Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Help

Od: brebera.s odpovědí: 4 změna:
ahoj,vím že tohle asi bude hloupá otázka,ale prostě mě to zajímá a nemám zo kde zjistit...:) takže...chtěla jsem se zaptat,co přeně si mám představit pod označením 125 u motorek.pokud možno uveďte nějakou,mrkla bych se,jak přesně to vypadá...taky by mě zajímalo od kolika let je možné mít na motorku řidičák...moc děkuju :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

1) 125 je vyjádření kubatury - obsah v mm3, také ccm

2) Řidičské oprávnění skupiny AM opravňuje k řízení motocyklu do objemu 125 ccm a do výkonu 11 kW."

Podmínky pro udělení oprávnění:

zdravotní způsobilost, odborná způsobilost, 18 let, ministerstvo udělí výjimku z podmínky věku pro držitele licence motoristického sportovce pouze pro jízdu při sportovní soutěži a to ještě se souhlasem zákonného zástupce

Stačí napsat třeba MOTOCYKL 125 ccm FOTO a uvidíš...
lenka*
takže není možné vlastnit řidičák na jakoukoli motorku už v 16 letech?
lenka - to opravdu za normálních okolností nelze (máš-li na mysli motorku s jakoukoliv kubaturou).
lenka - ještě doplním, že lze v tomto věku mít oprávnění AM na mopedy a malé motocykly do rychlosti 45km/hod (od 15 let) nebo A1 na motocykly do 125ccm a o výkonu do 11kW (od 16 let) - takže šance tu je...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]