Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stání na žluté čáře, nebyla vidět

Od: zipoman odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

za stěračem jsem našel lísteček s výzvou od MP. Důvodem je porušení DZ V12C - zákaz zastavení. Stál jsem na místě viz mapa goo.gl/... na shodném místě jako stříbrné BMW. Parkoval jsem toto pondělí ráno, kdy byla napadlá čerstvá vrstva sněhu. Na tomto místě nebylo nikdy nic vyznačeno, pár let zpět u nás malovali rohy křižovatek atd. tam to chápu - ale tady? Čáru jsem neviděl, značka není a jinej důvod, proč tam neparkovat mě nenapadá, jedině snad šířka, ale jak se to měří? Díky za info a dodávám, že zaplatit půjdu, jen mě zajímá za co vlastně.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Kdyz Vam dam za sterac listek, ze mi dluzite 0,5milionu, a ze se mate ke mne domu dostavit a zaplatit mi to, tak taky pujdete, i kdyz mi nic nedluzite?

Napoveda: 0,5mil=zakaz zastaveni, ke mne domu=sluzebna MP

P.S.: Vodorovne DZ plati jen tehdy, je-li videt. Proto je tam, kde slouzi nejen k ucelu buzerace, doplnene i svislou DZ.

laybor*
hodnocení

0x

Tak jim při předvolání zdůvodníte ,že byl sníh a vy místo neznáte a nemáte oči které vidí skrz bílý sníh.

Když jste parkoval ,žádná žlutá čára tam nebyla , kdyby jste ji viděl tak by jste zaparkoval jinde , místa bylo dost.

doplněno 05.02.13 11:49:

Výpověd můžete učinit i bez předvolání.

hodnocení

0x

Lístek za stěračem? Kde? Jakej lístek? Muhehe.

zipoman
hodnocení

Díky za reakce, řeknu tedy jak to bylo, že čára nebyla vidět a uvidím jak to dopadne. Krom psané buzerace, jaký je pravý důvod čáry v tomto místě? Šířka?

k2

Proc jim pujdete cokoliv rikat? Jste duchodce, mate hodne casu a nudite se doma? Kdyby si s Vami MP chtela povidat, tak na to prostredky ma ("boticka"). Kdyz Vam ji nedali, tak si bud povidat nechteli, nebo moc dobre vedeli, ze brusli na tenkem lede.

Listek za steracem muze kdokoliv vzit, vcetne vetru, rozmoci ho padajici snih, nebo proste reklamy za steracem nectete a rovnou vyhazujete...

zipoman
hodnocení

Sankce za nedostavení žádná, případně nepošlou znovu předvolání?

Za co sankce? Vy jste dostal nějaký lístek (za stěračem nechávají reklamy i někteří obchodníci, máte povinnost to číst)? Podepsal jste nějaké převzetí, doporučený dopis? Určitě ne, že?

Co konkrétně je na tom hadrpapíru napsáno?

doplněno 05.02.13 13:18:

Je tam výzva k podání vysvětlení nepo projednání přestupku?

doplněno 05.02.13 13:31:

A komu by to předvolání poslali? Tomu autu?*smich*

zipoman
hodnocení

Výzva pro osobu podezřelou ze spáchání přestupku

k2

Citite se jako podezrely ze spachani prestupku? Ne? Tak to ocividne nebyl listecek (vyzva) pro Vas, takze ho ignorujte.

MP má právo požadovat vysvětlení anebo tě vyzvat k dostavení se v určenou dobu na určené místo k sepsání zápisu o podaném vysvětlení. Pokud nic takového na lístku není, je to protizákonné a můžou si s tím vytřít prdel. Ten lístek nemá žádnou právní váhu. Nevylučuju, že tě potom obešlou úředně poštou podle zákona tak jak to má být, ale to je jiný level.

doplněno 05.02.13 14:53:

V zákoně o MP není žádná Výzva pro osobu podezřelou ze spáchání přestupku

doplněno 05.02.13 15:08:

Navíc Výzva k sepsání zápisu o podaném vysvětlení musí být určena konkrétní osobě. Oni to zkoušejí tak dostat lidi na fízlárnu a tam je jako už k tomu vyzvou, většina lidí je předposranejch a tak tam jde, protože se na ně udělá bububu a oni to vědí. Ještě jednou- MP nemá v zákoně žádnou pravomoc Vyzývat osoby podezřelé ze spáchání přestupku.

artik*
hodnocení

0x

a není to jako křižovatka do tvaru T?

doplněno 05.02.13 14:18:

už to vidím , není

*smich*

doplněno 05.02.13 14:20:

až bude nasněženo tak si to nafoťe a klidně tam jdete s tím , že jste měl něco za steračem a nevíte proč .Když řeknou s tou čárou ,tak ukažte fotku a ať vám jí ukážou

hodnocení

0x

Radíte tady sice zajímavě, ale pokud Vám policajti strčí něco za stěrač, tak mají i fotodokumentaci, kterou neukecáte. Radím dostavit se, nechat si předložit důkaz a případně vysvětlit (že nebyla čára vidět). Když budete dělat mrtvého brouka, budete to mít pravděpodobně výrazně drašší.

k2

Pokud se mnou chce policajt mluvit, necht posle dopis nebo da boticku. Listecky at si setri do tomboly na policejnim plese, ja na ne nejsem zvedavy.

Fotodokumentaci ceho? Ze kdyz ON odchazel, tak nejaky listek za steracem byl?

Dokumentaci toho, že stojíte u žluté čáry, ne toho, že máte za stěračem kus papíru.

Přečti si, co jsem napsal výše. Policajt nemá ze zákona co dávat lístky za stěrač. Mám ti tady zkopírovat celý §11 zák 355/1991 Sb. nebo co? Na takové vohnouty, jako jsi ty, tam právě čekají. Ale tím lépe alespoň ty moudřejší nechají na pokoji, když budou vědět, že mají dost dalších ovcí na oholení.

doplněno 05.02.13 20:07:

553/1991, překlep

Hele, ty vohnoute, ten papír je skutečně jen upozornění. Pokud ale nezareaguješ, přijde ti obálka s modrým pruhem. Jezdím přes 40 let a mám svý zkušenosti.

Tak se nech upozornit. Já si počkám na správní řízení, kde budu chtít vidět důkazy, protože jsem dostal řidičák včera. Důkazy budou zřejmě ta fotka, kde není čára vidět?

buss
hodnocení

0x

Značka není, nevšiml jste si té značky ve svahu o průběhu? To musí trknout proč to tam je, že tam něco je.
MP to dělá tak, že pokud nepřijdete předá to do správního řízení.

zipoman
Myslite tu zrezlou tyc? Cedule tam 15 let zpet nikdy nebyla, coz ani ty zlute cary.
buss

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]