Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
půjdu po svátcích příhlašovat traktorbagr (pracovní stroj samojízdný). Nyní má přiděleny tabulky registační značky typ 155. Já však chci typ 158 (menší). Oboje lze takovému stroji přidělit. Po zkušenostech úředníky však předcházím problémům a ptám se: Mám možnost zvolit si, jaký typ registračních značek chci? Nejlépe, pokud byste přihodili odkaz na vyhlášku, nařízení, zákon, ... Nemám s tím problém např. u nákladních aut, kde si řeknu, že chci například oboje klasické dlouhé, nebo jednou dlouhou a jednu obdelníkovou s písmem pod sebou apod. Něco mi ale říká, že u tohohle stroje bude problém . Navíc předchozí majitel na tomto traktorbagru dělal TK, ačkoliv mu zákon žádnou takovou povinnost neukládá a nyní jsou za značce propadlé známky - jak známe úředníky, těžko pochopí, že chci značku, na kterou se ani ty známky nedají nalepit
.
Díky za rady.
Nevím jak znáte úředníky, ale problematiku značek řeší vyhláška o registraci, navazující na zákon číslo 56/2001 Sb...Nikdo si nemůže vymýšlet, co komu přidělí...Vy si myslíte, že přijdete na úřad a úřednice se rozhodne, že vám na vozidlo N1 přidělí značklu která náleží mopedu se šlapadla, jen proto že se tak sama rozhodla?
Domnívám se že problém je pokaždé v žadatelích, tedy že je problém ve Vás, ti nechápající úřednící NEVIDÍ to vaše konkrétní auto, a když si sám nedáte práci aby jste vzal metr a změřil si velikost té podkladové plochy pod RZ, může se stát že dostanete hranatou tabulku 320 x 200 mm kterou tam neodstanete, protže tam patří 280x200...
A teď k pojmu TRAKTORBAGR.
Legislativa takové lidové názvy nezná, Buď se jedná o traktor, tedy o vozidlo kategorie T1, 2, 3, 4, 5, nebo jde o pracovní stroj samojízdný, tedy o kategorii Ss. Předpokládim že máte v ruce technický průkaz kde je napsáno o co se vlastně jedná, proto doporučuji přístě než sem napíšete, podívat se nejdříve tam...
Pokud jde o platnou legislativu, registrační značka se přiděluje v takové velikosti a rozměru, jaký vyžaduje konstrukční řešení zvolené výrobcem...
Protože traktorbagr bude 100% pracovním strojem samojízdným, náleží mu žlutá registarční značka, v počtu 1ks, na zadní část stroje, o velikosti příslušné podkladové plochy na karoserii...předpokládám že podkladová plocha je na levé zadní části, tedy z pohledu zezadu bude vlevo ke středu vozovky, ne uprosteřd, protože tento stroj je určite vzadu uprostřed vybaven nějakým zařízením pro připojení dalších zařízení ří přípojného vozidla...
Změřte si tu podkadovou plochu, pak se podívejte do vyhlášky o registraci, v její 4. příloze jsou rozměry tabulek pro kategorii T a Ss a na úřad jděte s konkrétnmím požadavkem...
Děkuji Vám za odpověď. Samozřejmě se jedná o Ss, proto jsem také do závorky psal ,,pracovní stroj samojízdný".
doplněno 24.12.12 14:24:ještě k těm úředníkům: Na registru vozidel jsem snad každý týden a v podobné četnosti tam chodím také s reklamacemi. Tu špatně zapsané údaje do ORV část I., tu ORVčást II. O neznalosti přestaveb, vystavování ORV část II. pro dovezená vozidla apod. ani nemluvním
na Ss jedině žlutá značka 280 x 200 , nebo větší 340 x 200mm, nemusíte s tím na STK, ale při převodu na jiného majitele je nutná evidenční kontrola
To je přesně to, o čem mluvím s těmi ,,úředníky".
Chci (a dostanu) typ 158, rozměr 200x160 mm, to Vám podepíšu vlastní krví.
viz mdcr.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.