Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplacení povinného ručení

Od: tamara26* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, zajímalo by mě - mám na sebe napsané auto (vlastník), ale povinné ručení (pojistníkem) je ve smlouvě uveden můj známý. Ten však povinné ručení nezaplatil. Budou ho tedy vymáhat po něm? nebo budu mít problémy i já? díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud povinné ručení trvá, bude to pojišťovna vymáhat po tom, kdo je ve smlouvě, tedy po tvém známém.

laybor*

Pojištovna to bude vymáhat po známém, ale ČKP to bude vymáhat po Vás- a to bude o dost větší pálka.

doplněno 05.02.13 11:41:

Nu - to je ještě lepší.

nu*
hodnocení

0x

omyl, pokud bude ČKP pracovat tak jak má, získá osobní data registrvovaného provozovatele a současně data posledního kdo auto pojistil, a bude vymáhat tuto dlužnou částku dvakrát, od obou

artik*

ČKP nepracuje nikdy tak jak má

ladaadal*
hodnocení

0x

No, podle mě ČKP pracuje v případě, že vozidlo není pojištěno. Tady vozidlo pojištěno je, a to, že není zaplacené je mezi pojišťovnou a pojištěncem, nikoli věcí ČKP.

No pkd ten známý ale uzavřel smlouvu!Pkd uzavřel,tak je to mezi pojištovnou a jím ,pkd neuzavřel,tak mezi majitelem a CKP!

nu*
hodnocení

0x

nezaplacení pojistky je zákonným důvodem ke jejímu vypovězení, je to trochu blbé dovědet se o zániku pojistky nepřímo od známého, také mu nemusí být vůbec nic doručeno, myslím od pojišťovny, pojištovny jsou komerční subjekty a ne český pečovatelský stát, který ke všemu občany vyzývá a obesílá...dle možnosti několikrát...

Už tady bylo několik desítek dotazů od nechápavců. kterým pojistka zanikla pro nezaplacení...a nikdo jim nic neoznamoval...až ČKP po půlroce...

Kdysi v ČSSR působila Československá státní pojišťovna, to byl stát, a ta každého vyzývala a upozorňovala za státní peníze...ta už dávno není, jen několik dravých kapitalistů...

ladaadal*

Nu, ono taky záleží na pojišťovně. (stejně jako u podnikatelů na tom kterém podnikateli). Mě třeba chodí automaticky složenky, a když jsem se v době nemoci spozdil, hned mi volali, jestli ještě hodlám pokračovat, nebo co a jak. Ovšem, může to být světlá výjimka, to nevím.

furik
hodnocení

0x

(2) Uzavřít pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti je povinen vlastník tuzemského vozidla nebo řidič cizozemského vozidla, nestanoví-li tento zákon jinak.

...tolik z ust. zákona 168/1999...tak se zamyslete proč by měl váš známý řešit vaše pojištění?

cyril*

Třeba proto, že pojištění sjednal onen známý a tudíž jako pojistník je povinen platit za pojištění. Jednoduché, že?

ladaadal*

Furik, kde jsi tohle vyhrabal? Klidně můžeš mít koupené auto, psané na sebe a pojistku psanou na babičku, kvůli zvýšení bonusů, pojistná smlouva je na RZ nebo WIN vozidla a je jedno, kdo je napsaný jako pojistník.

buss
hodnocení

0x

Že byl ochoten pojistku známý hradit, fajn, známost skončila. Jenže už měla být zřejmě vypovězena, ale pojišťovna oznamuje neplatiče, dlužníky ČKP, takže do toho spadnete i vy jako vlastník. Správně ji měl vypovědět. Pojišťovna vám musí zaslat upomínku

cyril*

"pojišťovna oznamuje neplatiče, dlužníky ČKP" jak jste přišel na takový nesmysl? Podobně je to i s povinností posílat upomínku.

Povinnost je platit podle smlouvy!

trollface*
hodnocení

0x

Povinné ručení není přenosné. Váš známý musí nahlásit prodej vozidla pojišťovně (která by mu měla předplacenou část pojistky vrátit) a Vy si musíte co nejdříve sjednat novou pojistku.

jarda3*

PR je hlavne neskutecny bordel, v podstate dalsi dan - kdyby to melo fungovat logicky, tak by se pojistoval ridic, ktery muze nehodu zpusobit, auto je jen hromada plechu co nic nerozhoduje... Jak to bylo jednoduche za komunistu, zaplatila se slozenka a byl klid, kdyz se nejezdilo, nikoho to nezajimalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]