim do rad delniku nejspis mezi lidi se zakladkou.

Jako rozvazet pizzu mi krom par korun prinese velke prd to si nebudem nic namlouvat.

daniell*

no možná by bylo dobré zařadit se do řad řemeslníku , zajít si na revalifikační kurzy kterých je všude milion a potom se poptat řemeslníku v okolí nějaký by vás jistě vzal pod ochrané křídla ;) Znamý je zedník vydělá si měsíčně téměř 50 000 je tedy ale podnikatel. Mnoho dnešních řemeslníku je ve vatě *hej*

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky mi to nějak nesedí. Projíždím portály s prací dost často a konstruktéry 3D hledají dost. Je fakt, že někdy chtějí specificky s Katiou, ale kdo umí AutoCad či SolidWorks,tak přejít na Katiu není zase takový problém. A většinou stačí i bez praxe, což je veliká výhoda.

daniell*
hodnocení

0x

když sem měl staré auto Citroen Berlingo v servisu tak my v servisu pujčily my rodiče fabii 1.2 HTP , citroena jsem používal jako pracovní auto jako elektrikář měl jsem ho s motorem 2.0 D rok 2005 spotřeba se točila kolem 6 litrů opravdu když sem tomu šlapal tak 7 l jednou jsem se dostal i pod 5.2 l . Fabie s tím motorem strašně velká spotřeba žere to jako neuvazané , ze zadních sedadel se strašně vystupuje , je to tak strašně nepohodlné auto , výbava na nic , je to strašně pomalé , těd aktualně mám Peugeot Partner Teepe 2 generace rok 2011 s motorem 2.0 l HDi spotřeba je dobrá. S fabií mám špatné zkušenosti i co se týče poruchovosti rodiče ji museli prodat protože to byl skutečný šunt pořád něco tohle upadlo , tam to vyteklo , to nefungovalo no hrůza celkově ze škodovkama nemám dobré zkušenosti.

nu*
hodnocení

0x

od 19. ledna platí na skůtra do 125 ccm i tvůj řidičák na hátépéčko, a při dnešních 5 stupních s dečkou Louis a plexištítem rozvezeš 2x víc pizzy než hátépéčkem

Nebuď tak pohodlný

a i kdybys jsi musel udělat ten řidičák, tak proč ne? Nikdo dnes nechce udělat nic navíc, všichni by chtěli jen vydělávat, ale udělat něco pro svojí kvalifikaci, to ne

fiatbrava
hodnocení

reknu to jinak vyplatilo by se ti kdyz bys mel vyplatu 200-300 kc za den a smeny 3x tydne? je to jen zaskok. brigada.

300 na den? Kolik hodin denně děláš? 300 Kč je tak nějak... málo

fiatbrava
hodnocení

6 hodin a dneska jdu jen na 4 takze jen 200 kc. mam dost bobky co zase podelam a sliznu si to.

daniell*

počkat teď si nejsem jist to auto platíte vy? jestli ano tak nad takovou plečkou jako je fabie vůbec nepřemýšlej to není dobré na nic a už vůbec ne s 1.2 motorem *smich*

asd*

Z 3kč/ km je nesmysl jezdit. To je s bídou na benzín a kde je pořízení auta, údžba + opravy. Když sečteš všechny náklady, tak je to u malýho auta minimálně 6 kč /km. Jestli ti dává 50 na hodinu tak víc projezdíš než vyděláš. Pokud to chceš dělat dlouhodobě, tak jediná rozumná varianta je skůtr s kufrem a kvalitní oblečení. Řidičák na skůtr máš. Ještě ho někde koupit tak aby se reálně zaplatil = najít si brigošku u řemeslníka a rychle vydělat prachy na skůtr, pak teprve začít rozvážet... Nebo rozvážet na kole, tam ale místo pizzy dovezeš studenej mišmaš a budeš buď schvácenej nebo někde promrzneš...

V každým případě 6 hodin jezdit svojim autem a mít za to 300 korun je nesmysl. Obzvlášť jestli jsi nemehlo a nevozíš teplou nepoškozenou pizzu.. To pak ani nemůžeš vyjednávat o lepší ceně za km, jako říct si o 6/km nebo nejezdim. To bys mohl leda když bys fungoval bez chyby...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]