Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chystám se koupit nové čidlo teploty vody do Fiat Brava 1.6 16V 76KW ELX r.v.99,ale v manuálu jsou jiné hodnoty než co píšou na autokelly,nebude to zlobit? odkaz na čidlo : autokelly.cz/...
a hodnoty z manuálu viz. obrázek
Dávejte odkaz přes nějaký zkracovač, třeba http://goo.gl/45yUq
doplněno 29.12.12 11:43:Jinak zas tak moc bych se parametry, co píšou na AutoKelly webu, neřídil. Při tom množství se lehce stane překlep. Navíc ho můžete vrátit, kdyby nefungovalo správně.
když chcu změřit hodnoty multimetrem tak musí být čidlo ve vodě? protože když ho mám v místnosti kde je 22°C tak nic neukazuje,ale když na to dýchnu tak hodnoty naskočijou
Zkuste změnit rozsah na multimetru, čidlo by mělo mít podobnou charakteristiku, jako je na obrázku
teď sem to byl vařit =D neměl sem teploměr,ale s rostoucí teplotou šli hodnoty dolů,to by bylo dobrý,ale při těch cca 20°C prostě ukáže jen jedničku a tak nějak to udělalo myslím i při 80-90°C
doplněno 29.12.12 14:56:tady ve vodě asi 20°C
Jestliže ukáže jedničku, je zvolen špatný rozsah multimetru. Zkuste nastavit největší rozsah a ten pak snižovat.
doplněno 29.12.12 15:04:Při 20 °C by mělo mít čidlo odpor asi 2,5 kohm.
jj dík,takže nakonec je asi vpohodě,myslíte že kdybych to zanesl do servisu kde opravujou auta tak mi to proměřijou líp? nejsu si totiž jistej
Kolik teda změříte při okolní teplotě vzduchu? Pokud v celém rozsahu naměříte na ohmetru odpovídající hodnoty odporu, asi je čidlo v pořádku.
když sem čidlo vytáhl tak na něm byla černá čmouha,která šla setřít prstem to by na funkčnost vliv mít nemělo ne? a taky voda v chladiši vypadá barvou spíš jak olej,ale do expanzky nic nepřibývá,jen je asi stará voda
doplněno 29.12.12 17:03:taky sem se chtěl jak tohle - třídrátové čidlo funguje? je to pro ŘJ a zároveň i pro ukazatel na budíku,ale zajímá mě jestli je to nějak propojený nebo je každý zvlášť? budík totiž občas kecá...měl sem rafičku těsně pod červeným polem,ale když sem vypl a hned zasem otočil klíček ve spínačce tak normál půlka (provozka)
Podle mě je každé zvlášť, už podle tabulky uveřejněné v prvním příspěvku. To, že budík kecá, může být i kvůli špatnému kontaktu nebo poruše v kabeláži.
no nic já už na to nemám nervy tak objednávám nový čidlo i když nemám zrovna na rozhazování.
v zimě mi klepe ventil palivových par a prý je to špatným čidlem teploty (vody,nebo vzduchu) to na vodu můžu mít za 300Kč nový,ale čidlo teploty je už za 1800Kč :-/ to bych případně vybral asi na vrakovišti :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.