Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem!
Chtěl bych si na autě zkusit vyleštit nějaký kovový blbosti jako je víko ventilů a tak a chtěl bych se Vás zeptat, jestli musím kupovat nějaký přípravky na to nebo existuje nějaká dobrá rada Poraďte mi, pokud máte někdo nějakou svoji metodu kdyžtak. Díky a hezký večer všem.
obecně,leštit lze cokoli-od kovů přes sklo až po plasty-ale každý povrch žádá své abrazivo(brusivo,resp.leštící pasty) a otáčky kvůli tepelnému namáhání...,ovšem společné pro jakýkoli povrch je jeho dokonalá příprava-tzn.dokonalé zbroušení nerovností-až lapování a pak až patřičnou leštící pastou a nástrojem(např.kaliko)s ideálními otáčkami vrtačky leštit...Dělal jsem takhle už pár sad ALU kol-to broušení je pakárna(ona totiž asi všechna ALU jsou jakoby hrubá-odlitek z tlakového lití,pak nastříkaná plničem,barvou a lakem)-no a než se člověk dostane k hladkému povrchu hliníku(smirek hrubost 2000) dá sakra práce-samotné leštění je pak už proti tomu sranda...Na Alu patřičnou tuhou leš.pastu a finálně se mi osvědčila tuhá pasta na AU(taková zelená)-kola u své R19 už mám takhle čtvrtou sezonu a vzhledově stále jako nová-jen před obutím na jaře(sůl čemukoli leštěnému vadí)přeleštím tou finálkou na AU...
Potřebuju něco daleko zešlejšího než třeba věci v domácnosti nebo naušnice Ale i tak díky
*zašlejšího
Máš doma vrtačku? Kup si ocelový kartáč do vrtačky, víko upni do svěráku a pečlivě projížděj. Nahrubo to vyčistíš viz. fotka . Pak to můžeš hladit do zblbnutí smirkem a máš to jak zrcadlo
. Trvalo mi to 2 hodiny.
Tehdy jsem ho koupil v OBI:
doplněno 26.12.12 22:32: Hlavně se to nedělá na autě. Odmontuješ ty dvě matky a odpojíš hadice odvětrávání. Pak to vymeješ nejlépe v nitroředilde i zevnitř a po vysušení se pustíš do kartáčování a leštění. Lakovat nedoporučuji. Je to fušeřina a špatně se odvádí od motoru teplo.
P.S.: Pokud to víko nechceš eloxovat do modra,apod...
doplněno 26.12.12 22:32:Matice jsou nové ve žlutém pozinku. Doporučuji Fabory.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.