Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupeni od leasingove smlouvy

Od: patrikd* odpovědí: 18 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat na jeden problem. Muj tata si kupovat auto z autobazaru AAA Auto, bohuzel jim tam podepsal leasingovou smlouvu ve ktere si pujcil penize na auto (175 837,-) a dale mu nauctovali poplatek za sprostredokovani (58 042.95,-). Tomuto poplatku nerozumim a chtel jsem proto aby smlouvu zrusil a vzal si radeji uver ze sve banky na castku potrebnou jen na koupi auta (175 837). Leasingova spolecnost ma 14 kalendarnich dni pro odstoupeni od smlouvy, chteji ale uhradit kompletni castku 223 879,95,-. Protoze pry autobazar po nich chtel celou tuto castku.

Da se z teto sitiace nejak dostat aby tata nemusel platit poplatek za sprostredkovani smlouvy?Pomohlo by vam zaslani naskenovanych smluv?

Dekuji moc za pripadnou pomoc

Patrik Danek

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

blahopřeju, odstupe od smlouvy přesně v duchu smlouvy, máte to v smlouvě

patrikd*
hodnocení

Oni ale chteji uhradit kompletni castku 223 879,95. Nechapu proc se ma platit za sprostredkovani smlouvy 58 042,95.

Chtel jsem se zeptat zda existuje moznost smlouvu nejak zrusit aniz by musel tuto castku platit.

artik*

a jaká částka je ve smlouvě podepsaná?

nu*
hodnocení

0x

platí co je ve smlově, jakou odpověď čekáte? Musíte se s nima dohodnout, aby se našel jiný šťastný výherce, který si pronajme to samé auto...Jinak se budete muset soudit

patrikd*
hodnocení

Smlouva je samozrejme vcetne poplatku za zprostredkovani... Jedine na co jsem se chtel zeptat je zda se da do 14ti dnu odstoupit od smlouvy jinak nez ze clovek musi uhradit celou castku.

rajfer148*
hodnocení

0x

Chtěl bych upozornit všechny, jež si chtějí koupit auto v AAA. Každý by před koupí měl vědět, jak se k těm autum chovají. Jelikož mam známého, jež pracuje na udržbách a čištění vykoupených aut. Tak díky tomu vím, že čištění motoru tlakovou vodou z hadice není nic neobvyklého. To co bylo nedávno v TV NOVA, přesně odpovídá tomu, jak se se zákazníky jedná. Když ojeté auto, tak jedině od soukromníka.

erikch*

už to tu bylo x krát,a stále dokola,proč češi pořád lpí na "megagarancích" apod.-je to nesmysl a další z mnoha názorných ukázek obchodních praktik...A ještě se schválně podívejte do obchodního rejstříku,na koho pak jsou AAA psána a kde má pán sídlo...Nový Zéland je přeci jen trošku z ruky a komu to pořád nedochází,at si dál kupuje auta z áček a dál podepisuje "nejlevnější" leasingy a úvěry,které oni zprostředkují-přesně jako v reklamě...

patrikd*
hodnocení

Nojo tak tohle vim, chtel jsem ale resit situaci ze tata udelal kravinu..

roboot*

Ze zákona je od letošního (možná minulého) roku možnost odstoupit od každé úvěrové smlouvy do 14 dní a to 100% bez sankcí. (Vyjma smlouvy s *cert*)

Nedejte se!

nu*

I od nájemní smlouvy? Nevztahuje se to jen na lichvářské půjčky?

artik*

tlakovou vodou z hadice , mejou motor všichni

buss

nebo petrolínem...

parazit

Zdarec.

Mate odkaz na tu reportaž.nebo datum kdy byla v telce.dik

buss
hodnocení

0x

Poplatek je jejich bakšiš, legální. Jinak řádně načíst smlouvu a hlavně se ptááát! Odstopupit lze, ale asi se to nevyplatí.

nu*
hodnocení

0x

Kdybych s chtěl zeptat na nějakou smlouvu, musel bych sem tu smlouvu naskenovat, celou...jinak je to od prvopočátku o ničem...buď ej to leasing, nebo úvěr, i když se ty produkty někdy prolínají...

patrikd*
hodnocení

V uvodu jsem psal ze muzu poskytnout naskenovane smlouvy pokud bude treba. Nicmene zakon je nad smlouvou a napriklad to ze odstoupeni neni uvedeno ve smlouve jeste neznamena ze odstoupit nelze.

Jinak dekuji vsem za rady

nu*

Sjedná-li si leasingová společnost (pronajímatel) ve smlouvě s leasingovým nájemcem pro případ předčasného ukončení leasingové smlouvy z důvodů na straně nájemce právo na úhradu všech dlužných splátek, tedy i splátek splatných po odstoupení od smlouvy, není výkon tohoto práva v rozporu s poctivým obchodním stykem jen proto, že jde o splátky splatné po odstoupení od smlouvy (po odebrání vozidla leasingovému nájemci).

(Rozsudek Nejvyššího soudu České republiky sp.zn. 31 Cdo 4356/2008, ze dne 13.1.2010)

rampamek
hodnocení

0x

Cena auta je tech 225k, to že bylo auto za 175k je právě proto, že je tam ten poplatek. Cena v hotovosti u tohoto autobazaru je právě taková. mají to tam uvedeno u ceny auta. Pokud si tedy vezmete úvěr jinde budete platit právě plnou cenu auta. Tak jsem to pochopil já a taky jsem tak i koupil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]