Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto na volnoběh klepe

Od: cotomuzestat odpovědí: 11 změna:

Klepání auta na volnoběh (neutrál), nebo při zařazeném P na automatu. Co to může být a kolik může stát oprava? Mám Audi A6 2006 2.0 TDi 103 kW Tiptronic... Předem Vám všem děkuji, za případné typy a rady!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někdo zavřený v kufru? *smich* Ne, teď vážně. Klepe to v motoru nebo v převodovce? Je to závislé na otáčkách motoru? Vaše otázka má takový záběr, že to může mít stovky příčin..

hodnocení

0x

A ještě doplním dotaz co písnul Wlezley-klepe to jen za studena nebo i když je motor na provozní teplotě?

cotomuzebytstat
hodnocení

Takže klepe to za studena i když je motor zahřátý na provozní teplotu. Když to šlápnu na plyn a zvýší se otáčka bez zařazené rychlosti, tak to přestane dělat a zda to klepe v motoru nebo v převodovce, nevím jak poznat.

erikch*
hodnocení

0x

jestli je klepání opravdu klepáním( a ne třeba "cvakáním",jako hydroštel)okamžitě auto odstav-jediná jízda už jen pouze na servis-to je reálná(a smutná) ukázka "spolehlivosti" motoru 2.0 TDi-vyvažovací hřídel je mimo motor-technologicky,resp.konstrukčně mimo mísu,navíc je tam převodka čerpadla mazání a tohle klepání je předzvěstí jeho konce...takže dokud to snad ještě půjde,repas-ale je to tak dvacítečka-to myslím někde u šikovného mechanika-v tomhle neštěstí "naštěstí" je problém těhle motorů dost profláklý,takže už i šikovnější mechanik bude vědět co a jak.na zn.servis zapomeň,nedoplatil by ses...

cotobudestat
hodnocení

asi to bude jenom cvakání, páč jsem s tím nalítal už asi 50tkm a klepání se nezhoršilo ani o trošku... Když by to bylo jenom to cvakání, co by to tedy mohlo být?

cotomuzebyt
hodnocení

Jo a ještě jsem Vám zapoměnl říct nejšpíš jednu důležitou věc, která by to pomohla objasnit, dělá to chvilkama, třeba 5sekund je auto úplně v klidu a další 3 sekundy se zase klepe...

mě klepe tež něco v autě.. a taky při přidani plynu to zmizne ale u mě to je spíš někde uvolněny plech nebo něco.. ale muže se vam tam něco rozkmitavat vibracema.. nemusi to byt hned v motoru... je třeba pátrat odkud to vychází

koliktobudestat
hodnocení

No ono je problém, že me se neklepe motor, ale mě se klepe na tom volnoběhu celý auto, takže to poznám podle toho, že to se mnou klepe, ale když otevřu kapotu, motor se neklepe... A jak říkám, při přidání plynu to zmizne a je to jenom třeba 5sekund to se mnou klepe a pak najednou na 7 sekund nic a pak zase...

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Zkuste se podívat na uložení výfuku, jestli není uvolněný. Může to být jedna z variant.

ronyx*
hodnocení

0x

V moderních autech se sice nevyznám, ale podle mých zkušeností z jiných aut se takové podobné rezonance u starších aut objevují, kdyý jsou např. volné nebo tzv. vytahané silentbloky (uložení motoru, převodovky...) - v určitých otáčkách motoru dojde k synchronizaci chvění a pak se rozvibruje všechno. Přidáním plynu se to srovná (na chvilku) a pak se to opět opakuje. Dočasně to lze změnit třeba úpravou otáček volnoběhu (zvýšit). Ale vzhledem k tomu, že tohle auto už není klasická mechanika a ještě je to navíc diesel... *nevi*

erikch*

ronyx-ono spousty tech.řešení je natolik geniálních,že prostě jednoduše přetrvávají a přetrvávat budou-např.právě silentbloky,neboli pružné a zároven rel.pevné uchycení,(jakože moderna pokusy s kapalinou jdou do pr...),nebo třeba elektr.startér(ted oslavil 100 let,moderna pokusy start-stop jsou taky akorát na výměnu klikovky,čili k prdu...)-zkrátka uchycení motoru je stejné(technologicky) u staré škodovky jako u nové audiny...A k věci,problému samotnému-těžko popisem určit "klepání",jaké,jak intenzivní a hlavně čeho...,doporučuji oslovit nějakého mechanika a nechat ho v autě svézt-on jistě určí příčinu a sdělí fin.náklady-může to být 100 a jeden problém-budte rád,že to tedy asi není motor jako takový,snad to bude kravina v podobě bud těch zminovaných silentbloků,nebo třeba výfuk apod...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]