Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouchaní v zadní nápravě

Od: martin00000* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den delší dobu pozoruji že v zadní nápravě hlavně u kol na straně spolujezdce po průjezdu zatáčkou kde je nějaká nerovnost se ozývá tlumené bouchaní. Na rovince nejde nic slyšet i když jedu po vlnité cestě mám podezření na silentblok zadní nápravy, uložení tlumiče nebo péra anebo je něco povoleného jen přes tu nerovnost seto projevuje ale jak to zjistit kde je problém? Díky za reakce.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

0x

Napište typ vozu.

martin00000*
hodnocení

dacia logan 1,4 2005

cobrak*
hodnocení

0x

Zkuste a autem pořádně cloumat za B sloupek ze strany na stranu a poslouchat, co by to mohlo být. Kdyžtak si na to vezměte někoho k sobě. Podle mě by to mohl být už vadný tlumič.

doplněno 24.12.12 16:36:

Mrkněte na to a uvidíte. Nebo zkuste za zadní nárazník autem zalomcovat nahoru a dolů.

martin00000*
hodnocení

Auto jsem kupoval jako ojeté při 80 000 ted má najeto něják kolem 118000km oreginál tlumič je tam Monroe za necelé 4 roky bych se ani nedivil po trase kde jsou pořád nějaké nerovnosti na jáře samo í díry a ještě kvalitně udělané přejezdy*bum*

olaf71*
hodnocení

0x

já jsem si taky myslel, že je to něco na nápravě a nakonec to byl výfuk, který ťukal do nápravy, jelikož se utrhl závěs výfuku. nakonec mě stejně čeká celá generálka zadní nápravy , mimo tlumičů a na Focusu je ta zadní náprava sakra složitá.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
dám Vám trochu naděje;) podle toho, co píšete. Než začnete hledat chybu na podvozku, prolezte interier, motorový prostor a hlavně kufr a podívejte se, jestli nějaký předmět není uložený tak, že když se auto nakloní na stranu, tak se ten dotyčný předmět (nejčastěji to bývá hever nebo klíč na kola) zakolíbe a klepe do plechu karoserie (podlaha, podběh,...), o který je normálně opřený:D. Nebylo by to poprvé a myslím, že ani naposledy, co se to někomu stalo. Když se mi to stalo poprvé, hledal jsem závadu víc než týden.*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]