Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo teploty vody - hodnoty

Od: punker* odpovědí: 14 změna:

Zdravím. Chystám se koupit nové čidlo teploty vody do Fiat Brava 1.6 16V 76KW ELX r.v.99,ale v manuálu jsou jiné hodnoty než co píšou na autokelly,nebude to zlobit? odkaz na čidlo : autokelly.cz/...
a hodnoty z manuálu viz. obrázek

Čidlo teploty vody - hodnoty

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

2x

Dávejte odkaz přes nějaký zkracovač, třeba http://goo.gl/45yUq

doplněno 29.12.12 11:43:

Jinak zas tak moc bych se parametry, co píšou na AutoKelly webu, neřídil. Při tom množství se lehce stane překlep. Navíc ho můžete vrátit, kdyby nefungovalo správně.

punker*
hodnocení

jojo,omlouvám se =D teď už to asinezpravím :)doplněno 29.12.12 11:47: ok tak já to zkusím :) ...asi sem dal špatnej odkaz měl sem na mysli tohle http://1url.cz/wQM6

punker*
hodnocení

když chcu změřit hodnoty multimetrem tak musí být čidlo ve vodě? protože když ho mám v místnosti kde je 22°C tak nic neukazuje,ale když na to dýchnu tak hodnoty naskočijou

honzs*

Zkuste změnit rozsah na multimetru, čidlo by mělo mít podobnou charakteristiku, jako je na obrázku

Čidlo teploty vody - hodnoty #2
punker*
hodnocení

teď sem to byl vařit =D neměl sem teploměr,ale s rostoucí teplotou šli hodnoty dolů,to by bylo dobrý,ale při těch cca 20°C prostě ukáže jen jedničku a tak nějak to udělalo myslím i při 80-90°C

doplněno 29.12.12 14:56:

tady ve vodě asi 20°C

honzs*

Jestliže ukáže jedničku, je zvolen špatný rozsah multimetru. Zkuste nastavit největší rozsah a ten pak snižovat.

doplněno 29.12.12 15:04:

Při 20 °C by mělo mít čidlo odpor asi 2,5 kohm.

punker*
hodnocení

jj dík,takže nakonec je asi vpohodě,myslíte že kdybych to zanesl do servisu kde opravujou auta tak mi to proměřijou líp? nejsu si totiž jistej :)

honzs*

Kolik teda změříte při okolní teplotě vzduchu? Pokud v celém rozsahu naměříte na ohmetru odpovídající hodnoty odporu, asi je čidlo v pořádku.

Čidlo teploty vody - hodnoty #3

myslím že takhle to nepoznáte jestli je ěpatné.. ono muže kecat jen semtam a to takhle nepoznáte.. takhle maximalně zjistite že je uplně KO.

punker*
hodnocení

právě mám podezření že kecá jen občas,ale jak si to ověřím?

punker*
hodnocení

teď ukazuje 3.02 při teplotě vzduchu 20°C

punker*
hodnocení

když sem čidlo vytáhl tak na něm byla černá čmouha,která šla setřít prstem to by na funkčnost vliv mít nemělo ne? a taky voda v chladiši vypadá barvou spíš jak olej,ale do expanzky nic nepřibývá,jen je asi stará voda

doplněno 29.12.12 17:03:

taky sem se chtěl jak tohle - třídrátové čidlo funguje? je to pro ŘJ a zároveň i pro ukazatel na budíku,ale zajímá mě jestli je to nějak propojený nebo je každý zvlášť? budík totiž občas kecá...měl sem rafičku těsně pod červeným polem,ale když sem vypl a hned zasem otočil klíček ve spínačce tak normál půlka (provozka)

honzs*

Podle mě je každé zvlášť, už podle tabulky uveřejněné v prvním příspěvku. To, že budík kecá, může být i kvůli špatnému kontaktu nebo poruše v kabeláži.

punker*
hodnocení

no nic já už na to nemám nervy tak objednávám nový čidlo i když nemám zrovna na rozhazování.
v zimě mi klepe ventil palivových par a prý je to špatným čidlem teploty (vody,nebo vzduchu) to na vodu můžu mít za 300Kč nový,ale čidlo teploty je už za 1800Kč :-/ to bych případně vybral asi na vrakovišti :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]