Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovací senzory jak vybrat

Od: kemba odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si do auta pořídit parkovací senzory. Všude ale nacházím senzory, které ukazují vzdálenost od překážky (na displeji), ale pouze do 0,3 metru. To mi přijde naprd, pokud jsem 30 cm od auta za mnou, odhadnu to bez senzorů. Potřeboval bch právě zobrazit například do 10 cm od auta, abych se mohl co nejvíce přiblížit, neťuknout a dorovnat parkování dopředu.

Poraďte nějaký typ. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

3x

Tak pak již jenom parkovací kameru...

kemba
hodnocení

Díky za rozumnou odpověď. Kamera mě taky napadla, přijde mi to ale zas až velká vymoženost (nemyslím drahá), na obyčejný auto, stačilo by mi "pípání". Ale poku nebude jiného zbytí... Mám zkušenost s AUDI Q7 a VW Touareg s origoš senzory, tam mi ale přijde lepší rozsah, než jen 0,3 metru. Pravda, že Q7 měla i kameru a ta je, pokud není znečištěná, luxusní..

erikch*
hodnocení

2x

bohužel stále více lidí spoléhá na elektroniku a trošku tím "pohřbívá" řízení jako takové-k tomu patří i schoponost zaparkovat(zacouvat) do řady,tak abych nikde nic neodrbal apod.-pokud toho nejsem schopen,asi bych na silnici neměl co pohledávat...,sorry,ale tot můj osobní názor-žiju v Krkonoších,takže v zimní sezoně potkávám dnes a denně spousty jedinců v rigolech(v těch lepších případech) s reakcí:" ...vždyt mám ABS,ESP...,tak jak se to mohlo stát?..." Zkrátka pokud neumím jezdit na sněhu(zde zaparkovat bez senzorů)-tak za volant nesedám a jedu busem,vlakem...Nicméně přeji hezké Vánoce ;)(doufám,že nikdy nebudu mít zaparkované své auto před vaším)...

kemba
hodnocení

Zřejmě jste nepochopil můj dotaz a jaksi nemáte prostředky na nějaké auto, které by mělo tyto elektronické systémy, které usnadňují řidiči život. Sám také nemám na auto, které by mělo senzory ve výbavě, koupil jsem si pouze Ford Focus II, z roku 2006, ale chci to řešit dokoupením. Studuji v Brně, a tak každý den parkuji do řady stojících vozidel na sídlišti, kde je místo na zaparkování často pouze tak velké jako moje auto. Pokaždé zaparkuji, a to napoprvé, jen mě už nebaví parkovat hodně pomalu a hodně soustředěně, abych se co nejvíce přiblížil autu za mnou. Chtěl bych vás vidět, jak rozlišíte, jestli jste od vozu za vámi 3 cm (takže nadoraz) a nebo zbývá ještě 10 cm, což hraje při "těsném" parkování velkou roli. Zkuste se nad tím zamyslet a přehodnotit vaši reakci...

erikch*

vyrůstal jsem a žil v Praze,takže přesně velmi dobře vím o čem je zaparkovat ve městě-hodně mně v tomto směru vyškolil Ford Granada-vecpat se s takovouhle "krávou" na místo pro Š 120 vyžadovalo nejen velké soustředění...,a co se samotných senzorů týče,nabídka na trhu je nepřeberná(a fin.dostupná-není to o modelu auta,dodatečně jdou dodělat na všechno)...nahodte třeba na Heurece "sada parkovacích senzorů" a máte co přes svátky dělat...

kemba
hodnocení

Bohužel ani další vaše odpověď nebyla úplně použitelná. Heureka.cz samozřejmě znám, ale na poradte.cz jsem se obrátil právě proto, že se v nabídce nevyznám a chtěl bych poradit od někoho, kdo s nimi má zkušenost. Samozřejmě vím, že jdou na jakékoliv auto...

5fyz5do

Sedni si někdy do většího auta(dodávky), kde musíš couvat jen podle zrcátek. Díky "rovné" karosérii bez záchytných bodů ztrácíš schopnost odhadovat vzdálenost za sebou, protože jí nemáš s čím porovnat. Já teda nejsem schopen přesně určit jestli zbývá 10 a nebo 20cm. Auta také nebývají krychle, takže to co vidím, není nejbližší část auta. Když je parkovací místo jen o kousíček větší než mé auto, tak se raději jdu podívat, kolik zbývá. Parkovací senzor je mi k ničemu, ten by řval furt.

gumidek*
hodnocení

2x

Všechny budou do 30cm. Nejlepší je zvednout zadek a kouknout se, kolik ještě mám místa a podle toho popojet. Jinak takto parkovat na mm se moc neoplatí. Mimo to to trvá nějaký čas, chce to klídek a hobluje se spojka a přehřívá motor (když jsou vedra). Lepší najít lepší flek ;) .

Nebo kameru a najet až na čočku *smich* .

doplněno 24.12.12 12:58:

Kupoval bych náš výrobek ve firmě, která má u nás tradici (vyráběla palubní počítače do Š120/Fa/Fe).

http://www.apri.cz/index.php?page=podpora&typ=podpora-parkovaci-asistent

nu*
hodnocení

0x

Také jsem viděl senzor, který u zaparkovaného auta spustí alarm poté co se k němu přiblíží couvající auto na vzdálenost bližší než 20 cm, a dá se to nastavovat různě...

Myslel jsem, že zacouvat do řady stojících vozidel neumí jen ženy...

Já mám místo senzorů skůtra, zkus to taklé, od jara dio podzimu jezdit prahou na skůtru, zaparkuješ kdekoliv

cobrak*
hodnocení

0x

Pane, Vy neumíte řídit, že potřebujete asistenta? Nebylo by lepší raději zdokonalit někde na parkovišti mezi kužely parkování, než se spoléhat na elektroniku a vyhazovat peníze? Lepší jsou vždy vlastní dovednosti a vlastní hlava, než vymoženosti dnešní doby. Před 20 lety také nebyly žádné parkovací asistenty a lidi parkovali bez ťukanců...Nebylo to myšleno ve zlém a poku to tak vyznělo, omlouvám se ;)

doplněno 24.12.12 18:15:

Ano, ale pořád nevidím důvod, proč by řidič neměl umět obejít se bez senzorů :)

doplněno 24.12.12 18:16:

Samozřejmě mám na mysli osobní auto. U dodávky, pickupu a náklaďáku, potažmo autobusu to samozřejmě schvaluju. Jen se mi to prostě zdá v osobáku jako blbost.

5fyz5do

1) Před 20 lety se bouralo také.

2) Dnes je provozováno více než 2x více osobních automobilů než před revolucí.

3) Parkovací místa zůstavají +- stejně veliká, ale auta nám za ty roky pořádně narostla.

Takže to klade na řidiče daleko větší nároky, protože tam kde měl řidič před 20 lety na výběr, dnes nemůže pohrdnout sebemenším místem, pokuď se tam vejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]