Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc pri prepisu auta

Od: iveco26 odpovědí: 18 změna:

Dobry den,mam otazku koupil jsem vuz v roce 2008 a je na mne pouze odhlašene delši dobu stalo tak jsem ho neprihlasil,ted v roce 2009 bych ho chtel prodat tak se chci zeptat jak je to z prepisem,doslechl jsem se ze cena u prepisu je pouze 1tis.kč protoze to bylo odhlasene v minulem roce moc diky za odpoved p.Bukovjan

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

není to tak, je to za 800Kč, + evidenční kontrola.

ekologický poplatek je jen za převod začatý letošní rok.

iveco26
hodnocení

dekuji za odpoved takze kdyz se to odhlasi na noveho majitele tak se bude platit i ekologicka dan kdyz uz to bylo odhlaseno v minulem roce?nak jsem z toho jelen

polopatě:

prodej rok 2008, majitel odhlásí v roce 2008, nový přihlásí 2009 poplatek 800+200 evidenčka

prodej rok 2008, majitel odhlásí v roce 2009, nový přihlásí 2009 poplatek 800+200 evidenčka+ ekologický poplatek

prodej rok 2009, majitel odhlásí v roce 2009, nový přihlásí 2009 poplatek 800+200 evidenčka+ ekologický poplatek

stačí?

iveco26
hodnocení

jeste vam to reknu takhle auto je na mne jen odhlasene v minulem roce ja ho prodam panu J.a odhlasim to na nej ale uz letos bude se za to ta dan platit?mockrat diky

vy to neodhlásíte na něj. To by jste musel nejdříve na sebe přepsat za 800 Kč, +200 evidenčka.

Nikam nechoďte jen si napište kupní smlouvu s panem J. On si pak půjde s kopií smlouvy od Vás na evidenci a tam zapíší jen jeho.

viz: zdroj autoweb - právní poradna

iveco26
hodnocení

jde mi jen o to jestly bude platit ekologickou dan kdyz to na nej odhlasim jako na noveho majitele ale odhlaska uz je napsana na me v minulem roce,a omlouvam se odbehl jsem na chvily ze psem ven tak jsem tady nebyl

musíte sepsat smlouvu s loňským datumem, pak NEBUDE platit ekologickou daň.

smlouvu mezi vámi a pane co to koupil od vás.

iveco26
hodnocení

a z jedne odhlasky na dalsi odhlasku to jde protoze uz jsem tak prodal dve auta ktere na me nebyly napsane jen odhlasene

iveco26
hodnocení

aha takze hlavne smlouvu z lonskym datumem

ano, aby prodej nebyl letos.

iveco26
hodnocení

aha tak snad jsem to uz pochopil dekuji vam moc a preji pekny večer

přeji klidného úředníka

vojta*
jj plná moc pro v podstatě pro dopravní insp. spolu s kupní smlouvou pro případné oplétačky s ČKP takže asi tak nějak oboje

Vojto cože? na co plnou moc?

jáké oplétačky s ČKP?

vojta*

no tak pokud to má v odhlášce a chce to prodat dál tak musí uzavřít kupní smlouvu která je tu hlavně pro prodávajícího. Pro kupujícího je především plná moc na základě které se může nahlásit do kolonky ´´plnohodnotného´´ vlastníka. No a v případě že tak neučiní tak se prodávající vystavuje riziku že nový majitel jezdí s autem které je přece dle registru pořád jeho. Tzn. kupní smlouva tu je od toho aby dokázal že auto již dávno prodal. A pokud vím tak v případě že je nový majitel např. nepojistí tak ČKP bude nahánět člověka kterej je uvedený v registru jako poslední.

Takhle ta moje úvaha byla myšlena tak snad to je aspoň trochu správně ;)

iveco26
hodnocení

nak to porad nechapu

vojta*

nejspíě ho zajímá když to teď prodá na plnou moc jestli budoucí majitel bude muset platit ekopoplatky eura1234...

jak prodá na plnou moc? snad na kupní smlouvu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]